mizrael píše:mam problem s usb, nehce mi frcet zapojena myska, v cem je problem? nenainstalovany driver na usb? pokud ano jaky? nebo neco jineho.diky
A opravdu je problém v USB??? Zkoušel jsi do toho USB zapojit něco jinyho?
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jinak ovladače na USB by měli bejt v tom instalačním balíčku "chipset".
Quest píše:Mam problém s hodně velkou teplotou GPU. Když hraju Zaklínače, tak mám kolem 82 stupňů, v některých částech i 86. Nevíte jak to snížit? Hraju na tvrdé podložce v celkem teplé místnosti, ale i tak mi to příjde strašně moc. takhle se bojím jít do taktování. Normální teplota GPu je kolem 63 stupňů.
Verze ovladačů je 169.09 a sleduju to přes RivaTuner 2.06, operační systém je win Xpa FL je verze 2.
Teplota kolem 80stupňů při zatížení je OK.
Dneska jsem zkoušel taktovat zatim GPU a to mi jede na 621MHz (paměti-default), a když nastavim vyšší hodnotu, tak to stejně zůstane na těch 621MHz. Taktuju to spolu s "Shader clock" a ten má 1242MHz. Pokud zkouším taktovat bez toho "Shader", tak jsou hodnoty stále defaultní.Nevím čím to může být, že tam nejde nastavit vyšší hodnota
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Teploty(při 621MHz) už byly pravda trošku vyšší (max. naměřená 93) což nevím jestli je stále v limitu, ale vzhledem k tomu že defaultní max. teplota je asi 85, tak skok o 8stupňů není zas tak strašný.
Zítra vyzkouším taktovat ty VRAM, (ale ty asi moc nepůjdou když mi to u 430MHz házelo chyby) tak uvidíme
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
EDIT: kyo:
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)