Compal HL90
-
dak
dak píše:
2 mrsairus:
ja bootuju z flasky do freedosu a v pohode
napis nejaky podrobnosti
napis mi prosimta postup co mam spravit, ako vytvorim ten boot flash, ako to flashnut atd, a stiahol si bios z compal.com?
thx
VBI COMPAL JHL90 1680x1050/ T9300 2,5Ghz / 4GB ram / 250GB 7200.3 / 9600GT 521MB / Zalman NC-1000 Silver
-
ineya
Michale, jsi tu na tom fóru jenom aby ses snažil stále upozorňovat na kvalitu ntb VBI nebo i k něčemu jinému?
Pokud se k jakémukoliv noťasu chováš jako člověk, tak je jedno jestli se šasi promáčkne o 1 mikrometr víc než u jiných, dražších značek a stejně vydrží dlouho. Já svoji FL90 mám téměř rok a nenese žádné známky opotřebení a to ho přenáším do školy, hraju hry a je puštěný snad 12h denně.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional
-
dak
mrsairus píše:dak píše:...
napis mi prosimta postup co mam spravit, ako vytvorim ten boot flash, ako to flashnut atd, a stiahol si bios z compal.com?
thx
uz jsem to tu nekde popisoval, na http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?p=575175 je navod
pouzivam ten prvni postup s tou HPckovskou utilitou
jinak heppma m podle me pravdu, kdyz se clovek k booku chova slusne a nema vyslovene smulu na kus, tak je jedno jestli ma vbi, lenovo, nebo alienware. (i kdyz muj expavilion vrzal od prvni chvile, mozna blbej kus no)
heppma píše:Michale, jsi tu na tom fóru jenom aby ses snažil stále upozorňovat na kvalitu ntb VBI nebo i k něčemu jinému?Pokud se k jakémukoliv noťasu chováš jako člověk, tak je jedno jestli se šasi promáčkne o 1 mikrometr víc než u jiných, dražších značek a stejně vydrží dlouho. Já svoji FL90 mám téměř rok a nenese žádné známky opotřebení a to ho přenáším do školy, hraju hry a je puštěný snad 12h denně.
Treba jednou pochopis. Takto jsem zacinal a myslel si to same - zkusenosti me vyvedly z omylu.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
ineya
Michal27 píše:To hochu neni jen o deisgnu. Srovnavat toto s MACem proste nejde. MAC je kvalitou uplne z jine planety.
A aj cenou
Myslis, ze si Apple vyraba vlastne CPU od Intelu? Vlastne karty od nVidie?
Kazdy macofil hovori ze to nie je len o hw, nie len o designe,.. tak o com to je?
Ano, ona to aluminiove sasi, LED display, podsvicena klavesnice, mnohem lepsi touchpad - taky neco stoji. No a muzes ve VBI prepinat mezi integrovanou a dedikovanou grafickou kartou?..Hmmm asi ne, vid..
A vydrz na baterii.. hadam, ze 5 hodin ti to neda. A co teprve hlucnost.. Radeji tichy MAC, nebo hlasite funici notas.. Myslim ze ten rozdil v cene je naprosto adekvatni.. (BTW: Koukni na ceny v USA.. - u nas trosku drazsi no, ale za to nemuze Apple))..
Naopak bych rekl, ze tady je VBI, ktere je predrazene - na to ze nema ani poradnou zaruku, ale jakousi pseudozaruku...
A vydrz na baterii.. hadam, ze 5 hodin ti to neda. A co teprve hlucnost.. Radeji tichy MAC, nebo hlasite funici notas.. Myslim ze ten rozdil v cene je naprosto adekvatni.. (BTW: Koukni na ceny v USA.. - u nas trosku drazsi no, ale za to nemuze Apple))..
Naopak bych rekl, ze tady je VBI, ktere je predrazene - na to ze nema ani poradnou zaruku, ale jakousi pseudozaruku...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
dak
Ahojky...měl bych dotaz co vlastně je Robson Modul 4GB, PCI-E Mini Card, Turbo Memory Modul...pokud budu mít v notasu 4gb pameti,vyplatí se prikoupit jestě tento modul?a je montován do vnitřku notasu nebo je to nejaká externí karta?Jsem laik,tak jestli nekdo mate zkusenosti,prosím napište...Diky...Chystam se na koupi ASMobile Z97V...
-
dak
Robson Modul je defakto "flash" disk, ktery je na mini PCI-E karte a dava se primo dovnitr notebooku (PCI-E 1x jestli se nemylim port na desce). Ma smysl jen pokud budes pouzivat OS Win Vista, slouzi k tomu, ze ho system pouziva jako takovou "mezipamet" mezi operacni pameti a HDD, uklada si na nej nejcasteji spoustene aplikace a diky tomu by melo byt pak spousteni techto aplikaci o neco rychlejsi a sviznejsi (alespon tak to chapu ja, mozna to neni uplne presne). Vlastni zkusenost nemam, nicmene pokud mas mene nez 2 GB oper. pameti, tak je "nejaky" efekt pozorovatelny, system je pry "o neco sviznejsi". Pokud bys mel vic nez 2 GB oper. pameti (treba ty 4), tak bude vliv tohoto Robsona prakticky 0%. Kdyby mel nekdo nejake vlastni zkusenosti, sem s nima, dik.