Příspěvekod phosphorus » 16 led 2007 19:26
1/ Ja si minuly tyden ve ctvrtek objednal HGL30 (viz. podpis) a zitra mi bude vyzvednuta (a to jsem ho jeste objednaval s nestandardnim, cti britskym, layoutem).
2/ Sestava je to pekna, jen jsem si vsiml, ze tam nemas OS. To ti bude pocitac do dubna lezet v krabici a pak si koupis Visty??? Jinak s Vistou urcite nebude mit potize.
Oblivion bohuzel nemam, takze nevim, jak pujde (tipnul bych, ze v pohode), ale jestli na Oblivion nepotrebujes hory RAM, uvazoval bych o mene RAM a lepsim procesoru (T7200) s tim, ze bych si potom jeste jeden stick RAMky dokoupil pozdeji. Je to spis psychologicky rozdil, treba kdybys ntb za par let prodaval, bude prodejnejsi a preci jenom ty 4MB cache taky znamenaji dalsich nekolik procent narust vykonu oproti pouhemu zvysovani frekvence (Jinak T7200/2.0GHz ma vykon srovnatelny s 2.16-2.33GHz Core Duo...).
Jo a nemas tam nikde zmineno ani WiFi, ani Bluetooth.
3/ X1600 obvykle podava horsi vykon nez 7600, pokud nehrajes hry postavene na Source enginu, ktery je optimalizovany ve prospech ATI karet.
(^^ moje pozorovani podle zkusenosti kamaradu, nemam to overene z prvni ruky)
Je pravda, ze je v HEL80 7600 dost podtaktovana, ale jadro se da bez potizi pretaktovat zpatky na bezne hodnoty(muzu ti poslat link na anglicky navod, nebo ti ho prelozit). S pameti to bylo horsi, ty bezely jen na 350MHz a moc zvednout nesly, ale to uz je pry taky lepsi (zjistim az budu mit moznost vyzkouset to na mem ntb).
Jo a jestli uvazujes o tom, ze bys tam nekdy vyzkousel linux, jedine nVidia, protoze ma stale v linuxu podstatne lepsi podporu nez ATI.
maxxz: uprimne receno, stalo by za to mit misto jednoho xy strankoveho threadu o VBI nekolik vice prehlednych (neber to jako narazku na tvuj podpis... a nebo jo). Potom by si lidi treba nejdrive precetli par threadu nez by se ptali, kdyby bylo videt o cem jsou. Takhle je to mismas vsechno v jednom.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740