Dobrej...
Už se nějakou dobu poohlížím po NB. Našel jsem například Asuse M50, nebo Dell XPS... je jich ale mnohem víc, mám to vše v oblíbených. Všechny mají ale společný problém - malá výdrž baterky.
Potřeboval bych něco, co má procesor alespoň 2.4 (nejlépe Intel T8300)a víc, grafiku buď GeForce 8600GT (popřípadě ATI HD3650, nebo jinou podobnou) a minimálně 2GB RAM. To všechno by mělo vážit do 2,5Kg a výdrž minimálně ty 3 hodiny. Pokud by to byly dvě baterie - klidně. Hlavně co nejdelší výdrž.
Přemýšlel jsem proto o tom Asusu M50, že bych si k němu pořídil pokud možno druhou baterku(třeba 9-článkovou), ale není nikde k sehnání.
Poradí mi prosím někdo, jaký jiný NB, by mohl mít tyto parametry? Maximálně do těch 40 000Kč.... díky ...a nebo kde se by se dala sehnat ta baterka?
PS: Kamarád má baterku místo mechaniky. Tomu bych se také nebránil...
Asus M50, dell xps, nebo jiný?
halo on ma DH2600 a nie 2400 a aj tak 2400 nema na 8400GT, A dostupnoist je viac nez dobra maju ju v kazdom druhom e-shope a myslim pridavnu bateriu alebo ak chces tak vacsiu primarnu inac ten book ma magneziove vystuzenie , a 3 baqterku si mozes dat do multibay+ ma dokovanie... a 3 roky medzinarodnu zaruku... http://www.alza.cz/hp-compaq-8510p-d90172.htm Plus baterka 3 000
Existuje někde nějaký žebříček kvality značek i s odůvodněním?
Já si totiž myslím, že se všechny NB dělají ve stejných továrnách, pouze ty dražší mají lepší kontrolu a testy. Za to se ale musí připlatit, jako například u Dellu bo IBM. Osobně bych na první příčku stavět Dell a IBM, potom Asus a pak HP a Sony... nevím...je to můj názor, NB jsem neměl. Řídím se podle toho, co píšou v různých recenzých...
BTW: Nemá někdo ještě nějaký jiný návrh krom toho HP? Například http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51007 ??
Já si totiž myslím, že se všechny NB dělají ve stejných továrnách, pouze ty dražší mají lepší kontrolu a testy. Za to se ale musí připlatit, jako například u Dellu bo IBM. Osobně bych na první příčku stavět Dell a IBM, potom Asus a pak HP a Sony... nevím...je to můj názor, NB jsem neměl. Řídím se podle toho, co píšou v různých recenzých...
BTW: Nemá někdo ještě nějaký jiný návrh krom toho HP? Například http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51007 ??
tož tak ty si dobrý srandista, když před HP zařadíš Ešus...
mezi ty top výrobce patří: Lenovo, Dell, HP, Sony, Toshiba, ale určitě ne Ešus...
jo a IBM už notesy nerobí...
viděl bych to buď na Dell XPS 1530 nebo HP 8510p
mezi ty top výrobce patří: Lenovo, Dell, HP, Sony, Toshiba, ale určitě ne Ešus...
jo a IBM už notesy nerobí...
viděl bych to buď na Dell XPS 1530 nebo HP 8510p
proto jí také ve většině případů (kromě EW) dávají už v základu, protože tímto si Dell udržuje své zákazníky a nechce zklamat ty budoucí, kteří to od něj očekávají...CeCo píše:Dell zrovna kvalitny nie je. Bez NBD by sa staval na uroven terajsieho Acer-u, mozno i nizsie.
Naposledy upravil(a) mivlak dne 14 čer 2008 12:18, celkem upraveno 1 x.
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
ComaR:
Myslis si zle.
Tovarna tie diely len sklada. Komponenty su od stoviek vyrobcov, ktori maju roznu kvalitu svojich produktov. Dokonca aj ten isty vyrobca vyraba lepsie a horsie produkty, zalezi teda na znacke (HP, Dell, Lenovo), ake komponenty v akej kvalite si objedna (a zaplati). Tovaren to potom len posklada dokopy.
Rebricek sa meni podla modelov, model X od vyrobcu 1 moze byt lepsi ako model Y od vyrobcu 2, ale model A od vyrobcu 1 moze byt horsi ako model B od vyrobcu 2. Vseobecne sa vsak daju najst nejake trendy a tak vieme, ze napr. ASUS ma problemy s prehrievanim, VBI mava slabe sasi a Dell ma nadpriemernu poruchovost, ktoru hasi len NBD.
C
Myslis si zle.
Tovarna tie diely len sklada. Komponenty su od stoviek vyrobcov, ktori maju roznu kvalitu svojich produktov. Dokonca aj ten isty vyrobca vyraba lepsie a horsie produkty, zalezi teda na znacke (HP, Dell, Lenovo), ake komponenty v akej kvalite si objedna (a zaplati). Tovaren to potom len posklada dokopy.
Rebricek sa meni podla modelov, model X od vyrobcu 1 moze byt lepsi ako model Y od vyrobcu 2, ale model A od vyrobcu 1 moze byt horsi ako model B od vyrobcu 2. Vseobecne sa vsak daju najst nejake trendy a tak vieme, ze napr. ASUS ma problemy s prehrievanim, VBI mava slabe sasi a Dell ma nadpriemernu poruchovost, ktoru hasi len NBD.
C
Toshiba? Tu jsem vyloučil hned od začátku...
Takže mi doporučujete buď ten HP nebo Dell XPS? A tenhle http://www.agen.cz/produkt/61023/ASUS-V ... AJ027E.htm Asus ne? S tou přídavnou baterkou do "modular slotu" má výdrž až 4 hodiny (mám to od kamaráda) ...
Neustále browsím web a hledám něco ideálního, co mi i ostatní doporučí...
Takže mi doporučujete buď ten HP nebo Dell XPS? A tenhle http://www.agen.cz/produkt/61023/ASUS-V ... AJ027E.htm Asus ne? S tou přídavnou baterkou do "modular slotu" má výdrž až 4 hodiny (mám to od kamaráda) ...
Neustále browsím web a hledám něco ideálního, co mi i ostatní doporučí...
nepříjde ti to moc? dát 35papírů za Ešus? mi teda jo...
když si vezmeš, že od Dellu dostaneš NBD záruku na 3 roky a od Ešusu jenom 2 a to ještě si ho odvezou do Ostravy...
HP, má taky 3 roky, ale NBD je třeba dokoupit...ale má zase výhodu, že si můžeš dokoupit za pár peněz dokoupit, buď 8cell nebo 12 cell přídavnou baterii a to je pak výdrž...
když si vezmeš, že od Dellu dostaneš NBD záruku na 3 roky a od Ešusu jenom 2 a to ještě si ho odvezou do Ostravy...
HP, má taky 3 roky, ale NBD je třeba dokoupit...ale má zase výhodu, že si můžeš dokoupit za pár peněz dokoupit, buď 8cell nebo 12 cell přídavnou baterii a to je pak výdrž...
DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
Zpět na „Jaký vybrat notebook“