Přítelkyně si chce pořídit notebook.
Požadavky sou: menší 13"-14"
lehký : nejlépe 2 kila
Hezký , ne moc hranatý, ne černej matnej plast - hnus.
Delší výdrž (to chce kadej)
Do 20tis (max 25 tis když bude stát za to)
Měla by to na každodenní nošení do školy, sem tam nějakej film a muzika.
Teď ten hlavní problém: Plyne z toho, že stačí integrovaná grafika, ale občas bych si na něm chtěl zahrát i nějakou tu hru.
Okamžitě nám padly do oka Toshiby, raději Satelite Pro - není lesklá, více vydrží. Konkrétně Satelite pro U400- 113 nebo 123. Ještě si mi líbyla i Satelite pro U300-15B, která má slot na zámek Kensington, kerej by se hodil. Jako jedinej, ale dost blbej problém jer integrovaná grafika Intel X3100, to bych si asi moc her nezahrál.
Pak mi padle do oka TOSHIBA Portégé M800-107 http://www.ribbon.cz/portege-m800-107 to je luxus, parádní stroj, reprezentativní, pěkně našláplej. Opět ale integrovaná grafika, sice mobile Intel® GMA 4500MHD Paměť až 1340 MB, ale zahraju si na tom nějakou tu lepší hru? Nikde sem nenašel kolik má ta grafika v základu, 128 MB? Kbybych na tom spustil Mafii 2 (až vyjde) a nemusel uškrtit všechny detaily, tak bych byl šťastnej jak blecha.
Řešíme už teda vlastně jen grafiku (abych z toho notebooku taky něco měl:-)
Za každou radu, typ a info budu velmi rád.
Lehký notebook, 13"-14" Do 20(25)tis. Pro přítelky
Re: Lehký notebook, 13"-14" Do 20(25)tis. Pro přít
Doporučuji notebook Toshibu Satellite U400 http://www.alza.cz/toshiba-satellite-u4 ... d97798.htm . Vyhovuje Tvým požadavkům. Samozřejmě na hraní nějakých náročných her zapomeň, na Mafii tím tuplem. Pokud chceš výdrž = intergrovaná grafika a víceméně žádné nové hry. Pokud chceš grafický výkon, tak zase uber z výdrže a přidej pár palců. Takové malé notebooky nejsou ani trochu stavěné na hry.
Ještě k dotazu ohledně grafiky. Integrované grafiky nemají žádnou vlastní pamět - využívají pamět RAM.
Ještě k dotazu ohledně grafiky. Integrované grafiky nemají žádnou vlastní pamět - využívají pamět RAM.
Cpt.Nevr píše:Měla by to na každodenní nošení do školy, sem tam nějakej film a muzika.
Teď ten hlavní problém: Plyne z toho, že stačí integrovaná grafika, ale občas bych si na něm chtěl zahrát i nějakou tu hru. Kbybych na tom spustil Mafii 2 (až vyjde) a nemusel uškrtit všechny detaily, tak bych byl šťastnej jak blecha.
rozhodni sa pre jedno alebo druhe. vyberas priatelke notebook do skoly alebo sebe na hranie hier?
na obe veci v jednom notebooku mas maly rozpocet. na nove hry s intel grafikou zabudni.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Dobře, díky
Díky za vaše rady
4 Tomas 20: Sony se mi taky líbyly, ale grafika o moc lepší nebude, což můj problém neřeší, nevíc je dost těžkej (2,4 oproti 2 kilům). Hlavně se mi nelíbí ty Visty home pemium, Toshiba má totiž výhodu, že má Visty Business a navíc i XPčka, na který bych stejně hned přešel.
4 Cryme: Satelite sou Leský, to se mi nelíbí.
4 ghost : Pro ní Jen sem prostě nevěděl jestli je ta Integrovaná GMA 4500 MHD aspoň trochu použitelná na hry. Když ne, tak to nemá cenu, to sem potřeboval zjistit, díky.
Bude to teda toshiba, ještě ale nevím která:-)
Bud Satellite pro U400-113 nebo 123 a nebo Pro U300-15B, kerá je dražší ale má ten slot na zámek, nebo se na ten zámek mám vy.rat a vzít Pro U400-113ku nebo 123ku. Ale asi to vyhraje 113ka kvůli procesoru, ikdyž když na tom nepudou hry, tak asi bude ta 123ka stačit.
Či co?
4 Tomas 20: Sony se mi taky líbyly, ale grafika o moc lepší nebude, což můj problém neřeší, nevíc je dost těžkej (2,4 oproti 2 kilům). Hlavně se mi nelíbí ty Visty home pemium, Toshiba má totiž výhodu, že má Visty Business a navíc i XPčka, na který bych stejně hned přešel.
4 Cryme: Satelite sou Leský, to se mi nelíbí.
4 ghost : Pro ní Jen sem prostě nevěděl jestli je ta Integrovaná GMA 4500 MHD aspoň trochu použitelná na hry. Když ne, tak to nemá cenu, to sem potřeboval zjistit, díky.
Bude to teda toshiba, ještě ale nevím která:-)
Bud Satellite pro U400-113 nebo 123 a nebo Pro U300-15B, kerá je dražší ale má ten slot na zámek, nebo se na ten zámek mám vy.rat a vzít Pro U400-113ku nebo 123ku. Ale asi to vyhraje 113ka kvůli procesoru, ikdyž když na tom nepudou hry, tak asi bude ta 123ka stačit.
Či co?
Re: Dobře, díky
Vybíráš notebook pro sebe nebo pro přítelkyni? Většině holek se lesklé booky líbí, co mám zatím zkušenosti. Že si nezahrajou COD4 nebo Crysis moc neřeší a jestli má book nějaký zámek je už absolutně jedno. Máš zkušenost s Vistama? Visty jsou v pohodě a zase bych chtěl podotknout, že přítelkyně, pokuď to není nějaký IT nadšenec, rozdíl mezi Home a Business řešit nebude. Buď Toshibu nebo Vaio (oboje výše uvedené).
Naposledy upravil(a) cryme dne 30 srp 2008 22:40, celkem upraveno 3 x.
docela by ma zaujimalo co je to Portege M800 zac. na notebook z Portege rady je to hodne lacne. co som pozeral parametre a fotky M800-107 tak to vyzera ako biela kopia Satellite U400-138 s 3rocnou zarukou. respektive zatial jediny rozdiel medzi nimi co som nasiel je farba sasi, OS a dlzka zaruky. v tejto mini review co som nasiel ho moc nechvalia http://www.pcpro.co.uk/reviews/220380/t ... 00106.html pokial notebook s centrinom 2 a intel grafikou nevydrzi ani 3hod tak tam musela byt hodne slaba baterka.
ale ani slovo o nejakom zlepseni odolnosti ako ma U400 Pro (EasyGuard). takze osobne by som pri vybere 13,3" notebooku od Toshiby dal prednost U400 Pro.
ale ani slovo o nejakom zlepseni odolnosti ako ma U400 Pro (EasyGuard). takze osobne by som pri vybere 13,3" notebooku od Toshiby dal prednost U400 Pro.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
4 cryme: Pro přítelkyni. Už sem řešil, že lesklej (U400) vypadá hezky, ale že se hed umatlá a tak prej tyxchle poškrabe, takže řadu U (bet PRO) sme oba zamítli. S tima Vistama: Mě šlo o to, že až budu chtít/ když se mán to nebudde líbit, tak můžem zadara přejít na XPčka. Visty vypadají pěkně, ale pěkně žerou baterku, jasně Aero vzhled se dá vypnout. Navíc pořád ješt nejsou tolik vychytaný, všechny programy je nepodporujou atd. Pod XPčkama by baterka určitě vydržela delší dobu.
VAIO je moc těžký.
4 Ghost: To Portege sem nadhodil jen kvůli grafice, o který sem se až od vás dozvěděl, že stojí za... , Takže už o něm neuvažujem. bude to teda Pro U400 113 nebi 123. Nevíte někdo jak je to s výdrží? 113ka má sice lepší procák, ale proto by asi víc žrala baterku, tak myslím 123 bude to pravý.?
4 čierny: To byla jen rrychlá ukázka jak notebook bypadá, janak nakupoval bych asi přes autorizovanej Ribbon: http://www.ribbon.cz/satellite-pro-u400-123. Do školy totiž chodíme v Brně, takže by to bylo nejlepší nějakej obchod Brna.
Nebo máte nějakej jinej typ na slušnýho prodejce, kde bych si mohl notebook prvně ošahat, vyzkoušet, abych věděl do čeho du?
VAIO je moc těžký.
4 Ghost: To Portege sem nadhodil jen kvůli grafice, o který sem se až od vás dozvěděl, že stojí za... , Takže už o něm neuvažujem. bude to teda Pro U400 113 nebi 123. Nevíte někdo jak je to s výdrží? 113ka má sice lepší procák, ale proto by asi víc žrala baterku, tak myslím 123 bude to pravý.?
4 čierny: To byla jen rrychlá ukázka jak notebook bypadá, janak nakupoval bych asi přes autorizovanej Ribbon: http://www.ribbon.cz/satellite-pro-u400-123. Do školy totiž chodíme v Brně, takže by to bylo nejlepší nějakej obchod Brna.
Nebo máte nějakej jinej typ na slušnýho prodejce, kde bych si mohl notebook prvně ošahat, vyzkoušet, abych věděl do čeho du?
já mám doma Satellite PRO U400 123 a jsem spokojená. Požadavky jsem měla v podstatě stejný jako přítelkyně....je malej, lehkej...
Sice jsem se trochu bála, že je vnitřek stříbrnej a že se bude stírat a časem to budu mít pod dlaněma černý, ale zatím se nic takovýho neděje. Je sice pravda, že ho mám krátce,ale ani náznak...
Sice jsem se trochu bála, že je vnitřek stříbrnej a že se bude stírat a časem to budu mít pod dlaněma černý, ale zatím se nic takovýho neděje. Je sice pravda, že ho mám krátce,ale ani náznak...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“