Asi budu kupovat notebook od znamyho. (IBM T43m)
Mohli byste mi poradit na co si dat pozor a co zkontrolovat.
Popr nejaky programy na diagnostiku.
Napada me jen zkontrolovat vadny body, ale co dal.
Notebook z druhé ruky
Notebook z druhé ruky
Naposledy upravil(a) Ragnos dne 19 bře 2007 15:09, celkem upraveno 1 x.
ak to nie je od niekoho, koho poznas, tak by si si mal overit v lenove vyrobne cislo, ci nie je nahlaseny ako kradnuty. aby si nesiel potom do servisu a tam ti ho zoberu a vratia povodnemu majitelovi z toho isteho dovodu by si mal mat aj nejaky doveryhodny papier o tom, ze si ten notebook naozaj kupil od povodneho majitela.
inak meno nemusis imho prepisovat ziadne. potrebujes ale doklad o kupe z obchodu, kde to ten co ti to predava, kupoval. a minimalne nejaky international warranty zarucak by tam mal byt, pripadne nejaky papier o rozsireni zaruky. pri zarucnej oprave by ti mal teoreticky stacit ten doklad o kupe ak je vierohodny.
dlzku zaruky pre konkretny notebook si mozes overit tu:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... yle=lenovo
inak meno nemusis imho prepisovat ziadne. potrebujes ale doklad o kupe z obchodu, kde to ten co ti to predava, kupoval. a minimalne nejaky international warranty zarucak by tam mal byt, pripadne nejaky papier o rozsireni zaruky. pri zarucnej oprave by ti mal teoreticky stacit ten doklad o kupe ak je vierohodny.
dlzku zaruky pre konkretny notebook si mozes overit tu:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... yle=lenovo
No hlavně tam napiš že prodávající potvrzuje že nb je plně funkční a neni si vědom jakékoli závady, prostě kdyby se ti s tim něco stalo třeba že zjistíš že nefunguje vypalovačka (CD jdou dvd ne-něco takovýho prostě cokoli) aby si mohl odstoupit od smlouvy, popřípadě aby ti to zaplatil. Vim že je to ještě v záruce ale může stát že ti to třeba kvůli něčemu neuznaj a bude to vina prodávajícího tak se tohle může hodit..
Bohužel mám s koupí z druhé ruky špatné zkušenosti.Před rokem jsem koupil PC Anthlona,třikrát jsem jej bývalému majiteli dával do opravy,ale ani poté není stabilní(proto sháním notebook),asi zde platí že nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci.Myslím že to platí dvojnásobně u koupě notebooku,protože tam je možnost případné vyměny dílu ztížená konstrukcí,je zde riziko na zcela fit baterie a.j.Radši bych si přišetřil nějaké peníze,protože pak tě koupě může (ale nemusí)vyjít draho.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“