Univerzální notebook

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
ethan
občas něco napíše

Univerzální notebook

Příspěvekod ethan » 07 lis 2008 16:33

Rozhodl jsem se pro koupi notebooku, studuji Všb a potřebuju tam dělat nějaké věci jako autocad apod.(ale moc toho nebude, spíš office). Rád si něco zahraju, fotbal, hokej,CS(rád bych si zahrál i něco novějšího). Nejradši bych si koupil desktop, ale potřebuji být trošku mobilní, vím, že desktop by byl za tyhle peníze(kolem 25000Kč, možná 27000) hodně dobrý, ale nosit by se mi nechtěl :? .Proto se budu muset dát na cestu nějakého multimediálního notebooku. Mám od kamaráda přídavný chladič, takže nějakou lepší nesdílenou grafiku by to mohlo uchladit. Přenášet ho budu, ale ne pořád, tak jednou do týdne max. Když chodím a dívám se po škole, co maj lidi za notebooky a pak si přečtu vaše názory, tak mi připadá, že na tu školu chodí samí hlupáci, pač všichni mají Asusy, Acery, MSI a vy je tady jen pomlouváte. Já bych spíš upřednostil Hp, Toshiba atd., ale nevím. Lenovo je super, ale moc si toho na něm nezahraju. Sem trošku zmatený no :) tak doufám, že mi pomůžete.

Jinak minimální požadavky:

Disk:160 Gb a víc

Procesor: AMD nebo INTEL?je mi to jedno, ale míň jak 2.0GHz bych nechtěl.

OS: Kdyby byly XP, byl bych vděčný, nebo kdyby šel aspoň downgrade na XP, tak by to bylo O.K.

Paměť: 2GB a víc

displej: 15,4", rozlišení vyšší než 1280 x 800 výhodpu, kdyby byl matný, bylo by to lepší, ale podmínka to není.
(nevim, komu by se chtěla tahat 17" :) )

jinak webkamera, WF, bluetooth, výdrž baterky aspoň 2 hodiny....¨

Doufám, že nějaký takový přístroj existuje :roll:

globe

Příspěvekod globe » 07 lis 2008 16:47

Hlupáci to nejsou ale z nějakého záhadného důvaodu mají notebooky, jejichž výkon nevyužívají (často především grafický) a právě tomu výkonu obětovali kvalitu, protože když chceš kvalitu a naprostu univerzální výkon, tak 25 000 určitě nestačí... To chce tak dvakrát tolik a nejnovější hry na tom stejně pořádně nepůjdou :-)

A k té velikosti 15,4 s rozlišením WXGA je úplně nesmyslná, naprosto :-) To si kup třináctipalcový notebook s tímhle rozlišením....

Lenovo SL 5OO je multimediální notebook, splňuje cenu, grafika taky něco rozběhne, Třeba ProStreet apod. a rozlišení Je 1680 x 1050, takže se na ten monitor i něco vejde.. Jinak se v multimediálních moc nevyznám a jsem tomu rád :-)

Edit: Totiž ta myšlenka: "rád bych snad....." je při nejmenším zrádná pro výběr ideálního stroje a poddání se jí často znamená ne úplně ideální výběr.. A z toho hraní pak stejně většinou moc nebývá, protože ta klávesnice na to není ideální, monitor taky ne........ Není to ono, kup si pořádný notebook a PSP k tomu :-)

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 07 lis 2008 19:00

Globe,píšeš sice obsáhle,ale dost "zvláštně".Ethan psal,že jeho kolegové ve škole mají Asusy,Acery,Msi,ale nepsal nic o výkonu,grafice,multimedialitě o kvalitě těch notebooků.Proč myslíš že má každý z nich herní stroj vhodný na stůl? Píšeš že se nevyznáš a děláš chytrého.Nikdo tady nepožadoval nějaký super výkon a nechtěl hrát super pecky na ultrahigh,prostě si jen moc domýšlíš a reaguješ neadekvátně
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Dolnma
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dolnma » 07 lis 2008 19:11

pokud jsou tedy fifa,nhl a CS nabušený hry,tak to mě mrdni.No a myslim že když jsi napsal 2x25 tisíc,tak to už by byla sakra mašina,stačilo by něco za 35000 pokud teda chce kvalitu a výkon... :D

ethan
občas něco napíše

Příspěvekod ethan » 07 lis 2008 22:04

kdo psal, že to jso nabušený hry?Umíš číst nebo jak je to?

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 07 lis 2008 23:07

Myslím si že ideální: http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-pro-a300-1nt Akorát má jenom WXGA displej, ale mě třeba vyhovuje více než s vyšším rozlišením (byl jsem zvyklej na 1024x768 ze starého desktopu, proto mi to asi přijde v pohodě)
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

globe

Příspěvekod globe » 08 lis 2008 17:26

Gogo píše:Globe,píšeš sice obsáhle,ale dost "zvláštně".Ethan psal,že jeho kolegové ve škole mají Asusy,Acery,Msi,ale nepsal nic o výkonu,grafice,multimedialitě o kvalitě těch notebooků.Proč myslíš že má každý z nich herní stroj vhodný na stůl? Píšeš že se nevyznáš a děláš chytrého.Nikdo tady nepožadoval nějaký super výkon a nechtěl hrát super pecky na ultrahigh,prostě si jen moc domýšlíš a reaguješ neadekvátně

Omlouvám se, nemyslel jsem to zle a domýšlím, to je pravda, podle toho co vidím ve škole já... Asus M50 s nVidii 95OO GS apod. co ještě neviděla hru z blízka je častý jev.. A je to zbytečné a platí zde že méně je někdy více, někam tam kráčel můj myšlenkový tok..

ethan
občas něco napíše

Příspěvekod ethan » 09 lis 2008 22:18

Tak mám teď pěkné dilema, něco jsem navybíral, ale nedokážu se rozhodnut.

http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-pro-a300-1nt
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58198
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1199 ... 102269.htm

Co by ste brali vy?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 09 lis 2008 22:51

urcite thinkpad. grafiku ma sice o dost slabsi, nez 9600/hd3650, ale na nejake to obcasne rani ne moc narocnych her staci, aspon bude mene hrat a dele vydrzi na baterce, wsxga+ je luxus a zpracovanim na to, ze se jedna o plastovy notebook, tzn. bez nejakych kovovych vyztuh je na dobre urovni.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“