Jaký notebook za cca. 32 tisíc Kč?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ludivitto
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Jaký notebook za cca. 32 tisíc Kč?

Příspěvekod Ludivitto » 29 dub 2007 17:18

Ahoj,

potřebuji do práce notebook, cena cca. 32 tisíc Kč (+,- nějaká ta koruna)

Požadavky jsou následující:

- notebook by měl zvládat Photoshop (to je asi nejdůležitější požadavek), ale nebude to přirozeně fulltime, spíše 40%. Hlavní náplní bude taková ta klasická kancelář, emaily, komunikace, otevřených X internetových prohlížečů a X panelů v nich, PSPad...

- paměť min. 1 GB

- možnost připojit externí LCD (DVI)

- Bluetooth, WiFi

- asi nějaké GeForce Go nebo Mobility Radeon (ne GMA apod.)

Byl bych rád, kdybyste mi doporučili nějaký kvalitní notebook splňující tyto podmínky. Procesor může být klidně AMD nebo Intel, je mi to jedno. Díky všem.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 29 dub 2007 19:03

Kvalitny notebook s DVI a splnujuci tieto podmienky bude musiet mat DVI v docking station (t.j. cena navyse uberajuca z ceny notasu).
Vysoke rozlisenie (nad 1280x800) v tejto cene nehladaj, SXGA+ panel (1400x1050) bude vyvazene slabym podanim farieb, pozorovacimi uhlami a zbytkom notasu.

Ak ozelies DVI, tak nejaky Dell ci HP (to ma vsak v tejto cene len GMA950), mozno Toshiba s X1400.

C

Ludivitto
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludivitto » 29 dub 2007 20:33

Aha, díky. Takže třeba toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44361 nebo toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43186 nebo VBI Compal HEL80-I4 bys mi nedoporučil?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 29 dub 2007 21:15

Xi je 17", to uz je mierne za definiciou pojmu notebook. Navyse sa mi to sasi nezda byt 2x pevne a pri 17" sa bude tak ci tak prehybat (o dost viac nez pri 15")...
Toshiba DVI nema, ale vyberat medzi nou a VBI vyberiem Toshibu.

C

Ludivitto
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludivitto » 30 dub 2007 09:31

A nějaký jiný notebook? Třeba Asus, HP, IBM?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 30 dub 2007 09:35

HP s grafikou do danej ceny nenajdes (Paviliony su nedotiahnute, tie neodporucam i kvoli displeju).
Lenovo tiez pochybujem, ze najdes s diskretnou grafikou do tejto ceny. (IBM uz notasy nerobi, predalo ich Lenovu a aj notebooky v novej varke uz nebudu mat logo IBM, ktore mali v licencii).

ASUSy sa prehrievaju, tam to tiez nebude ziadna slava. Akurat mozno najdes niekde DVI, ale ci to bude vyhoda oproti potencialnym problemom neviem...

C

Ludivitto
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludivitto » 30 dub 2007 09:44

Takže ta Toshiba, třeba tato http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43186 je v pohodě? Jsem na poli notebooků nováček:)
A ještě jsem zapomněl - notebook bude X hodin v kanceláři, takže by nemusel být moc hlučný:)

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 30 dub 2007 15:47

Tak hlucny bude...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

CeCo

Příspěvekod CeCo » 30 dub 2007 15:58

Staci trosku prasne prostredie a notas hlucny BUDE...
Kamarat ma nc6120 s P-M a GMA900 a po cca pol roku ho dost pocut... Vyfukanie pomohlo, ale pre citlive usi pocut stale nieco...

Ak to nebude vetrak tak disk, ak nie disk tak nejaky piskot z notasu (ano, notasy si obcas zapiskaju), alebo DVD mechanika, alebo aj tukanie do klavesnice. Kazdy ma iny sluch = ine vnimanie hluku.

C

Zpět na „Jaký vybrat notebook“