Macbook ano-ne
-
- občas něco napíše
Macbook ano-ne
Dobrý den!
Už delší dobu se sháním po dobrém notebooku a čím dál častěji narážím na chválu Macbooku.
Moje otázka je následující: Vyplatí se opravdu koupit nový macbook, je opravdu tak výkoný s porovnání s jinými notebooky ve stejné cenové relaci a se stejnými rozměry nebo se zde hodně připláci za značku?
Všem bych chtěl poděkovat za odpovědi, snad mě to ulehčí práci při rozhodování!
Michal Procházka
Už delší dobu se sháním po dobrém notebooku a čím dál častěji narážím na chválu Macbooku.
Moje otázka je následující: Vyplatí se opravdu koupit nový macbook, je opravdu tak výkoný s porovnání s jinými notebooky ve stejné cenové relaci a se stejnými rozměry nebo se zde hodně připláci za značku?
Všem bych chtěl poděkovat za odpovědi, snad mě to ulehčí práci při rozhodování!
Michal Procházka
připlácí se za značku, to samozřejmě. na druhou stranu dostaneš poměrně slušný OS, výborný multimediální balík a super výdrž na baterie. u Alubooku už je provedení taky někde jinde (rozuměj je bezvadný)
doporučím ti zajít si někam do krámu kde Macky mají, pár hodinek si s ním pohrát a potom uvidíš. každopádně počítej že pár dní/týdnů budeš nadávat proč jsi ho koupit. potom už budeš nadávat jenom když budeš dělat s jiným systémem
Mac není nejlepší, ale je perfektně použitelný
doporučím ti zajít si někam do krámu kde Macky mají, pár hodinek si s ním pohrát a potom uvidíš. každopádně počítej že pár dní/týdnů budeš nadávat proč jsi ho koupit. potom už budeš nadávat jenom když budeš dělat s jiným systémem
Mac není nejlepší, ale je perfektně použitelný
Apple Macbook White
Bracho ma macbooka.. Raz mi to zhrnul zhruba takto:
- ku*evsky predrazeny na svoju konfiguraciu
+ velmi dobry OS (nebol viazany na win koli nejakej aplikacii)
+ velmi dobra konstrukcia
+ perfektne vyriesene setrenie energie (neviem co ma za model, ale vraj mu to v pohode da pri browseni cez lan 6-7h)
- ku*evsky predrazeny na svoju konfiguraciu
+ velmi dobry OS (nebol viazany na win koli nejakej aplikacii)
+ velmi dobra konstrukcia
+ perfektne vyriesene setrenie energie (neviem co ma za model, ale vraj mu to v pohode da pri browseni cez lan 6-7h)
Toshiba Satellite Pro U400-15O
-
- píše často
No ono vsechny vyrobky od Applu maji jedno spolecne... Jsou spolehlive a funguji. I kdyz ma Apple nespocet ruznych omezeni, ktera se daji i obejit, jeho vyrobky jsou spolehlive a funkcni..
Kdybych nemusel vzheledem k softu, uz davno jsem Visty vyhodil oknem..
Kdybych nemusel vzheledem k softu, uz davno jsem Visty vyhodil oknem..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Michal27 píše:No ono vsechny vyrobky od Applu maji jedno spolecne... Jsou spolehlive a funguji.
No řeknu tady jednu veselou historku z natáčení . Měli jsme 4x MacBook Pro, dva z nich fungují naprosto bez problému. Na dalších dvou odešel dispej, na jednom z nich 2x a na tom taky nepravidelně přestávala fungovat klávesnice, po mnoha pokusech o opravu kdy vyměnili snad všechno a stejně to nepomohlo to skončilo výměnou za nový model. Na tom novém modelu už oděšla optická mechanika a opět klávesnice (naštěstí tak, že nefungovala vůbec ), po výměně mechaniky a klávesnice je to zatím OK. Tím ale nechci říct že je to nespolehlivé, v podstatě to vypovídá jenom o tom že šunty dělají úplně všichni a je úplně jedno, co se koupí, je to hlavně o štěstí.
-
- občas něco napíše
Michal27 píše:Tak za to, ze odejde LCD Apple jako vyrobce nemuze.. Jinak co se kvality tyka, tak je novy MacBook vynikajici.
takhle bys ale mohl hajit i Acer... ten taky nepouziva ve svych (aspon drive povestne nespolehlivych) noteboocich pouze svuj vlastni hardware...
Kazdopadne u Applu jsem neslysel, ze by nekdo mel problemy se spolehlivosti hardwaru
pak se ale nabizi otaztka, jestli doslo k hw zavade nejakeho komponentu vlivem nekvality samotneho komponentu, nebo mechanickym namahanim, tzn., ze telo ho neuchranilo (treba kamosuv stary acer se pri chyceni za roh cely ohne, tim silene trpi deska a soucastky na ni, panty ma praskle)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“