-+- ntb na VS do 20k, office, CAD, light gaming, filmy -+-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
dk1844
občas něco napíše

-+- ntb na VS do 20k, office, CAD, light gaming, filmy -+-

Příspěvekod dk1844 » 21 srp 2009 23:21

Ahoj,

vybiram notebook pro kamarada na VS, strojni fakultu.

Preference jsou nasledujici:
CPU: radeji Intel C2D, 1.8+ GHz, na virtualizaci ani velke cache netrvam
HDD: 250+ GB
RAM: 2+ GB
OS: radeji s OS ( a moznosti upg na Win 7), ale neni podminkou
SCREEN: 14" v WXGA nebo HD ready rozliseni, LED vyhodou, neni podminkou
GPU: na CAD, CounterStrike 1.6 a tak nejakou stredni dedikovanou grafiku ~ AMD 3650/4650/4570 nebo G105 - G150.. proste vykon integrovane by asi nestacil

vydrz na baterku : 2-3 hodiny, protoze je mi jasne, ze s dedik. grafikou nic vic chtit nemuzu.

Pokud jsem na neco zapomnel, klidne se ptejte.

Prozatim se mi moc zamlouva Asus U80V a to ve verzi U80V-WX051E v CZC nebo v TSB, pripadne podobna verze U80V-WX074E v TSB - co si o nem myslite?

Predem diky moc za reakce

PS. Myslite, ze by se do tohoto modelu dala sehnat 9-clankova baterka? Nemate tip, kde nakupovat baterie do ntb?

//edit: dost me prekvapilo, forum notebookreview.com uvadi vydrz az k 6 hodinam s 6-cell baterkou, je to vubec mozny??! :D

polo

Příspěvekod polo » 22 srp 2009 11:52

To iste ako na http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... 54#p118254 :D

Iba ak by si upustil od moznosti dedikovanej grafiky mohol by si mat R400 thinkpad co je podstatne lepsi book... Neporovnatelne lepsia konstrukcia,klavesnica ,vydrz, chladenie a celkovo ergonomia(potesi aj dokovanie,aktivna ochrana disku,moznost spravovat nabyjanie ci chladenie,osvetelnie klavesnice ci trackpoint v klavesnici)

TO5E
občas něco napíše

Příspěvekod TO5E » 22 srp 2009 13:06

Tady máš ten Asus už dostupnej, navíc s home premium což asi využiješ líp než ten business

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67912

Taky jsem o něm uvažoval, ale nakonec zvítězilo tohle HP
v pondělí ho asi objednam

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66593

Je menší, vetší výdrž, lepší technologie, ale horší grafika 105 má asi tak 60% výkonu 4570, ale zaleší co chceš hrát já to chci na nějaký strategie, Fifu a občas nějaký závody...

Tá výdrž 6 hod by mě taky zajímala, ja to četl tady

http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/257191/asus-u80v

úplně poslední odstavac

dk1844
občas něco napíše

Příspěvekod dk1844 » 22 srp 2009 15:21

TO5E: o te dostupnosti vim, ale asi pujdu do TSB, protoze tam maji moznost pozadat o lepsi cenu.

dv3-2100 vypada taky moc dobre, ta uhlopricka bude asi uz moc mala, ale diky za tip, urcite vyborna alternativa, budu s tim pocitat, kdyby se mi u80v prestala libit nebo nebyla dostupna :)

polo: ano, ptam se na vice mistech, vic hlav vic vi :D . R400 je vyborna, vim o tom. Bohuzel cena je o dost vys a dedikovana grafika je pro me dulezita. Nemusi byt nejaka extra, ale alepson entry level :) ale budu s R400 jako moznou alternativou taky pocitat.

Jinak:
Mate, prosim, nekdo tuseni, jak je to s temi baterkami pro asusy?? Napr u HP je mozne v podpore najit kompatibilni prislusenstvi a jejich kod a bez problemu a nejistot koupit spravny model baterky. Jaka je situace u Asusu? Na jejich strankach jsem zadne takove info nenasel, mozna spatne hledam..? Jediny Asus.as nabizi PDFko (na teze strance v Dokumenty ke stazeni), kde se pise, ze baterie jsou:
6cells, 48.84 WHrs, 4400mAH, 3S2P pack
6cells, 62.16WHrs, 5600mAh, 3S2P pack (=dodavana)
9cells, 93.24WHrs, 8400mAh, 3S3P pack

Ale nikde se neuvadi zadne PartNo nebo tak neco, jak najit spravny model baterky.. Nebo jsem to prehledl? Prosim o radu :(

Zpět na „Jaký vybrat notebook“