Zdravím, takže z velkého výběru notebooku jsem vybral tyto dva.
HP http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d126777.htm
Lenovo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68049
Zajímalo by mě jaký byste si vybrali vy. Jelikož se jedná o nákup mého prvního notebooku nejsem v této kategorii tak zběhlý.
Každopadně z výše uvedených sestav vidím plusy:
u HP:
-lepší GK
-větší kapacita HDD
-dle recenzí lepší touchpad (stejně asi budu užívat myšku)
u Lenova:
-lepší klávesnice (horší touchPad)
-lepší CPU
-DDR3 paměti (bude to znatelný rozdíl oproti DDR2 ???)
-snad tišší+lepší chlazení (z recenzí je to dost rozporupné ohledně hluku u HP)
-v popisu není zřejmé zda má NP GB síťovku
Dále by mě zajímalo zpracování šasi u těchto NB (pevnost, kvalita, atd..je to srovnatelné (o lesklém povrchu se bavit nebudeme)? Co softwarová podpora (myslím drivery) HP vs. Lenovo?
A všeobecně HP vs. Lenovo (úroveň) jako výrobce NB?
třetí alternativou je HP 4710s (stejné parametry jako 4510s) + 17" displej s vyšším rozlišením. Slyšel jsem fámu, že čím vyšší rozlišení má displej, tím víc klesne výkon GK (teď to neberu ve hrách), ale při nativním rozpoznávání...je to pravda?
Notebook nebudu moc často přenášet!
Děkuji za názory a příp. rady.
Notebook HP ProBook 4510s vs. Lenovo G550A
- koukal jsem na ty grafiky na notebookcheck a vykon se mi zda skoro stejny
- DDR3 taky priblizne stejny vykon jako DDR2, maji jen o trochu nizsi spotrebu
- pokud budes pouzivat vetsinu casu mys, tak je nejake porovnavani touchpadu taky k nicemu
- ve frekvenci CPU je rozdil jen 100MHz a v novejsim vyrobnim postupu, vykon nebude nijak vyrazne odlisny
Takze porovnavani tehle veci bych klidne vynechal
Co to je nativni rozpoznavani? Grafika neco rozpoznava? Samozrejme je ve hrach grafika pri vetsim rozliseni pomalejsi nez pri mensim. To snad plati obecne o vsech grafikach.
- pokud budes pouzivat vetsinu casu mys, tak je nejake porovnavani touchpadu taky k nicemu
- ve frekvenci CPU je rozdil jen 100MHz a v novejsim vyrobnim postupu, vykon nebude nijak vyrazne odlisny
Co to je nativni rozpoznavani? Grafika neco rozpoznava? Samozrejme je ve hrach grafika pri vetsim rozliseni pomalejsi nez pri mensim. To snad plati obecne o vsech grafikach.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan píše:- koukal jsem na ty grafiky na notebookcheck a vykon se mi zda skoro stejny
citace s jednoho fora:
Jedine, cim je rozliseni "zvlastni" je, ze je sirokouhle (16:9 oproti standardnim rozlisenim, na ktere je vetsina z nas zvykla, tedy 4:3 ci 5:4), ovsem zvyknout se da a nevidel bych v tom takovy problem. Co by problem pro nekoho mohl byt je subjektivne mala roztec bodu displeje (fakticka velikost bodu, to znamena, ze napriklad na 19" displeji s rozlisenim 1280x1024 bude pismo o velikosti 12 vetsi nez na 15,4" displeji s rozlisenim 1366x768, vetsim myslim pri zmereni pravitkem na displeji). Hodne zalezi na tom, jak daleko od displeje pri psani/cteni textu sedite a jak dobre mate oci (vse lze samozrejme primo ve Windows zvetsit, ovsem je to prinejmensim nepohodlne). Mne osobne vyhovuji spise vetsi body, ale je to opravdu subjektivni.
Vetsina novejsich her (predpokladam, ze na notebooku s dedikovanou grafickou kartou se bude alespon trochu hrat) nadetekuje spravne rozliseni a u starsich her je myslim moznost pridat svisle cerne pruhy, aby obraz nebyl roztazeny a zdeformovany, takze v tom bych take problem nevidel.
Jen bych chtel podotknout, ze pokud uvazujete o koupi modelu s rozlisenim 1920x1200, nebudou Vam jiz vyse uvedene graficke karty (130M/9600GT) na nove hry stacit, coz by mohl byt problem (hry v jinem nez nativnim rozliseni displeje vypadaji prinejlepsim divne, hlavne tedy pismo).
je ale treba brat do uvahy, ze stolni 19palec 1280x1024 mas asi tak jednou tak daleko proti notebookovemu LCD (btw. 15,4 se 16:9 nedela, kdyztak 16:10, nebo 15,6 16:9
co se tyce vysokeho ozliseni, neni problem hrat na nizsim, jen to bude trosku mazle no
co se tyce vysokeho ozliseni, neni problem hrat na nizsim, jen to bude trosku mazle no
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“