Asus U80V vs. Thinkpad R500
-
- občas něco napíše
Asus U80V vs. Thinkpad R500
Ahoj. Mám dva adepty.
1. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 -->Thinkpad R500
2. http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1 -->Asus U80V
Notebook se bude přenášet tak 2-3týdně. Bude se na něm hlavně nahrávat hudba, internet, sem tam nějaká hra, střih videa, sledování filmu. Potřeboval bych se Vás zeptat, jestli je velký rozdíl mezi grafikama a procesory/sběrnice.
Děkuji za odpověď.
1. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 -->Thinkpad R500
2. http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1 -->Asus U80V
Notebook se bude přenášet tak 2-3týdně. Bude se na něm hlavně nahrávat hudba, internet, sem tam nějaká hra, střih videa, sledování filmu. Potřeboval bych se Vás zeptat, jestli je velký rozdíl mezi grafikama a procesory/sběrnice.
Děkuji za odpověď.
na prenášanie najlepšia voľba TP R500...
EDIT: rozdiely medzi CPU si pozri tu http://i291.photobucket.com/albums/ll31 ... an/1-3.png a na grafike v R500 si niečo zahráš,ale na nové hry to už nieje...
EDIT: rozdiely medzi CPU si pozri tu http://i291.photobucket.com/albums/ll31 ... an/1-3.png a na grafike v R500 si niečo zahráš,ale na nové hry to už nieje...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
-
- občas něco napíše
ano, na hd4570 rozjedes zatim vsechny hry,co vysly. (i kdyz treba na low)
na hd3470 si nejnarocnejsi kousky musis nechat ujit. ale zahrat se na tom tez da
na hd3470 si nejnarocnejsi kousky musis nechat ujit. ale zahrat se na tom tez da
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- občas něco napíše
Ja mam druhym tydnem U80V a jsem snim velice spokojen . Mel jsem stejne pozadavky jako ty .,. Ten asus si myslim je na prenaseni stejnd dobre jak lenovo ne-li vic. Vydrz ma taky vetsi . Vykon taky a hry na tom rozjedu i ty nejnovejsi vetsinou na low -medium + lenova maj nepjeknej design (cernej . Ne zrovna tenkej kvadr ) a u asusu se mi jeste libi ze ma podsvicene klavesy
-
- občas něco napíše
ten asus neni spatny, konstrukcne me docela prekvapil.
displej je, na to, ze to je multimedialni notebook mez nejakych extra vyztuh, docela pevny, zakladnu jsme drzel za roh a kroutilo/prohybalo se to minimlane (trochu se prohybaly spodni plasty). lenovo R ma konstrukci lepsi, pevnejsi, no kdyz das trochu pozor, nebal bych se ani toho asusu.
co mi na nem asi nejvic vadilo, je prilis mnoho vseho ruzneho leskleho a 16:9 (to je ale jen subjektivni pocit, pac na praci mi ten pomer prijde nevhodny, pro vetisnu kancelarskych aplikaci i tak potrebujes spise zobrazit na vysku a na zobrazovani vice stranek vedle sebe je zase rozliseni prilis nizke. u her/filmu to ale nevadi)
displej je, na to, ze to je multimedialni notebook mez nejakych extra vyztuh, docela pevny, zakladnu jsme drzel za roh a kroutilo/prohybalo se to minimlane (trochu se prohybaly spodni plasty). lenovo R ma konstrukci lepsi, pevnejsi, no kdyz das trochu pozor, nebal bych se ani toho asusu.
co mi na nem asi nejvic vadilo, je prilis mnoho vseho ruzneho leskleho a 16:9 (to je ale jen subjektivni pocit, pac na praci mi ten pomer prijde nevhodny, pro vetisnu kancelarskych aplikaci i tak potrebujes spise zobrazit na vysku a na zobrazovani vice stranek vedle sebe je zase rozliseni prilis nizke. u her/filmu to ale nevadi)
kazdy velky byk byl jednou tele
16:9 je vhodný i na práci , jinak výkonostně , hrál jsem GTA IV na medium textury a ostatni detaily na HIGH , bez sekaní v pohodě , pak Saints row 2 na medium , CoD 5 na EXTRA detaily , GRID na high hratelne vsechny hry ... A výdrz i kdyz udavaji 2-3h tak vydrzi i 5 hod pri normalní praci v Battery - safe rezimu a vyplym bluetooth ... takze si myslim ze v pohode , pri hrani hry to vydrzi ¨tak kolem 2 hodin
lary píše:16:9 je vhodný i na práci , jinak výkonostně , hrál jsem GTA IV na medium textury a ostatni detaily na HIGH , bez sekaní v pohodě , pak Saints row 2 na medium , CoD 5 na EXTRA detaily
?????????????????????????????
Ani omylem , ten display je na dvě věci( volně přeloženo je otřesnej a je opravdu akorát tak na filmy... a to ještě s bídou protože má mizerný pozorovácí úhel a jeho HD označení je opravdu jen označení ) mám doma (kluk má) toto http://www.abtera.cz/zbozi_5010158.html
což je prakticky to samé, jen s rozdílem v cpu.... i když je tam myslím, T6600 a 500Gb HDD ale to nemění nic na tom že to co jsi napsal je absolutní blbost, tedy pokud si za tím stojíš tak upni video......, potom mě napadá ještě jedna možnost a to že to máš ultra OC a chlazené dusíkem....ale sry je to kravina.... tyto hodnoty odpovídají tak na 4650 nebo 4670, (cod 5 nedám na max v nativu ani s HD3850 která se mě zdá o dost výkonější než hd4570 ale ne na HD4570 ))) tedy pokud slide = plynulé tak potom ok
MSI GT735
-
- občas něco napíše
za mě ten tp ta GK v tom asusu je sice výkonější, ale tak jak je podle laryho výkoná, tak to je docela hodně sci-fi, neříkám že je špatná, ale zapomíná se na to že má jen ddr2 paměti a 64sb.....což si myslím že ji dost limituje, být tam ddr3 a aspoň 128bit tak není co řešit ( co se výkonu Gk týče) kvalitativně se taky nedají srovnat, ten asus co mám doma jen leží na stole, popravdě bych se bál ho častěji zatěžovat... ale ta U řada může být zase někde jinde.
Takže za mě Lenovo
Edit : na plné detaily si to nedáš záleží na rozlišení
Takže za mě Lenovo
Edit : na plné detaily si to nedáš záleží na rozlišení
MSI GT735
CoD 5 na Extra effecty ( tim myslim vsechny detaily + textury ) na rozliseni 1024x768 , jo jede to ale omlouvam se plynule to uplne neni , je tam nejake opozdeni par milisekund ale slideshow to opravdu není , v narocnejsich animacich se to zacne trochu trhat , ale co resit , prepne se to na medium a jedes bez zadneho zaskubu a grafika je ne o moc horsi ..
I kdyz je treba videt ze jsem pro ten ASUS jelikoz ho mám , tak i kdybych ho nemel tak TP nedoporucuji .. ( na práci ok vec ) , TP ma bratr a designove se mi to nelibi , je to zbytecne tezke , vydrzi to malo , je fakt ze ma asi lepsi displej , ale na tom ASUS U80V je ten displej paradni nevim co je na nem spatne ( max . to ze je leskly ) ale kouka se na to paradne , na sirokouhlem displeji nevidim nic spatneho a na ntb se urcite nebudu divat z uhlu kdyz na nem pracuji...
Dál už to je na rozhodnutí , oba dva notebooky jsou dobré ale ja bych byl pro ASUS , jelikoz pro mne osobne je dulezity desing , mobilita , vykon , vydrz , a co se tyce kvality tak bych se toho taky nebal .
Jinak co se tyce te HD4570 tak do 20k tezko najdes lepsi ( max MSI s tou 4650 ) jestli chces kartu na ktere rozjedes vse na high tak to je treba si jeste tech cca 10k priplatit na nejakou 1GB DDR3, jenze zas ten ntb bude silene zrat ( bude lezet doma v pokoji nebude se smet prenaset a bude vazit "pul tuny" ), ta HD 4570 si myslim ze je akurat , i kdyz ma DDR2 a 64bit sbernici tak utahne vsechny dnes vypustene hry ( na low treba ).. a kupodivu moc nezere.. jak rikam ntb mi vydrzel neco pres 4 hodiny pri normalni práci jako je web.. ale na battery-safe rezim
Dalsi + je urcite napriklad v podsvicene klavesnici , kvalitnejsi reproduktory , servis v Ostrave ( S.I.L distribution ) ... je taky se treba ridit i podle techto faktoru ..
Ja moc nejsem pro TP, ten ASUS se mi zda lepsi , i proto ze oba dva ntb jsem drzel v ruce , dal neni spatny napr HP dv3-2150 ...
EDIT1: Ta graficka karta v TP je dost slabá ... to uz opravdu na hry moc neni na nejake starsi jo ale na ty novinky asi s těží...
I kdyz je treba videt ze jsem pro ten ASUS jelikoz ho mám , tak i kdybych ho nemel tak TP nedoporucuji .. ( na práci ok vec ) , TP ma bratr a designove se mi to nelibi , je to zbytecne tezke , vydrzi to malo , je fakt ze ma asi lepsi displej , ale na tom ASUS U80V je ten displej paradni nevim co je na nem spatne ( max . to ze je leskly ) ale kouka se na to paradne , na sirokouhlem displeji nevidim nic spatneho a na ntb se urcite nebudu divat z uhlu kdyz na nem pracuji...
Dál už to je na rozhodnutí , oba dva notebooky jsou dobré ale ja bych byl pro ASUS , jelikoz pro mne osobne je dulezity desing , mobilita , vykon , vydrz , a co se tyce kvality tak bych se toho taky nebal .
Jinak co se tyce te HD4570 tak do 20k tezko najdes lepsi ( max MSI s tou 4650 ) jestli chces kartu na ktere rozjedes vse na high tak to je treba si jeste tech cca 10k priplatit na nejakou 1GB DDR3, jenze zas ten ntb bude silene zrat ( bude lezet doma v pokoji nebude se smet prenaset a bude vazit "pul tuny" ), ta HD 4570 si myslim ze je akurat , i kdyz ma DDR2 a 64bit sbernici tak utahne vsechny dnes vypustene hry ( na low treba ).. a kupodivu moc nezere.. jak rikam ntb mi vydrzel neco pres 4 hodiny pri normalni práci jako je web.. ale na battery-safe rezim
Dalsi + je urcite napriklad v podsvicene klavesnici , kvalitnejsi reproduktory , servis v Ostrave ( S.I.L distribution ) ... je taky se treba ridit i podle techto faktoru ..
Ja moc nejsem pro TP, ten ASUS se mi zda lepsi , i proto ze oba dva ntb jsem drzel v ruce , dal neni spatny napr HP dv3-2150 ...
EDIT1: Ta graficka karta v TP je dost slabá ... to uz opravdu na hry moc neni na nejake starsi jo ale na ty novinky asi s těží...
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“