Alternativa k HP PAVILION dv7-3050ec aneb Vyplatí se i7?
Díky za zajímavý post
Můžu se zeptat, jak jsi tam tu destktop verzi ovladačů Nvidia narval? Mimochodem, pokud odinstaluješ grafické rozhraní ovladače hlasitosti (zůstane ti orientační windowsovské), nebude tě to vykopávat z fullscreen aplikací. Nicméně i tak občas nereaguje, ale opravdu jen velmi zřídka.
ovladače
Každý ovladač grafické karty NVIDIA sebou nese soubor s příponou .inf, ve kterém jsou, kromě jiného, uvedené daným ovladačem přímo podporované typy grafických karet..
Z tohoto důvodu se na internetu začaly vytvářet sbírky upravených ovladačů (od různých výrobců) a taky se k existujícím ovladačům začaly připravovat modifikované verze .inf souborů, kde je uvedeno mnohem více podporovaných karet - včetně specifických kódů výrobců notebooků.
Centrem těchto snah je www.laptopvideo2go.com.. Zde si stáhneš potřebnej inf soubor (eventuálně i ovladače) a nahradíš původní inf tím modifikovaným.. poté už se instalace klasických desktopových ovladačů normálně spustí a nainstaluje.. Během instalace tě to jenom upozorní na to, že ovladač nené schválený. Nárůst výkonu je opravdu znatelný..
Z tohoto důvodu se na internetu začaly vytvářet sbírky upravených ovladačů (od různých výrobců) a taky se k existujícím ovladačům začaly připravovat modifikované verze .inf souborů, kde je uvedeno mnohem více podporovaných karet - včetně specifických kódů výrobců notebooků.
Centrem těchto snah je www.laptopvideo2go.com.. Zde si stáhneš potřebnej inf soubor (eventuálně i ovladače) a nahradíš původní inf tím modifikovaným.. poté už se instalace klasických desktopových ovladačů normálně spustí a nainstaluje.. Během instalace tě to jenom upozorní na to, že ovladač nené schválený. Nárůst výkonu je opravdu znatelný..
jsem volal na hpmarket, a tam mi rekli, ze nastupce dv7-3050 je dv7-3190(http://www.2hheran.cz/files/dv73190.pdf), krom toho ze pevny disk je pomalejsi, jaka je zmena?oO
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Re: HP PAVILION dv7-3050ec
revolver píše:V současné době ladim procesor. Není moc programů, které dovolí nataktovat fsb nebo samostatně procesor přímo ve windowsech. (bios je pochopitelně zamčený a nelze nastavit prakticky nic) Zatím používám CPUgenie.. Poznatky sem napíšu později.
To by mě docela zajímalo, jak pokračuješ. K mé spokojenosti jsem grafiku poladil dle tvých doporučení, tak jsem zvědavý na další tweaky
cau Leimon...mam podobne NB 3050ec..je to pekelna mašina...na notebook viac ako nadpriemerna, len ked na tom vytnem napriklad Shift-a grafika mi dosahuje 80°C ...chcel by som sa ta spytat, ta tvoja chladiaca podlozka ZALMAN NC-1000 je ucinna?...pretoze ak si si urcite vsimol najvyssie teploty su dosahovane v lavom hornom rohu notebooku a prave tam by bolo podla mna potrebne koncentrovat vzduch z chladica...no mam pocit ze chladic ZALMAN NC-1000 sa koncentruje skor na ine casti....opis mi to prosim ta leboo potrebujem s tymi teplotami nieco spravit..
dik
dik
Drivers & Utility
Pánové, nejste někdo ochoten nasdílet na DC nebo torrentu HP obsah z recovery (?) disku - jde mi o drivery a utility HP. Smazal jsem si to hned ze startu, teď chystám reinstall a chtěl bych to mít v kupě.
na strankach hp najdes vsechno dulezity co potrebujes ke stazeni, staci se tam podivat. pochybuju, ze ti to nekdo naserviruje na stribrnym podnose.
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea
co tim myslis jestli jsem to zkousel? delal sem to tak u 4 notebooku hp (viz podpis + hp 530) a vzdycky to slo bez problemu.
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
Zpět na „Jaký vybrat notebook“