Výběr herního notebooku

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
GRoNGoR
občas něco napíše

Výběr herního notebooku

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 20:47

Zdravím všechny - potřebuji pomoct s výběrem herního notebooku.
Nejsem expert přes hardware a už vůbec ne v noteboocích, takže jsem si udělal jen takový "výběr" z toho co jsem našel a zdálo se mi dobré (ale neříkám, že máte vybrat mezi nimy - klidně napište nový tip, pokud je lepší). Moje požadavky jsou cca:
Cena: chci co nejnadupanější, nejkvalitnější notebook - hranice je 40 000 Kč ...to znamená, že za 32 000 Kč ne (8 000 Kč rezerva - proč ?) a za 40 001 Kč taky ne - to je přes hranici ...
Výkon: prostě herní notebook - co nejlepší výkon nehledě na to co to bude stát do váhy či velikosti
Display: nejradši bych 17" nebo něco podobného, jelikož notebook mi nahrazuje PC - dělám na něm všechno - práce, hry, filmy ...., takže i přes to, že je notebook každou hodinu na jiném místě bych něchtěl 15"....momentálně mám Acer Aspire 6935G a velikost mi nevadí...
Výdrž: minimální výdrž 2 hodiny při kancelářské práce bez wifi (denně cesta autobusem 1,5 hodiny)
Porty: min. 2 USB snad ani psát nemusím, HDMI by bylo dobré
Numerická klávesnice pro mě není výhoda ani nevýhoda - je mi naprosto volná

No a teď můj konkrétní výběr (ne limitovaný, pouze to co si myslím, že je dobré [klidně mi to vyvraťtě]):

Co se týká značek - nevím, ale Asus nebo Acer na mě moc dobře nepůsobí - můj Acer Aspire 6935G se mi také nezdá jako kvalitní práce - naopak o Dellu nebo Lenovu jsem slyšel, že jsou to kvalitní kousky. O MSI jsem nic neslyšel, ikdyž je to zatím můj největší favorit - byl bych rád, kdyby jste se tu se mnou podělily i o své zkušenosti se značkami (samozřejmě ve stejné cennové kategorii. Doufám, že mi opravdu poradíte a nebudete jen prosazovat svoji oblíbenou značku - hodně mi na tom záleží, počítač nekupuji každý rok a peněz také moc není. Děkuji moc všem za přečtení, a ještě 2x více těm co pomůžou.

S pozdravem, GRoNGoR

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 03 úno 2010 21:04

Asus G73JH nejvýkonější, nejkvalitnější, ale s tou cenou to bude na hraně. A nebo ti můžu dát mou toshibu X300 :D
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Baz
guru

Příspěvekod Baz » 03 úno 2010 21:08

Čau. K těm značkám. Co já vím, tak MSI je mezi notebookama v současný době jeden z největších šmejdů :lol: Teď mě majitelé budou kamenovat, ale říkám jenom to, co jsem slyšel od lidí, co se v tom trochu vyznaj. Jinak řečeno, jsou to papírově extra výkonný notebooky za super cenu, ale kvalita zpracování je horší. I přesto mají hodně příznivců, lidi svádí "ušetřit". Tohle jsou spíš domněnky, ale pochybuju, že by si MSI výrazně hledělo kvality.

To Lenovo neber. Thinkpady jsou stroje na práci a ani ta grafika na hry není určená. :wink:

Takže, ačkoli Asus není nejkvalitnější značka, tak G73 je nejnovější a zdaleka nejvýkonnější z těch, co uvádíš :) Už jenom podle 3D Marku je ta grafika minimálně 2x lepší než u tebou vybraného MSI. Podle Notebookchecku zvládne všechny dnešní hry na max detaily a Full HD rozlišení, takže jestli ho seženeš do 40k, je to pro tvoje účely to nejlepší, co se sehnat dá.

Jinak tady je anglická recenze G73: http://www.notebookcheck.net/Hands-On-A ... 103.0.html

GRoNGoR
občas něco napíše

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 21:48

Diky za odpoved - uz jsem na dalsim foru taky dostal tip na ten Asus ... vypada dobre mnooo :-) kde bych to mel kdyztak koupit ? Znate nejaky "kvalitni" obchod s dobrymi cenami ?
Naposledy upravil(a) GRoNGoR dne 03 úno 2010 22:02, celkem upraveno 1 x.

Baz
guru

Příspěvekod Baz » 03 úno 2010 22:00

Já teda žádnej obchod nevlastním :lol:

GRoNGoR
občas něco napíše

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 22:02

Baz píše:Já teda žádnej obchod nevlastním :lol:

ok tak mate = znate :D :-)

Baz
guru

Příspěvekod Baz » 03 úno 2010 22:10

Je to horká novinka, takže v ČR to zatím neseženeš. G73 se možná stane prodejním trhákem, takže můžeš čekat, že se do e-shopů navalí co nejdřív. Jestli to chceš urychlit, můžeš předobjednat třeba na http://www.czechcomputer.cz/ , je to dobrej obchod, když projevíš zájem, budou mít větší motivaci a objednají to brzo :wink:

GRoNGoR
občas něco napíše

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 22:31

mno chtel jsem to vzit odtud puvodne http://www.okcomputers.cz/asus-g73jh-tz002z/d-89550/ .... je ten czc.cz lepsi ? ... a kdy tak bude pro ceskou republiku, nevis nahodou ? Planuju kupovat tak ke konci mesice ...

Dobytek
občas něco napíše

Příspěvekod Dobytek » 03 úno 2010 22:36

Baz píše:Čau. K těm značkám. Co já vím, tak MSI je mezi notebookama v současný době jeden z největších šmejdů :lol: Teď mě majitelé budou kamenovat, ale říkám jenom to, co jsem slyšel od lidí, co se v tom trochu vyznaj. Jinak řečeno, jsou to papírově extra výkonný notebooky za super cenu, ale kvalita zpracování je horší. I přesto mají hodně příznivců, lidi svádí "ušetřit". Tohle jsou spíš domněnky, ale pochybuju, že by si MSI výrazně hledělo kvality.

Ha! teď mi zaskočilo!

GRoNGoR
občas něco napíše

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 22:40

Dobytek píše:Ha! teď mi zaskočilo!

nechces napsat neco "konkretniho" ?

Baz
guru

Příspěvekod Baz » 03 úno 2010 23:24

Ha! Manažer MSI pro Českou republiku :lol:

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 03 úno 2010 23:31

Ha spam a offtopic
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

GRoNGoR
občas něco napíše

Příspěvekod GRoNGoR » 03 úno 2010 23:36

tak diky za zaspamovani topicku :P

drk22
guru

hmm

Příspěvekod drk22 » 04 úno 2010 13:42

Ohledně "kvality zpracování" MSI musím říct že na modelu co používám nic nekvalitně zpracovaného nebylo. :0)) Ona si spousta lidí plete pojmy "kvalita zpracování" (špatně opracované díly, špatně sedící díly, prohnutý plast okolo montážních prvků atd.) a kvalita mechanické konstrukce (použité materiály, navržená konstrukce atd).
Takže MSI mají (měli, u těch nových modelů s i7 ani ne) obecně nejlepší poměr výkon/cena. Dále používají LCD s poměrem stran 16:10 (což považuji za +). No a v neposlední řadě mají i slušnou hmotnost (3,2kg u 17"). Konstrukčně jsou to ovšem plasty/kompozity/občas tenký hliníkový plech. Rozhodně s tím nejde zacházet jako s cihlou.... Nicméně osobně jsem spokojený, po pul roce používaní s průměrným přenášením/otvírání/zavíráním tak 25x do týdne (z práce, do práce, večer doma do pokoje + občas v práci na jiné místo) drží vše jak má.

Jinak ten asus nevypadá špatně, jediné co by mi na něm vadilo je ten poměr stran LCD ...

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 05 úno 2010 09:27

Baz píše:Čau. K těm značkám. Co já vím, tak MSI je mezi notebookama v současný době jeden z největších šmejdů :lol: Teď mě majitelé budou kamenovat, ale říkám jenom to, co jsem slyšel od lidí, co se v tom trochu vyznaj. Jinak řečeno, jsou to papírově extra výkonný notebooky za super cenu, ale kvalita zpracování je horší. I přesto mají hodně příznivců, lidi svádí "ušetřit". Tohle jsou spíš domněnky, ale pochybuju, že by si MSI výrazně hledělo kvality.

To Lenovo neber. Thinkpady jsou stroje na práci a ani ta grafika na hry není určená. :wink:

Takže, ačkoli Asus není nejkvalitnější značka, tak G73 je nejnovější a zdaleka nejvýkonnější z těch, co uvádíš :) Už jenom podle 3D Marku je ta grafika minimálně 2x lepší než u tebou vybraného MSI. Podle Notebookchecku zvládne všechny dnešní hry na max detaily a Full HD rozlišení, takže jestli ho seženeš do 40k, je to pro tvoje účely to nejlepší, co se sehnat dá.

Jinak tady je anglická recenze G73: http://www.notebookcheck.net/Hands-On-A ... 103.0.html
Další znalec.MSI v řadě GT se vyrovná kvalitou všem výrobcům v dané třídě a ceně.Asi tak.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“