nový R60 nebo starší T40p

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 30 čer 2007 19:08

LOSER_ píše:Díky Ghoste,konečně první rozumnej !

po zhodnoteni plusov a minusov mi to tak vyslo. jedine v com vyrazne predci ta R60 v tej konfiguracii T40tku je dvojjadrovy procak - ale zaplatil by zan o 8tisic viac. a nepride mi, ze by sa takmer o polovicu vyssou cenou tym silnejsim cpu rapidne zvysila pouzitelnost.

T40tka by zas bola lahsia co potesi pri prenasani. pevne su imho rovnako. ten titanovy kompozit pevnost notebooku nezvysuje - znizuje vahu. ak je ta T40tka ale secondhand dost bude rozhodovat v akom je stave (ale to neviem posudit) a aka je ta zaruka vzhladom na ten BGA crack problem co spominal puppy. mne uz tak jedna T40tka po zaruke odisla. ak su tie 3 roky zaruka od lenova tak imho no problem.

root píše:5) Co se tyce te konfigurace, na lepsi kalkulacku to staci, jinak je to k nicemu - to se tyka obou porovnavanych stroju.

neprehanaj. ja mam T40tku s prakticky rovnakou konfiguraciou (akurat mam radeon miesto firegl) a na vsetko okrem novsich hier mi to bohate staci. este to mam aj tak vacsinu casu podtaktovane. a oba porovnavane mi nepridu ako notebooky na hranie hier.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 30 čer 2007 19:22, celkem upraveno 1 x.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 30 čer 2007 19:19

btw ked by som mal 28tisic na notebook tak nekupim ani jeden z nich. :) skor by ma lakali hp 6510b/6710b ;-)

root
občas něco napíše

Re: Kok*te !!

Příspěvekod root » 30 čer 2007 19:19

LOSER_ píše:Než začneš dělat chytrýho,tak si přesedni....

Usually the first remark you hear about the T40 is that it is built like a tank. Indeed, the rumors are true. While it is not completely indestructible, I have no fears about my T40 getting damaged in any minor calamity. While the lid gives a little when twisted, its magnesium alloy construction makes it nowhere near as malleable as the plastic on most laptops. The lid is attached to the base with two large metal hinges, and it would take a lot to break them off.

...notebook.cz : T60: "Na dotek Vás možná překvapí svým náznakem kovové chladnosti kryt displeje. Jde o slitinu hořčíku, která spolu s decentními, avšak velmi solidními ocelovými panty dodává celému víku na odolnosti. Dolní strana notebooku je vyrobena ze speciálního plastu, který je vyztužen (a odlehčen) uhlíkovými vlákny."

zive.cz : "..víko notebooku je pevné ve zkrutu díky magneziovému rámu a v zavřeném stavu se při tlaku prakticky neprohýbá.."
Zkus si promáčknout víko u Rka chytráku... :lol:

to blondik
: není to náhodou UXGA+?? XGA+ je málo,obzvláště na 15" :(

U T60 jsou 15" modely z plastu..nevím jak tomu je u 15" T40p...

Dnes u ke klavesnici pousit zrejmne, kazdeho. Spatrujes snad v tech invektivach prilezitost pro lecbu komplexu? Neboj mama ti koupi novou, treba jinou a lepsi hracku.

K veci, mluvil jsi o slitine "titanu a horciku", nepredpokladam, ze jsi na vysoke prosel materialovym inzenyrstvim - ja ano, proto te mohu ubezpecit ze to ty placas. Potvrzujes to i dalsich tvych prispevcich, nebo snad v tech citacich nekde tu tvou titanovou slitinu prehlizim???

Ano 14" ma i viko z horcikove slitiny, 15" nikoli. Tak to zkus rozlisovat. Sluzebni T60 se mi prohyba stejne jako soukroma R60 "chytraku" ...

root
občas něco napíše

Příspěvekod root » 30 čer 2007 19:21

TO Ghost: Neprehanim, uz to ze se ohanis hrami je dukaz toho ze na "praci" svuj notas asi nepotrebujes. Ja ano a XGA rozliseni je dobre tak na mp3 prehravac, tim to zacina a take konci ... ostatni parametry jsou snesitelne.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 30 čer 2007 19:25

to prve je odveci tak to nekomentujem.

a k tomu XGA - pozri si ake lcd ma model R60 UE1HTCF za 28tisic...
Naposledy upravil(a) Ghost dne 30 čer 2007 19:26, celkem upraveno 1 x.

root
občas něco napíše

Příspěvekod root » 30 čer 2007 19:26

znovu 5) Co se tyce te konfigurace, na lepsi kalkulacku to staci, jinak je to k nicemu - to se tyka obou porovnavanych stroju.

Tim jsem chtel rici, ze XGA, je na nic ... pak uz je sumak jestli R, T nebo X ... vse je nepouzitelne na praci ...

LOSER_
píše často

Příspěvekod LOSER_ » 30 čer 2007 19:34

Mě ale skutečně nezajímá jakými ústavy jsi prošel..To je myslím všem úplně jedno... Jen skutečné hovado se musí ohánět tím,že kdysi v minulosti docházelo na jednu z Vysokých škol..

Pokud stále pochybuješ o tom že Thinkpady řady T obsahují slitiny Hořčíku a slitiny titanu tak čti :

"ThinkPads have a reputation for being built to last, and with its titanium composite top and bottom, the T40 is no exception. "

Co se týče prohýbání víka tak přestaň obhajovat plasťáka R.. a smiř se s tím že T je oproti Rku úplně někde jinde.. Jak říkám,každý den mám před sebou T60,R60 a T40p a pokud zatlačím na T víko se neprohne,o R se toto říct nedá...

Udělej mi tu laskavost a odpusť si narážky na rodinu .. v minulém příspěvku jsi mě tu právě ty poučoval o nějákých mantinelech slušného chování na tomto fóru..
Lenovo ThinkPad X300 - 6478-14G "AIR" :)

root
občas něco napíše

Příspěvekod root » 30 čer 2007 19:40

LOSER_ píše:Mě ale skutečně nezajímá jakými ústavy jsi prošel..To je myslím všem úplně jedno... Jen skutečné hovado se musí ohánět tím,že kdysi v minulosti docházelo na jednu z Vysokých škol..

Pokud stále pochybuješ o tom že Thinkpady řady T obsahují slitiny Hořčíku a slitiny titanu tak čti :

"ThinkPads have a reputation for being built to last, and with its titanium composite top and bottom, the T40 is no exception. "

Co se týče prohýbání víka tak přestaň obhajovat plasťáka R.. a smiř se s tím že T je oproti Rku úplně někde jinde.. Jak říkám,každý den mám před sebou T60,R60 a T40p a pokud zatlačím na T víko se neprohne,o R se toto říct nedá...

Udělej mi tu laskavost a odpusť si narážky na rodinu .. v minulém příspěvku jsi mě tu právě ty poučoval o nějákých mantinelech slušného chování na tomto fóru..

Ty mi take udelej laskavost a dej si do slovniku "titanium composite". Ze by to byl titanovy kompozit?
Pokracuj pak na wikipedii, a zadej kompozit, ze by to byl plast s charakterem krystalove mrizky? Ale zadna SLITINA? Ano? Bingo!
Ano poucoval a mam chut to ucinit znovu, zatim jsem ani jednou nevybocil nad ramec slusneho dialogu, da se to rict o tobe?

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 30 čer 2007 19:46

T vcelku drzi pokud je zavrene, ale nejvetsi nebezpeci vznika pri prenaseni otevreneho notebooku jednou rukou, tedy drzenim pouze za jeden roh (BGA crack problem). Rozdil v pevnosti konstrukce mezi R a T bych zase tak nedemonizoval. Ani o jeden se nemuzete oprit. 15" R (u nas se snad ani 14" neprodavaji) ma vetsi mezeru mezi displejem a klavesnici a netrpi tolik kroucenim spodni casti notebooku jako T. Na druhe strane je T lehci a tenci, ovsem zase ne o tolik (srovnavam srovnatelne, takze 15" modely).

Pokud se jedna o 15" R co ma jen XGA tak to asi opravdu nema cenu, to rozliseni je strasne i na 12" displeji. T bez zaruky bych ovsem nekupoval.

Stejny material - slitinu ma i X31 a o tom ze by se viko neprohybalo nemuze byt rec. Na displeji jsou viditelne "fleky" i pri sebemensim tlaku na viko displeje, stejne tak je tam otlaceny trackpoint, coz rozhodne neni u R51 (ktere samozrejme pusobi svoji konstrukci oproti X jako tank :-) )

root
občas něco napíše

Příspěvekod root » 30 čer 2007 19:56

Myslim ze's to vystih ... :wink:

LOSER_
píše často

Příspěvekod LOSER_ » 30 čer 2007 20:04

Slitina je tam 100 % pokud jsi byl na VŠ pilný student tak moc dobře víš že čistý titan jako takový se v průmyslu asi jen těžko používá,vždy je doplňen nějákým jiným kovem...

pokud odkazuješ na wiki:
..Titan a jeho slitiny jsou proto základním materiálem při výrobě skeletů nebo povrchových ochranných štítů...

Prokaž mi tedy laskavost a přestaň chytračit z vlastní zkušenosti NIKDY nedám přednost Rku před Tčkem !

to Puppy: Souhlasím s rozlišením. S odolností již ne,pár mých přátel na prezentaci Lenovo na vlastní oči vidělo dospělého člověka stojícího na ThinkPadu řady T... pokud nevěříte,nějáké fotky se dají i vy-googlovat.. Na Rku jsem niky nikoho stát neviděl...a již vůbec ne opakovaně..
Lenovo ThinkPad X300 - 6478-14G "AIR" :)

root
občas něco napíše

Příspěvekod root » 30 čer 2007 20:20

Tak ja uz ti vazne nerozumim, ted zase popiras dalsi svou citaci?
Proboha, uvedom si uz konecne, ze jde o kompozit, sam jsi to sem pastnul cerne na bilem!
Ano titan se pouziva do kompozitu casto, rikam to zas a znova, je to plastovy kompozit, ne SLITINA!

Co se tyce stani na R ... nerikam ze to bylo schvalne, ani prilis dlouho ... ale po noci co jsem se dival na film jsem sve Rko nechal vedle postele a rano jsem si na nej jako trouba stoupnul .... bez znamky poskozeni.

Jeste doplnim, nikoho nezajima tvoje zkusenost dokonce ani ta ma. Ten co se tu ptal na zacatku chtel vedet jestli nove R, nebo stare T. Rikam, klidne stare T, ma mozna vyssi pridanou hodnotu. Pokud se ptas jestli nove T a nove R ? 30 000,- za par deka navic a termoplast oproti kompozitu se mi osobne jevi jako nepromyslena investice. Ostatek viz Puppy Howk :wink:
Naposledy upravil(a) root dne 30 čer 2007 20:29, celkem upraveno 1 x.

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 30 čer 2007 20:27

Vzhedem k tomu ze nove T61 se stale vice priblizuje R61 budou tyto debaty bezpredmetne :) Ano, stat na hranach zavreneho T asi lze, ale opri se o nej uprostred a muzes si jit koupit novy displej (ThinkPad Protection zaruka v CR stale neni). R je vyrobene z ABS plastu, ktery se pouziva na odpadni trubky a ma ocelovy ram jako vystuhu. Podobne na tom byla rada A, ktera take vydrzela temer vse.

A jeste R61 prejete motorkou http://www.lenovoblogs.com/insidethebox/?p=86 :D

blondík
občas něco napíše

Příspěvekod blondík » 30 čer 2007 20:31

ta t40p ma sice poskrabane horni viko, ale to necham vymenit. navic lenovo me tam samo vymeni klavesnici a plasty okolo (jestli sou to plasty... :-)).
jinak sem mel vedle sebe t40 14" a t40p 15" a prisli me materialem stejny, tak teda nevim...

v nejblizsich dnech si do lenovo centra necham poslat R60 a postavim ji pekne vedle t40p a uvidime...

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 30 čer 2007 20:56

A jeste jedna vec kterou je dobre vedet, v rade T4x, predevsim u T42/T43 je problem s vymenou HDD za takovy, ktery neni koupen primo od Lenovo. Nerozezna ho pak BIOS, obcas pomuze specialni update firmware od Lenova, obcas nepomuze nic. Vice tady http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=11059

Zpět na „Jaký vybrat notebook“