Lenovo notebook do 20K

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
MikiVista
občas něco napíše

Lenovo notebook do 20K

Příspěvekod MikiVista » 12 dub 2010 18:58

Zdravím Vás, byl bych rád za radu od zkušených lidí. Rád bych si koupil nový notebook, určitě vím že chci Lenovo, pouze řeším dilema které:

http://www.softcom.cz/produkt/thinkpad- ... g/?flist=1

nebo

http://www.softcom.cz/produkt/thinkpad- ... r/?flist=1

Notebook budu používat hlavně na internet, kancl. aplikace, email, hudba, video a sem tam někdy nějaká spíše méně náročná hra. Myslím že parametrově by mi oba plně vyhovovali (ikdyž u R500 si nejsem jistý tou 2GB RAM?!). Chlazení předpokládám že u obou modelů je na jedničku. Notebook bude doma, přenášet jej budu jen zcela vyjímečně, maximálně jednou za deset let :) Na přenášení si nechám stávající Amilo Pa2548.
Nebo ještě dotaz-vyplatí se počkat až klesnou ceny Intel Core i-5???
Prosím poraďte volbu. Dík za každou reakci a tip.

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 12 dub 2010 19:50

Ackoliv jsem zastancem ThinkPau, musim ti polozit otazku: pokud bude ntb mao prenasen nebude stacit neco z rady IdeaPad kde bude vyzsi vykon za nizsi cenu??

MikiVista
občas něco napíše

Příspěvekod MikiVista » 12 dub 2010 20:03

Když na IdeaPad mi "vadí" že tam nefunguje program TPFanControl. Což považuji za super prográmek který reguluje hluk. A taky TP mají prý fantastické chlazení, což o dalších se až tak moc říci nedá.
Moje stávající Amilo Pa2548 s Turionem, to je hluková síla. Stačí něco trošku náročnějšího a 75 stupňů a hluk jak ve fabrice.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 12 dub 2010 20:17

Pokud ti ta integrovaná grafika stačí (podle těch her, které budeš chtít hrát), tak směle do thinkpadu.
Proti Ideapadům mají i jiný servis (ideapady se servisují v Polsku, thinkpady standartně u serv. partnerů po celé republice), ale i třeba lepší klávesnici.
A ono SL510 se dá koupit už opravdu od ějakých 13k, nebo kolik, takže tady bych už zbytečně nešetřil.
pomocí tpfanu jdou regulovat oba, i když R má možnost nastavení ve více krocích a mělo by být ještě o něcp tišší. Oba budou ale dost tiché a na domácí podmínky nevidím důvod připlácet za R.

Ne tvé použití stačí bohhatě i ty 2GB RAM, já na stejně velké ram i kreslím v 3D CADech a na limity jsem paměti jsem narazil zatím pouze jednou (chtěl jsem sice upgrade na 4GB, no jaksik nejsou finance navíc), kdy jsem toho měl opravdu hodně spouštěného naráz (několik výkresů, 3D model, operu s 30 záložkama, hudbu, pošt. klienta a několik souborů v excelu s výpočty)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

MikiVista
občas něco napíše

Příspěvekod MikiVista » 12 dub 2010 20:24

Díky za názor. Já se taky spíš přikláním na stranu SL510. Jen o R řadě jsem četl samou chválu, a cena se mi zdála celkem slušná. Tak jsem R500 dal do užšího výběru. S tou 2GB RAM, nevím jak jsou na tom WIN7, ale Visty jsou dosti "nenažrané" ikdyž pravda je že až na velmi ojedinělé případy mě 2 GB na stávajícím noťasu stačili.
Grafika pokud zvládne HD video, tak bude bohatě stačit. Já když už si nějakou hru zahraji, tak jsou to starší např. Fallout, Settlers 4, Homam 4, ..... prostě tak bajvoko 3 a více roků staré hry.
A co počkat na Core i-5?? Četl jsem že je to hodně dobrý procesor.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 12 dub 2010 20:30

na win7 x64 mívám běžně zabrané okolo 1GB RAM (opera, většinou 20-30 záložek, icq, nějaká hudba na pozadí, email klient), pokud kreslím, tak 1.6 - 1.7GB.
Nenažranými bych sedmy ani moc nenazýval, jde o to,m že RAM se využívá úplně jinak, než u XP a předešlých systémů. Ty se snažily mít co nejméně věcí v RAM a neustále ji čistily. Sedmy se naopak snaží RAM co nejvíce využívat, je totiž několikanásobně rychlejší, než HDD.

Z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že sedmy se rychlostně blíží XP.

Jinak RAM můžeš kdykoliv dokoupit, upgrade ti zabere asi tak 5minut a záruku pochopitelně neztratíš.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

MikiVista
občas něco napíše

Příspěvekod MikiVista » 12 dub 2010 20:34

No pokud 7čky fungují takto, to by mohla být paráda. Protože plně souhlasím že Ram je rychlejší než HDD. Však HDD je největší "slabina" téměř každého noťase.
Na XP moc rád vzpomínám, to byl parádní operační systém.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“