Optimální NB dle parametrů do 39 000Kč
Takže NTB HP EliteBook jsem si donesl domů, zapnul a bohužel musím konstatovat, že jsem velice zklamaný. Krytka na dokovací stanici nedrží tam kde by měla. To jsem dokázal pochopit. Vyšroubovaný šroubek ze spodu jsem také pochopil. Ale blikající (efekt šumu) LCD jsem opravdu nepochopil. Totálně špatný obraz s kvalitou šumu z TV ze 60tých let. Hlavně při šedé. Jako by měl monitor chlupy. Nevím za co jsem si to zasloužil, ale kdybych vzal Dell, tak se to nestane, tím jsem si jistý. Takže ted, kdy jsem měl NTB 6 hod doma, ho posílám na reklamaci. HP už asi nikdy!
-
- píše často
v CZ je to 14 dní, tedy pokud to koupil jako fyzická osoba.
No a vypadá to jako že jsi narazil na špatný kus, to se bohužel občas stane.
Že by se to u Dellu určitě nestalo je blbost. Dell měl taky tu a tam nějaký ten nepodarek, pamatuju uživatele, který si stěžoval na to, že mu Dell poslal Latitude D s pokřiveným víkem (zřejě nedotažená technologie chladnutí slitin, kdy zůstalo ještě nějaké nežádoucí pnutí, nebo nevím, jak si to mám vysvětlit), zrovna v období, kdy se rozjížděla nová výroba v Polsku.
Takže dostaneš zpátky prachy za to HP, no můžeš zkusit kontaktovat Dell, jestli by nebyli schopni za ty prachy nabídnout nějaký precision... Pak ti zbývá už jen Lenovo W, Fujitsu Celsius H700 a HP elite.. to je vše..
No ale ten elitebook bych kvůli tomuto rozhodně neodsuzoval a pokud nenajdeš vhodnějšího kandidáta, zkusil bych ho klidně znova.
No a vypadá to jako že jsi narazil na špatný kus, to se bohužel občas stane.
Že by se to u Dellu určitě nestalo je blbost. Dell měl taky tu a tam nějaký ten nepodarek, pamatuju uživatele, který si stěžoval na to, že mu Dell poslal Latitude D s pokřiveným víkem (zřejě nedotažená technologie chladnutí slitin, kdy zůstalo ještě nějaké nežádoucí pnutí, nebo nevím, jak si to mám vysvětlit), zrovna v období, kdy se rozjížděla nová výroba v Polsku.
Takže dostaneš zpátky prachy za to HP, no můžeš zkusit kontaktovat Dell, jestli by nebyli schopni za ty prachy nabídnout nějaký precision... Pak ti zbývá už jen Lenovo W, Fujitsu Celsius H700 a HP elite.. to je vše..
No ale ten elitebook bych kvůli tomuto rozhodně neodsuzoval a pokud nenajdeš vhodnějšího kandidáta, zkusil bych ho klidně znova.
Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 14 kvě 2010 23:54, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Notebook je vyreklamovaný a má naprosto stejnou vadu. Nedokážu popsat mé pocity naštvanosti!!! Opravdu NEDOPORUČUJI tento model! Bylo mi řečeno že tato řada má takovéto šumící monitory. Nechápu proč o tom neni nikde ani zmínka. Takže pokud ho někdo chcete, nabízím se slevou 5 000, protože pro mne je ten šum zcela nevhodný. Nabízím za 34 000 Kč. Zde info: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75201
Omlouvám se adminům, ale souvisí to s problémem výběru nového NTB.
Omlouvám se adminům, ale souvisí to s problémem výběru nového NTB.
Klasika - vadná série.Nic nového pod sluncem.(viděl jsem jich celou řadu)Škoda ,že jsi si nezjistil tyto věci před nákupem.(např. na zahraničních forech) Vyreklamovat znovu a koupit zcela jiný model.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
-
- píše často
Takže HP EliteBook 8740w podruhé vrácen a už nikdy. Místo toho jsem si vzal Dell Vostro 3700. Naprosto úžasná mašina, která splňuje vše jak má i víc . Velice doporučuji. Rozhodně minimálně o 50% lepší každá věc na NTB. Srovnání oproti HP EB 8740w a Dell Vostro 3700 je v:
Možnost výběru procesoru před koupí u Dellu. Na czc.cz mají 3-4 druhy myslím. Dále podsvícená klávesnice se dvěma úrovněma i proti polití. Lehčí ntb (má jen 2,5Kg). Lehčí AC adapter 90 W asi o 70 % s možností dokupu 130W. Trafo u HP má snad kilo a něco. Větší monitor u Dellu ve full HD (je to 17,3), HP má 17". Výkonější grafická karta nVidia GeForce GT 330M u Dellu. U HP je ATI Mobility Radeon FirePro M7820, která neni špatná, ale Dell má výkonější (viz forum). Dále Dell má Multi-touch na ovládání. Hp mělo ten nehezký joystick uprostřed klávesnice. Dell je trochu tenčí a pro mne má příjemnější rozměry (ikdyž je trochu delší). A nemluvím o záruce u Dellu, která má standardně NVB.
Takže pro mne ze zkušenosti u firmy Dell vřele doporučuji pro nákup!!! Jsou to mé zkušenosti na NTB a monitorech (vždy jsem se rozhodoval mezi HP a Dell).
Možnost výběru procesoru před koupí u Dellu. Na czc.cz mají 3-4 druhy myslím. Dále podsvícená klávesnice se dvěma úrovněma i proti polití. Lehčí ntb (má jen 2,5Kg). Lehčí AC adapter 90 W asi o 70 % s možností dokupu 130W. Trafo u HP má snad kilo a něco. Větší monitor u Dellu ve full HD (je to 17,3), HP má 17". Výkonější grafická karta nVidia GeForce GT 330M u Dellu. U HP je ATI Mobility Radeon FirePro M7820, která neni špatná, ale Dell má výkonější (viz forum). Dále Dell má Multi-touch na ovládání. Hp mělo ten nehezký joystick uprostřed klávesnice. Dell je trochu tenčí a pro mne má příjemnější rozměry (ikdyž je trochu delší). A nemluvím o záruce u Dellu, která má standardně NVB.
Takže pro mne ze zkušenosti u firmy Dell vřele doporučuji pro nákup!!! Jsou to mé zkušenosti na NTB a monitorech (vždy jsem se rozhodoval mezi HP a Dell).
to se mi nechce věřit, že by gt330m, tedy mainstream grafika, byla silnější, než HD5870 gddr5...
pošleš pls. link, kde se tím zabývají?
Jinak - Dell - ať slouží
pošleš pls. link, kde se tím zabývají?
Jinak - Dell - ať slouží
kazdy velky byk byl jednou tele
GT330 vs ati 5870( FirePro M7820)
jednoznacne je firepro vykonnejsia
http://hpfansite.com/hp-elitebook/ati-f ... 740w-news/
jednoznacne je firepro vykonnejsia
http://hpfansite.com/hp-elitebook/ati-f ... 740w-news/
Naposledy upravil(a) DeLong dne 02 čer 2010 15:58, celkem upraveno 1 x.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1) GT330M nemůže být v žádném případě rychlejší než FirePro M7820 (viz jakékoli relevantní výsledky testů na libovolném serveru). Nemůže být ani stejně rychlá.
2) Vostro 3700 zaručeně nemůže vážit 2,5 kg, když tolik neváží ani 17" MacBook Pro. Navíc už Vostro 3500 váží reálně kolem 2,5 kg (jako všechny ostatní 15,6").
Vostro je defakto lowend a dle mého názoru i docela špatný (viz problémy s chlazením). Nicméně sto lidí, sto chutí, takže se statisticky prostě musí stát, že ho někdo upřednostní.
Osahal jsem si oba dva modely a sám bych měl jasno, který bych zvolil (a dell by to nebyl).
2) Vostro 3700 zaručeně nemůže vážit 2,5 kg, když tolik neváží ani 17" MacBook Pro. Navíc už Vostro 3500 váží reálně kolem 2,5 kg (jako všechny ostatní 15,6").
Vostro je defakto lowend a dle mého názoru i docela špatný (viz problémy s chlazením). Nicméně sto lidí, sto chutí, takže se statisticky prostě musí stát, že ho někdo upřednostní.
Osahal jsem si oba dva modely a sám bych měl jasno, který bych zvolil (a dell by to nebyl).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
S grafickou kartou máte pravdu, ikdyž jsem četl forum, kde mi ATI nebyla doporučována (pokusim se najít odkaz) z hlediska výkonu oproti nVidii.
Dell Vostro 3700 váží skutečně 2,7 Kg. Pokud tomu někdo nevěří ať si jej zváží sám.
Rozhodně mi tento výkon postačí na dost dlouhou dobu pro účely, které využívám v programu Dietrich´s AG, čili ho nepovažuji za Lowend. A problém s chlazením nemám, naopak. Nemám s tímto NTB žádný problém! A to je skvělé.
Oproti HP 8740w, který se jeví jako skvěle nadupaná mašina, měl problémů tolik, že to nepovažuji za rozumné kupovat. Pokud jsem narazil na špatnou řadu, tak může být kvalita u někoho jiná. Měl jsem doma 2 tyto NTB a oba měli 1Kg trafa!!!(pro NTB to považuji za krok zpět a ne jako vývoj), dále blikající (jako když máte starou TV) celý LCD při RGB 70, tak že mě boleli oči, a v podstatě bez vlastnotí které využívám vždy, jako je podsvícená klávesnice atd.
Uživatel SWARM uvedl problém u modelu Dell Vostro 3700 v chlazení které hlučí a nereguluje se (ikdyž u mne ano).
HP 8740w mělo problém s blikající šedou barvou (šumem).
Který z těchto problémů je větší pro útratu 40 000Kč?
Dell Vostro 3700 váží skutečně 2,7 Kg. Pokud tomu někdo nevěří ať si jej zváží sám.
Rozhodně mi tento výkon postačí na dost dlouhou dobu pro účely, které využívám v programu Dietrich´s AG, čili ho nepovažuji za Lowend. A problém s chlazením nemám, naopak. Nemám s tímto NTB žádný problém! A to je skvělé.
Oproti HP 8740w, který se jeví jako skvěle nadupaná mašina, měl problémů tolik, že to nepovažuji za rozumné kupovat. Pokud jsem narazil na špatnou řadu, tak může být kvalita u někoho jiná. Měl jsem doma 2 tyto NTB a oba měli 1Kg trafa!!!(pro NTB to považuji za krok zpět a ne jako vývoj), dále blikající (jako když máte starou TV) celý LCD při RGB 70, tak že mě boleli oči, a v podstatě bez vlastnotí které využívám vždy, jako je podsvícená klávesnice atd.
Uživatel SWARM uvedl problém u modelu Dell Vostro 3700 v chlazení které hlučí a nereguluje se (ikdyž u mne ano).
HP 8740w mělo problém s blikající šedou barvou (šumem).
Který z těchto problémů je větší pro útratu 40 000Kč?
Zpět na „Jaký vybrat notebook“