6 Notebookov, ktory by ste odporucili?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
zorkkroz
občas něco napíše

6 Notebookov, ktory by ste odporucili?

Příspěvekod zorkkroz » 03 zář 2010 15:09

Ktorý z týchto NB by ste mi odporučili, zaujíma ma hlavne kvalita, ale môžete doplniť aj dáke vlastné skúsenosti.
Ďakujem

Toshiba Satellite L650-10H
http://notebooky.heureka.sk/toshiba-sat ... -00400msk/

HP Pavilion DV6-3040ec
http://notebooky.heureka.sk/hp-pavilion ... 0-wn785ea/

Toshiba Satellite A660-16E
http://notebooky.heureka.sk/toshiba-sat ... -04l00dcz/

Toshiba Satellite L655-11Z
http://notebooky.heureka.sk/toshiba-sat ... -035008cz/

Toshiba Satellite L505-13G
http://notebooky.heureka.sk/toshiba-sat ... -01200nsk/

Acer Aspire 5740DG-434G64MN
http://notebooky.heureka.sk/acer-aspire ... prf02-105/

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 03 zář 2010 23:34

nikto nemá k týmto notebookom čo napísať?, čokoľvek mi pomôže pri výbere...

karelsid
občas něco napíše

Příspěvekod karelsid » 04 zář 2010 09:44

Toshiba L650-10H mám doma úplně novou, ale dostanu se domu až v úterý, takže ti sem můžu na konci týdne pak poslat první dojmy a zkušenosti. Záleží jak na to spěcháš. Případně mi pak napiš SZ, kdybych náhodou zapomněl.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 04 zář 2010 11:55

To by bolo super, ja sa momentálne neponáhľam, lebo nákup plánujem na november.

karelsid
občas něco napíše

Příspěvekod karelsid » 04 zář 2010 19:07

Ok, jen pro jistotu se mi teda pak připomeň, protože toho mám teď hodně.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 04 zář 2010 22:27

Pokud tě tedy opravdu zajímá kvalita, tak z těchto ani jeden. Záleží na tom, k čemu notebok potřebuješ.

Pokud ti bude jenom stát na stole, tak si kup klidně multimediální (jeden z těchto), ale připrav se na to, že budeš mít na stole menší kamna, multimediální notebooky obecně dost hřejou, už s hlediska výkonné grafiky.

Pokud ale plánuješ notebook tahat v báglu třeba do školy nebo ho vozit vlakem, tak bych doporučil vybírat v trochu jiném sektoru.

Nevím, jak jsou na tom Pavilliony teď, ale před 2 lety jsem měl Pavilion dv5-1060ec, notebook jsem 3x reklamoval a následně jsem z prodejce tahal peníze. Navíc tento notebook hřál v klidu tak, že se na něm skoro nedala udržet ruka. Ale třeba už tyhle "mouchy" vychytali.

Napiš prostě, k čemu budeš notebook používat, ono se totiž většinou zjistí, že ta výkonná grafika je vlastně úplně zbytečná.
Lenovo ThinkPad SL500, C2D P7370, 4GB, nVidia GeForce 9300M, 15,4'' WSXGA+, W7

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 05 zář 2010 09:58

Použitie NB, najčastejšie práca s HD videom (strihanie atď...),všeobecne práca s grafikou 2D,3D, taktiež klasicky word, exel, powerpoint, programovanie web stránok, filmy, hudba....

Áno viem, že na toto všetko je mi taká grafika na nič, ale popri škole a práci sa rád odreagujem s dobrou novou hrou.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 05 zář 2010 10:17

Nenapsal jsi, co budeš studovat za školu (jestli střední, vysokou) a jestli budeš notebook potřebovat i ve škole. Já si původně myslel totéž, že si po škole občas pro odreagování zahraju, ale zjistil jsem, že na to nějak není čas. Navíc, hry jsou stále náročnější na hardware, takže už třeba za půl roku na notebooku rozběháš novou hru jen na low detaily a to kdoví jestli... Pokud chceš hrát hry, tak je mnohem lepší investovat da výkonného stolního PC a k tomu si koupit nějaký levnější notebook s integrovanou grafikou.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 05 zář 2010 12:12

Študujem na VŠ, presnejšie už mám pred sebou iba 2 roky (inžiniersky stupeň), počítač potrebujem hlavne do školy, a tiež do roboty (vyššie som spomínal prácu s HD videom). A áno viem o tom, že stále sú náročnejšie hry, ale až toľko času nemám žeby som hral všetko čo príde :) V podstate mne by stačilo aby som rozchodil jednu konkrétnu hru, Mafia II. A za moje posledné 3 roky na škole som zistil, že čas sa určite nájde, a to hlavne cez skúškové. Vždy, keď mi už začne šibať z učenia zapnem nejakú hru :). Nad stolovým PC ani neuvažujem...

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 05 zář 2010 14:38

Záleží na tom, v jaké kvalitě tu Mafii chceš rozchodit. Když potřebuješ notebok hlavně do školy, tak předpokládám, že ho plánuješ do školy tahat denně, s těmi multimediály bych se denního nošení dost bál, navíc pokud budeš mít notebook na kolenou, tak tě budou dost pálit...

Notebook, který tak časté nošení bez újmy přežije, musí být o dost kvalitněji zpracovaný - kovové výztuže, tvrdší plasty atd. Sám si zkus zajít někam do prodejny a prohlédni se tyto notebooky, hlavně si pořádně prohlédni a promačkej plasty kolem klávesnice a víko displeje, pak si zkus rukama chytnout za levý a pravý horní roh displeje a hýbej proti sobě. Poznáš, že plasty skoro promáčkneš a displej málem zlomíš a ani nemusíš vyvinout velkou sílu.

Takže máš 2 možnosti, buď oželíš kvalitu nebo výkon, pokud bys chtěl kvalitu i výkon, tak to bys musel sáhnout do kapsy trochu hlouběji.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 05 zář 2010 15:09

Do školy si notebook nebudem brať, možno raz,dva krát za semester. Načo brať NB so sebou keď v škole sedím za 4jadrovým stolovým PC. Akurát budem NB prenášať z internátu domov (asi tak 2 krát do týždňa).

A neviem presne ako sú na tom s kvalitou notebooky ktoré som si vyhliadol, ale ten čo mám teraz (ASUS F5N) je na tom biedne a mám ho už 3 rok (musím poklopať ako dlho mi vydržal). Displej sa prehýba, trochu aj klávesnica, celkovo je celý labilný..veď taká bola aj jeho cena. A nechápem prečo, ale CPU (jednojadrový Turion 2,2) niekedy dosahuje teploty ako 80°C, a to som iba na internete. Tým chcem povedať, že na vyššiu teplotu som si za tie roky zvykol.

Pravdaže ešte nehovorím, že idem hneď jeden z tých notebookov kúpiť. Momentálne si robím prehľad, čítam nejaké recenzie a radím sa s ľuďmi :)

Každopádne si ešte počkám čo mi napíše "karelsid" a zas mi to pomôže pri rozhodovaní. V podstate chcem taký NB, aby bol dostatočné výkonný za rozumnú cenu (ktorou som ohraničený), pričom tiež sa snažím pozerať na kvalitu toho notebooku, výdrž baterky, a na to aby sa moc nehrial. Je mi jasné, že moje podmienky nebudú úplne splnené, ale snažím sa k nim aspoň priblížiť.

Ešte by ma niečo zaujímalo, vedel by si mi odporučiť notebook so slabšou grafickou na ktorej by som rozbehal spomínanú mafiu 2 ?

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 05 zář 2010 15:43

A cenová hranice je cca 21 000 Kč (nějakých +-850 EUR)?

Pokud by sis byl ochoten připlatit, tak mě napadl Lenovo ThinkPad L512 verze NVW3SMC http://www.lenovoshop.cz/lenovo-thinkpa ... 36835.html za nějakých 26 000 Kč. Bohužel už přestali vyrábět řadu R, Lková řada je s ní srovnatelná, kromě absence RollCage (hořčíkový rám). RollCage mají teď už jen vyšší řady ThinPadů (T,X,W)

Ještě taková poznámka, ten tvůj současný Asus je, jestli se nepletu, v matném provedení. Jseš ohledně současných multimediálů smířený s celolesklým notebookem (většinou i s lesklou klávesnicí)? Nikoho od lesklého neodrazuju, vypadá to hezky, ale z vlastní zkušenosti je to dost nepraktické, notebook byl neustále upatlaný, takže mít po ruce hadřík a každých 5 minut ho otírat byla samozřejmost.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 05 zář 2010 22:38

A čo by si povedal na tieto dva? Slušný výkon, tiež cena, a hádam aj kvalita keď to je dell a lenovo...

http://www.sysnet.sk/pocitace/nakup/128 ... apad-y560/

http://www.sysnet.sk/pocitace/nakup/131 ... -500gb-15/

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 08 zář 2010 00:12

Pokud se mluví o Lenovo=skvělé a kvalitní business notebooky, tak se tim myslí řada Lenovo ThinkPad (SL,R,L,T,X,W). ThinkPady původně vyrábělo IBM, které divizi notebooků a PC před pár lety prodalo čínskému Lenovu. To ThinkPady se všemi jejich výhodami a kvalitami zachovalo, ale zároveň začalo vyrábět notebooky Lenovo 3000, Lenovo Gxxx, IdeaPad, ThinkPad Edge....

Pokud tedy Lenovo, tak Lenovo ThinkPad SL, R, L, T, X nebo W, v tvém případě vzhledem k cenovým požadavkům řada SL a L (řada R se již nevyrábí a pouze se doprodává). IdeaPady jsou prostě multimediály, něco jako HP Pavilliony.

U Dellu je také docela rozdíl mezi jednotlivými řadami notebooků, u Dellu je ale hlavní výhoda ta, že máš automaticky k notebooku NBD záruku. BTW nevadí ti u toho Dellu české Win7?

S Dellem nemám zkušenosti, spíš pohledej po netu nějaké rozdíly mezi řadami co se týče kvality, u Lenova můžu hodnotit na základě vlastní zkušenosti.

btw tenhle článek si pročti http://notebooky.idnes.cz/test-notebook ... yrobci_jza

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 08 zář 2010 11:57

To lenovo som už vypustil, dakde som sa dočítal že majú problém s displejom, a cz win mi nevadí, veď teraz píšem na notebooku s českou klávesnicou.

Zatiaľ mám dvoch favoritov,

DELL Inspiron N5010
Toshiba Satellite L650-10H

...skoro podobné parametre za podobnú cenu, z recenzií som sa dočítal, že Toshiba má slabšiu klávesnicu a zas dell väčší hluk v záťaži, ale inak sú vraj OK.

V podstate som si už vybral, teraz iba čakať na peniažky do novembra, a trošku predpokladám že sa za ten čas zníži aj cena NB a nakoniec si vyberiem možno niečo iné.

Každopádne, ďakujem za pomoc. Dosť si mi pomohol pri výbere, niektoré veci čo si mi tu napísal som nikde inde nenašiel.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“