6 Notebookov, ktory by ste odporucili?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 08 zář 2010 19:34

Některá Lenova mají prý displeje lehce dozelena (někdo mi říkal, že čím dražší, tím má horší displej), nevím ale, co je na tom pravdy, já tedy na svém SL500 ani na bráchově SL510 nic nepozoruji.

Na té Toshibě se možná nebude psát moc dobře, přeci jen do rozměrů 15,6 narvat ještě numerickou část... určitě se na ní zajdi někam do obchodu mrknout.

Z těchto 2 bych vybral spíš Dell, k Toshibě nedostaneš Next Business Day záruku.
Lenovo ThinkPad SL500, C2D P7370, 4GB, nVidia GeForce 9300M, 15,4'' WSXGA+, W7

karelsid
občas něco napíše

Příspěvekod karelsid » 08 zář 2010 23:17

K tý Toshibě je v akci next bussines day záruka za necelou tisícovku včetně rozšíření na mezinárodní záruku.
A co se týče klávesnice, tak rozměrově je stejná jako na Dell Latitude E5500 i přes num. klávesy. Jen mají klávesy menší zdvih a jsou plochý narozdíl od zaoblených na Dellu. A na Toshibě se klávesnice malinko prohíbá, ale to je naprosto bez vlivu na psaní. Aby se prohnula tak se musí na tu klávesu dost zatlačit, takže pokud někdo nemlátí jako do psacího stroje, tak se ani nehne. A ta Toshiba je překvapivě široká.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 09 zář 2010 10:22

Super, keď si už tu tak ťa poprosím o pár postrehov. Zaujímalo by ma pár vecí, či je displej z vonkajšej strany dosť chránený, tiež či sa NB neprehýba keď si naň položíš ruky pri písaní, a ešte by ma zaujímal hluk a teplota v zátaži. Ďakujem

karelsid
občas něco napíše

Příspěvekod karelsid » 09 zář 2010 11:07

Momentálně mám doma jak tu Toshibu tak Dell Latitude E5500, takže všechno budu dělat v porovnání s tím. Co se týče hluku tak při práci na netu a kanc. činnosti tak je Toshiba tižší než Dell i přesto, že Dell nemá dedikovanou grafickou kartu. Hluk a teplotu pousoudím později, ještě nemám čím ten notebook pořádně zatížit.
Co se týče displeje, tak se hodně prohíbá, ale pouze pokud zatlačíš v zavřeném stavu mezi klouby. Jinak co se pevnosti celkově týče tak je na tom velmi podobně jako ten Dell. Když hýbu rohy displeje proti sobě, tak se hýbou oba ntb stejně a i pokud zvednu notebook ze stolu pouze za jeden roh, tak se téměř neprohýbá, až mě to samotnýho překvapilo. Všichni říkali, že je strašně měkký, ale porovnávám to s tím Dellem a žádné zásadní rozdíly nevidím. Pouze prohíbání displeje v zavřeném stavu notebooku. Tam je na tom Dell o dost lépe, ale já notebook přenáším pouze vyjímečně, takže to mi nevadí.
Subjektivně se mi víc líbí obraz na Toshibě, přijdě mi mnohej jasnější a kontrastnější i o trochu lepší pozorovací úhly, ale to pouze subjektivně.
Ptej se dál na co chceš postupně budu psát další věci, pokud mě něco napadne.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 10 zář 2010 14:02

Nič iné ma teraz nenapadá, to najhlavnejšie už asi viem, akurát keď sa ti podarí, tak sem môžeš napísať ako je na tom s tou teplotou a hlukom, dik

karelsid
občas něco napíše

Příspěvekod karelsid » 10 zář 2010 14:21

Při plný zátěži (zatim jsem neměl čim jiným to zatížit než CMR Dirt2, hry jinak moc nemám) je ten větráček docela hučí, ale při normální práci se zapíná jen občas a na pár vteřin a to nehučí tak nahlas, protože nejede na plný otáčky. Pokud jen brouzdám po netu, tak se nezapíná vůbec. Zapíná se jen pokud si u toho pustim ještě nějaký video, jinak ticho po pěšině:-).
Teplota je překvapivě nízká, na místech, kde mám ruce to je všude maximálně vlažný. Ale z výdechu jde opravdu horký vzduch, tam si musíš opravdu dávat pozor, aby jsi neblokoval ten výdech. Celkově tedy chladí výborně, protože ten výdech od toho tam je, aby z něj šel horký vzduch;-).
Celkově jsem spokojen, kromě repráčků, ty jsou slabý, hrají potichu a dá se říct, že absolutně bez bassů.
Snad ti to pomohlo. Abych to shrnul, tak zpracování toho dellu celkově je lepší, ale ta toshiba nezaostává o tolik. V poměru cena/výkon bych řekl, že na tom je rozhodně toshiba líp, protože ten dell je cenově úplně jinde.

zorkkroz
občas něco napíše

Příspěvekod zorkkroz » 10 zář 2010 23:41

Ďakujem, určite pomohlo. Teraz už iba počkať na peniažky a môžem kupovať :), ešte raz dik chalani.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“