Dosluhuje nám IBM T40p, jinak skvělý notebook, se kterým jsme byli velmi spokojení. Při dneší obr nabídce nějak nevím, kde se porozhlédnout. Kvalita Lenova už asi není co bývala.
Po stránce kvality šasi bychom neradi šli příliš dolů, monitor minimálně stejné kvality, hardwarově na tom samozřejmě bude lépe cokoli. Velice důležité je věrné zobrazení barev a kvalitní servisní zázemí (s IBM nebyl žádný problém). Dokážete poradit, jestli zůstat u top ThinkPad modelů Lenova, zvolit Dell, případně něco úplně jiného?
Malé shrnutí požadavků:
- HD s ochranou proti poškození
- kvalitní šasi, klávesnice a monitor
- HD 7200 ot.
- velice dobrá výdrž baterie
- 13,3 - 14,1" co nejvěrněji zobrazující monitor s vyšším rozlišením
- cena do 40.000 bez DPH
Díky za váš čas a rady
Čím nahradit stařečka IBM T40p?
JA bych to videl asi na jediny notebook a to tento http://www.alza.cz/hp-elitebook-8440p-d189191.htm
Jsou i konfigy s klasickym HDD.
Jsou i konfigy s klasickym HDD.
Asus ROG Strix G18
Másin: pokial 14" lcd thinkpadu pokladas za dostatocne kvalitny tak tvoje poziadavky splni lubovolny business notebook vyssej triedy s hires lcd pozadovanej uhlopriecky, tzn Lenovo T410/T410s, HP 8440p/8440w a Dell E6410 (akurat u kazdeho z nich prides oproti T40p o 150 pixelov na vysku).
pokial chces naozaj kvalitne lcd (na pomery notebookov) tak sa musis zmierit s lesklym displejom, siahnut hlbsie do vrecka a kupit Sony Vaio Z13 alebo spravit okrem leskleho displeja kompromisy ohladne rozlisenia (Macbook Pro 13) alebo vybavy (Macbook Air 13).
pokial chces naozaj kvalitne lcd (na pomery notebookov) tak sa musis zmierit s lesklym displejom, siahnut hlbsie do vrecka a kupit Sony Vaio Z13 alebo spravit okrem leskleho displeja kompromisy ohladne rozlisenia (Macbook Pro 13) alebo vybavy (Macbook Air 13).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ghost píše:Másin: pokial 14" lcd thinkpadu pokladas za dostatocne kvalitny tak tvoje poziadavky splni lubovolny business notebook vyssej triedy s hires lcd pozadovanej uhlopriecky, tzn Lenovo T410/T410s, HP 8440p/8440w a Dell E6410 (akurat u kazdeho z nich prides oproti T40p o 150 pixelov na vysku).
Díky za odpověď. Kvalitním monitorem mám na mysli to, abych nešel pod kvalitu stávajícího (dle mého opravdu slušný i na dnešní měřítka), nejsem fotograf, ani grafik. Potřebuji pouze co možná nejvěrnější zobrazení produktových fotografií, jejichž kvalitu posuzuji a schvaluji pro další použití.
Ze třech zmíněných máš svého favorita, z jakého důvodu?
Když je řeč i o MacBook Pro 13, což je také jedna z uvažovaných variant ke koupi (avšak pro jinou osobu), jak je to s přenositelností souborů a dat z Windows do Mac OS? Konkrétně třeba e-maily z Windows Mail apod.
na tvojom mieste by som zostal u ThinkPadov, nemam ten pocit, ze by dnes boli nekvalitnejsie.
Osobne by som siel do T410si, neviem ci su na cz trhu aj konfiguracie s SSD diskom, u nas momentalne ani nie. Oproti T410 je tensi (s ako slim) a vazi len 1,77kg, displej je velmi pekny, neviem, co vytknut tomu notebooku - moja volba v tejto kategorii. S Dellmi nemam skusenost - HP bude v porovnatelnej konfiguracii lacnejsie
Osobne by som siel do T410si, neviem ci su na cz trhu aj konfiguracie s SSD diskom, u nas momentalne ani nie. Oproti T410 je tensi (s ako slim) a vazi len 1,77kg, displej je velmi pekny, neviem, co vytknut tomu notebooku - moja volba v tejto kategorii. S Dellmi nemam skusenost - HP bude v porovnatelnej konfiguracii lacnejsie
Másin píše:Díky za odpověď. Kvalitním monitorem mám na mysli to, abych nešel pod kvalitu stávajícího (dle mého opravdu slušný i na dnešní měřítka), nejsem fotograf, ani grafik. Potřebuji pouze co možná nejvěrnější zobrazení produktových fotografií, jejichž kvalitu posuzuji a schvaluji pro další použití.
kvalita tych displejov je podobna ako na T40p. bohuzial ale zavisla aj kus od kusu, kedze do tych notebookov sa montuju displeje od viacerych vyrobcov a kvalita tych lcd panelov nie je rovnaka. v kazdom pripade by som odporucal kalibraciu displeja pri takychto poziadavkach.
Másin píše:Ze třech zmíněných máš svého favorita, z jakého důvodu?
imho medzi tymito notebookmi su male rozdiely takze si kludne mozes vybrat ten, ktory ti najviac bude sediet designom, vybavou a cenou. btw recenzie vsetkych troch najdes na notebook.cz. ja osobne by som bral thinkpad ale viac menej len preto, ze som na ne dlhodobo zvyknuty. u hp by mi napr. dlho trvalo kym by som si zvykol na ine rozlozenie klavesnice a thinkpad ma lepsi trackpoint (touchpad nepouzivam). najlepsie je pozriet a vyskusat si vsetky 3 v reale. lenovo a dell maju showroomy, hp neviem.
Másin píše:Když je řeč i o MacBook Pro 13, což je také jedna z uvažovaných variant ke koupi (avšak pro jinou osobu), jak je to s přenositelností souborů a dat z Windows do Mac OS? Konkrétně třeba e-maily z Windows Mail apod.
da sa to bez vacsich problemov. bud tie maily rovno naimportujes napr. do thunderbirdu pod mac os alebo treba tie maily vyexportovat do mbox formatu a naimportovat do max os mailu. s kopirovanim suborov alebo ich zdielanim cez lan medzi win a mac tiez nie je problem.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ještě by tě mohl zaujmout Fujitsu T900 s 13' IPS displejem, bohužel jen 1280x800. Cena se okolo těch 40k bez daně pohybuje.
recenze zde:
http://www.notebookcheck.net/Review-Fuj ... 246.0.html
Jinak kvalita thinkpadů vysokých řad je pořád na vysoké úrovni. Jen prostě vymizelo třeba rollcage, tedy Mg rám ve víku. To ale měly až T60, předchozí ntb ne. Odolnost víka by neměla být horší, než u T43.
recenze zde:
http://www.notebookcheck.net/Review-Fuj ... 246.0.html
Jinak kvalita thinkpadů vysokých řad je pořád na vysoké úrovni. Jen prostě vymizelo třeba rollcage, tedy Mg rám ve víku. To ale měly až T60, předchozí ntb ne. Odolnost víka by neměla být horší, než u T43.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Díky všem za odpovědi a tipy. Rozhodli jsme se pro Dell. Už kvůli záruce a servisu, tak doufám, že nešlápneme vedle.
Co se týče Macbooku Pro, už jsem byl téměř 100% rozhodnutej jít do něj taky, export a import e-mailů bude bez probému (vyzkoušel jsem u kamaráda), ale narazil jsem na jednu věc - chybějící ovladače pro Mac OS X pro ve firmě používanou kopírku Konica Minolta bizhub 163, což je pro mě docela zásadní věc... Netušil jsem, že problém by mohl nastat zrovna u ovladačů. Jde to nějak obejít?
Co se týče Macbooku Pro, už jsem byl téměř 100% rozhodnutej jít do něj taky, export a import e-mailů bude bez probému (vyzkoušel jsem u kamaráda), ale narazil jsem na jednu věc - chybějící ovladače pro Mac OS X pro ve firmě používanou kopírku Konica Minolta bizhub 163, což je pro mě docela zásadní věc... Netušil jsem, že problém by mohl nastat zrovna u ovladačů. Jde to nějak obejít?
Zkoušel jsem ohledně té Konici něco hledat a dočetl se jen, že pokud se jedná o holou kopírku, tak šance není. Při kombinaci s IC205 umí PCL jazyk a pak by to mohlo jít rozjet. Toto platí i pro Linux.
(nejlepší by bylo to přímo ale zkusit, já do Maca tiskárnu instalovat nemusel, vždy si ji našel sám).
PS: Byl jsem dost překvapen, že multifunkce za 17k má drivery pouze pro Win
(nejlepší by bylo to přímo ale zkusit, já do Maca tiskárnu instalovat nemusel, vždy si ji našel sám).
PS: Byl jsem dost překvapen, že multifunkce za 17k má drivery pouze pro Win

Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD
Zpět na „Jaký vybrat notebook“