Výběr herního notebooku vánoce se blíží prosím vás o odpověď

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Smajda

Příspěvekod Smajda » 12 pro 2010 16:26

Šasi bylo jediné spolehlivé na tom notebooku :D To se skutečně povedlo, pevné a neprohýbalo se, to jediné bylo na notebooku kvalitní, proto sem ho koupil, protože vypadal kvalitně. A prozměnu sis vytáhl jen výcuc z toho co jsem napsal, zbytek sis asi nepřečetl? ...NEDÁVNO (pochop měsíc zpět) jsem byl v czc, tam ten technik MÁ aktuální info a VÍ kdy se co jak často vrací... :roll:

ohledně toho Sony Vaio: Má hrozivé rozlišení, to se dobře neprojeví na detajlech... na todle rozlišení toho moc nezahraje a pokud pustí na nižší, kvalita pujde taky dohaje (kvuli roztahovani po displeji)... pustí něco na 1366xblabla, aby si dal vyšší vyhlazování, roztáhne se mu to na 1920 a bude to naprd, představ si, že to samé uděláš s fotkou, výsledek bude dost hroznej...
jinak na rozlišení 1920 x 1080 pixelů tadle (vlastně jakákoliv běžná lepší notebooková) karta nezvládne vyhlazování, možná maximálně 2x. Dnešní hry bez antialiasingu vypadaj dost zle.
Karta je dobrá, ale to rozlišení :o Asi bych do toho nešel.
Smajda

Žmol@

Příspěvekod Žmol@ » 12 pro 2010 17:06

Ahoj, co si myslíte konkrétně o tomto kousku http://www.alza.cz/acer-aspire-5745g-77 ... 189460.htm je to čtyř jádro s velkým boostem 2GB grafika? Zajímal by mě Váš názor

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 12 pro 2010 21:01

420m = (skoro) gt330m. Takže počítej vesměs se středními detaily u většiny nových her, při nativním rozlišení. POkud to hodíš na externí panel s vyšším rozlišením, samozřejmě budeš muset stahovat i na nízké.
420m je prostě grafika sstřední třídy, tzn. vzhledem ke klasickému PC na úrovni karet za 1500Kč. To že má 2GB jí nepomůže, jen marketingový tah, té by stačilo i 512MB...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Dave company
občas něco napíše

Příspěvekod Dave company » 12 pro 2010 22:00

mám teď na 3.reklamaci MSI GX620X (po různé době při hraní her se mi sekla celá klávesnice, nebo třeba při psaní v icq, nebo delším psaní ve wordu) ...restart jedinný možný vydělat baterii a odpojit napájení...snad reklamace vyjde a už se MSI vyhnu obloukem (tak jak mi bylo razeno ještě pře koupí)

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 12 pro 2010 22:04

Smajda píše:Ahoj, hlavně nekupuj MSI, to si skutečně nezaslouží nikdo, utrpení jaký s ním majitel bude mít :D

Ne, teďka vážně, nedávno jsem probíral booky a jejich reklamace s technikem v czc.cz, prozradil mi, jak je to průměrně s reklamacemi u každé značky... Nejhůře dopadlo MSI, poté ASUS a poté HP Pavillion (POUZE Pavillion). Za kvalitní považoval Toshibu, lenovo (starší modely), Dell a tuším Sony vaio. Já vlastnil MSI GX720, od té doby (2 roky zpět) se prý nic v MSI nezměnilo. Mé MSI bylo v servisu za 1,5roku 4x... Většinou mechanika, displej, prostě celý se postupně rozsypával. MSI fakt nekupuj. Pokud jsem tě neodradil já, doporučuju ti zajít za technikama v czc na hájích, tam ti poradi (vlezes, vylezes po schodech a uvidis partu blbečků v trikách czc.cz za pultikama, tak s tema se bavit nechceš. pujdeš doleva, a znovu doleva a vedle prodejních automatů by měl sedět nějakej chlápek, tomu rekneš o pomoc). A NE nejsem z czc. :D Ani si to od nich pak nemusis koupit, jen rikam, dobře poradí :)

Doufám, že jsem tě zachránil od koupě MSI :D

tak co dodat,ja mel msi dost dlouho a nemel jsem jediny problem...
za me muzu jen doporucit.,
MSI GT735

Smajda

Příspěvekod Smajda » 12 pro 2010 22:42

příspěvek přidaný hned před tebou taky moc nedoporučuje... :D
BTW, bratr měl také 620, jako Dave company, rozjebla se mu grafika po 1 měsici... V czc říkali, že na to se jim vrátila většina šescetdvacítek, prý nekvalitní materiál nezvládal ty teploty...

Žmol@: Cena toho booku mi přijde přemrštěná. Konfiguraci jako má on (s lepší grafikou) si muzes poridit i za mín a od kvalitnějších značek, i když Acer na tom uz není tak zle... mrkni na recenzi v mem podpisu, pokud ti bude vyhovovat, asi bych ti ho doporucil... :) Má i i7 CPU verzi...

Smajda.

Ionor
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 13 pro 2010 03:06

Smajda: mal si niekedy Full HD displej v notebooku, alebo len teoretizuješ? Pretože ja som tie problémy vôbec nemal, záleží plne na kvalite displeja a ten v Sony Vaio je hodnotený veľmi dobre.

Je fakt, že si máločo zahrá na plnom rozlíšení, ale pre Full HD filmy a prácu z grafikou je to k nezaplateniu.
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 13 pro 2010 08:43

Jojo, teoretiku na zdejsim foru je spousta :)
Asus ROG Strix G18

Smajda

Příspěvekod Smajda » 13 pro 2010 10:47

Bohužel nejsem teoretik... samozřejmě závisí na kvalitě displeje, jak zvládne menší než nativní rozlišení (a také na ovladačích), ale předpokládám, že hrát na tom bude. Např. v crysis vyšší než nejnižší detaily a 2x antialiasing s tímto rozlišením nedá. A není to žádná moje teorie, prostě to tak je... Samozřejmě jde o to, co na tom bude dělat, to nenapsal. Pokud to bude programování anebo grafika/modelování tak paráda, na hry je to nepoužitelné.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 13 pro 2010 11:26

Kdyz mi na nejakem notebooku nemakala nejaka nova hra v nativu, tak jsem rozliseni snizil a nikdy jsem nemel problem s nejakou spatnou kvalitou hry.
Asus ROG Strix G18

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 pro 2010 13:16

orgasmic: Asi tak nějak. Zejména u displejů s vysokým DPI (ty s vysokým rozlišením na svou úhlopříčku) to ve hrách je celkem jedno. Uznávám, že hrát v nativním rozlišení je vždycky lepší, ale že by to nějak výrazně ovlivnilo celkový požitek ze hry, to si ani v nejmenším nemyslím.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 13 pro 2010 21:10

Smajda píše:Šasi bylo jediné spolehlivé na tom notebooku :D To se skutečně povedlo, pevné a neprohýbalo se, to jediné bylo na notebooku kvalitní, proto sem ho koupil, protože vypadal kvalitně. A prozměnu sis vytáhl jen výcuc z toho co jsem napsal, zbytek sis asi nepřečetl? ...NEDÁVNO (pochop měsíc zpět) jsem byl v czc, tam ten technik MÁ aktuální info a VÍ kdy se co jak často vrací... :roll:

ohledně toho Sony Vaio: Má hrozivé rozlišení, to se dobře neprojeví na detajlech... na todle rozlišení toho moc nezahraje a pokud pustí na nižší, kvalita pujde taky dohaje (kvuli roztahovani po displeji)... pustí něco na 1366xblabla, aby si dal vyšší vyhlazování, roztáhne se mu to na 1920 a bude to naprd, představ si, že to samé uděláš s fotkou, výsledek bude dost hroznej...
jinak na rozlišení 1920 x 1080 pixelů tadle (vlastně jakákoliv běžná lepší notebooková) karta nezvládne vyhlazování, možná maximálně 2x. Dnešní hry bez antialiasingu vypadaj dost zle.
Karta je dobrá, ale to rozlišení :o Asi bych do toho nešel.
Smajda
Hošíku, kolikpak asi prodali celkově na CZC notebooků od MSI?(lokální prodejce) Píšeš sem naprosto nevypovídající zkreslené údaje.Asi tak.
EDIT:když už chceš zde něco napsat,tak se podívej na globální statistiky.
EDIT2:miluju tyto nováčky.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 14 pro 2010 07:23

Uplne s Romanem soucitim.
Roste nam uzasna a kulkyhodna generace :)
Asus ROG Strix G18

AceSome
občas něco napíše

Příspěvekod AceSome » 14 pro 2010 13:53

Troufám si tvrdit, že objem objednávek CZC celkem převyšuje průměrný objem objednávek standardního "lokálního prodejce". Za své mluví i fakt, že MSI má v CZC (poznatek ze včerejšího odpoledne) svého zástupce, který se snaží lurovat lidi na koupi notebooku značky MSI. A prosím, ať zde nikdo netvrdí, že to je jen v zájmu podpory budoucích uživatelů.

Většina mých kamarádů má s MSI špatné zkušenosti. Bez reklamace se neobešel snad nikdo.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 14 pro 2010 15:28

No vidis, ja mel 3 modely MSI a ani jedna reklamace.
Taky zalezi jak se k notebooku chovas.
A nebud naivni, ze by melo CZC nejakeho MSI lobbystu :)
Asus ROG Strix G18

Zpět na „Jaký vybrat notebook“