Ahojte , .. mam kamaratku ktora odchadza na konci juna z USA a vyskytla sa moznost doniest mi odtial notebook. Chystam na VS , so zameranim na informatiku / pocitace atd.. O prenasani , no este neviem ci ho budem nosit zo sebou kazdy den a tak , ale 15''(15.6) je maximum Takisto rozmyslam aj nad macbookom pro , nakolko sa to cenovo vyrazne oplati ..
moje poziadavky:
- Displej , idealne matny, z rozlisenim aspon 1600x900 , kludne aj Full HD
- Sandy bridge procesor , quad core
- 4 gb ram minimum, idealne 6
- HDD 7200rpm, 500gb + . Mozno ho neskor vymenim za SSD
- opticka mechanika , - ak uz tam musi byt ( co asi musi lebo 15'' nb bez nej som nenasiel ) tak nech aj precita blu ray
- grafika , no nie som ziaden velky hrac, ale hry by som si prilezitostne na notebooku rad zahral , samozrejme s vedomim o nutnom znizeni detailov / rozlisenia , pri tom pozadovanom displeji ( tj apon nvidia 540gt , amd ekvivalent )
- vydrz na bateriu , ak by bolo mozne aspon 4 hod na wifi pri browsovani , pri HP je zlava pri odbere norm + extended baterie
- dobry servis ,spolahlivost , kvalitne spracovanie
- napr podsvietena klavesnica sa mi zda ako zaujimava feature
Rozmyslam bud na Dellom XPS 15 , macbook pro 15 , HP pavilion dv6t se (aktualne tam uz su na vyber FHD displeje). Na DELL aj HP je cez kupony zlava priblizne cez 400 dolarov.
http://www.logicbuy.com/deals/dell-xps-15/26283.aspx DELL
http://www.logicbuy.com/deals/coupon-hp ... 15717.aspx HP
To ze ci bude mat 2.5kg , alebo 2.8kg je to jedno.
Moje otazky
Pri dell viem ze zaruka plati medzinarodne , je tak rovnako aj pri HP?
Kto je v sucastnosti najspolahlivejsim vyrobcom , resp rada nb ?
Viem , macbook presahuje vyrazne cenovu hranicu a za tu cenu sa da kupit uz nejaka uplne ina trieda, ale mne je apple sympaticky a tak to berte ako taku alternativu.
Rad by som vas teda poprosil o realne skusenosti alebo tipy, co vybrat. Novy notebook by som potom kupoval tak po 3 -4 rokoch, skor urcite nie.
Dakujem ,za precitanie a pripadne rady
PS Neviete, ci bude dell xps 15z uz k zohnaniu na zaciatku juna?
Notebook z USA , 1000 Eur+,15''( Dell xps / HP pavilion..
hm skola je vseobecny obor INFORMATIKA ( FIIT STU) , ale to nie je podstatne.
Ano , neuviedol som to .. aj tak primarna cinnost je surfovanie po nete,filmy atd tj multimedia. Nevyberam si pracovny notebook , ja proste integrovanym grafikam neverim .
6GB RAM - myslim si ze o take 3 roky by uz 4gb ram mohli byt malo , quad core - ok , video striham tak raz za pol roka takze to nie az tak nutna poziadavka..
Ano , neuviedol som to .. aj tak primarna cinnost je surfovanie po nete,filmy atd tj multimedia. Nevyberam si pracovny notebook , ja proste integrovanym grafikam neverim .
6GB RAM - myslim si ze o take 3 roky by uz 4gb ram mohli byt malo , quad core - ok , video striham tak raz za pol roka takze to nie az tak nutna poziadavka..
většinou chodijou ven jako první pokud to nejsou vietnamci, ale dost OT integrovaná grafika v Sandy bridge procesorech je docela slušná více zde http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... -nich-hrat jinak 4gb jsou takovým standartem už 2-3 roky, jinak co něm plánuješ dělat že 4gb ram jsou málo?
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Zpět na „Jaký vybrat notebook“