5830tg × y570

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Wysch
občas něco napíše

5830tg × y570

Příspěvekod Wysch » 10 črc 2011 04:25

Osobně bych volil spíš y570. Kvalita provedení je trochu někde jinde než u 4830tg/5830tg, chlazení vypadá dobře, kvalitnější repro, hw výkonnější (rozdíl mezi gt 540 a gt 555 je znatelnej). Pokud ti bude stačit výdrž cca 3 hodiny na baterce, je y570 jasnější.
Nehledě na to, že nová generace timelinů má jistej problém ve špatným odvodu tepla, měkkosti základny i víka a dřív byl problém s podtaktováním procesoru při vyšší teplotě (cca 85°) - jak to je dneska, to netuším (prej tam byl problém v biosu). Na druhou stranu výdrž na baterce je luxusní, klávesnice taky bordeluvzdorná, výpočetně stejný, takže když se k noťasu člověk nebude chovat jako prase, vydrží mu.

Měl jsem tu možnost si osahat v Německu y570 (minulej týden), víceméně je to stejný provedení jako u minulý generace, repra zůstávaj stejně (překvapivě) kvalitní, numerickej blok mi přišel zbytečnej, ale budiž, takže jediný mínus je v Česku cena y570, která je z bůhvíjakýho důvodu přesolená v přepočtu o cca 5 tisíc, a tak levnější model s i5kou seženeš za dvacet, i7 za třiadvacet.

Já osobně čekám do srpna, jestli cena poleze dolů, jinak pro mě je y570 jasná volba (resp. y470 s i5, která v ČR taky bůhvíproč není) - i se shipem ze Států totiž vychází koupě levnějš :)

Martufi
píše často

Příspěvekod Martufi » 10 črc 2011 11:12

Tak tohle je moc pěkný příspěvek a přikláním se k němu. Sám jsem měl totiž už i tu možnost jak vyzkoušet a potěžkat Timeline, tak i tu y570. Musim uznat, že ten stroj je bezkonkurenčně lepší. Jenom ta cena mně také zaráží :(

Zpět na „Jaký vybrat notebook“