Dobrý den. Měl bych pár otázek a doufám, že mi pomůžete.
Na úvod bych rád podotkl, že notebookům moc nerozumím, tak se nedivte možná trochu "hloupým" otázkám. Především se nevyznám ve výkonu jednotlivého hardwaru.
Vybírám notebook, což už je asi zřejmé. A mám několik kandidátů a otázek.
Jako první (a taky jako hlavní favorit) je to model
LENOVO ThinkPad Edge E420 - http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... .htm#popis
No a u něho bych se chtěl zeptat, jak to je co se týče přesné specifikace modelu. Když to zadám do Alzy, tak mi vyběhne tohle - http://www.alza.c/SearchAdvanced.asp?EX ... =&pn=&Pg=1 V čem se to liší, že je jich tam tolik a jsou tam takové cenové rozdíly? A v čem je lepší model s přídavkem S, než bez něj?
Stačil by ten, co jsem postoval jako první, nebo jsou tam ty rozdíly nějaké razantnější a relevantnější?
Dále co se týče výkonu - jak by na tom jela hra Call of duty: Black ops?
Rozjel bych ji tam na střední detaily při slušném FPS?
Další model je tento: http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l7 ... 243904.htm
Tam je lákadlem nižší cena, ale nevím, jak je to tam s výkonem.
Opět otázka na rozjetí hry a Váš názor na model v porovnáním s prvním.
A pak třetí...
Ten je v porovnání s předešlými odlišný. A hned vysvětlím, proč ho sem vůbec dávám. Mám zájem o notebook typu prvních dvou, který by se dal dobře přenášet atd. Ale když jsem viděl tento http://www.alza.cz/acer-aspire-7551g-n9 ... .htm#popis, tak mě zaujala cena vůči parametrům, tak mi šlo spíše o to, abyste k tomu vyjádřili, jak je tam na tom řeba ten hardware, nebo jakou to má (kromě velkých rozměrů) chybu. A opět otázka na stejnou hru.
Jinak ještě na závěr bych se chtěl zeptat, jestli pokud byste mi ani jeden z těchto návrhů neschválili, byste měli nějaký nápad na jiný model.
Jinde na intenetu už jsem samozřejmě hledal a našel jsem tam chválu na to Lenovo, tak proto je to můj favorit. Ale i přesto bych rád znal názor Vás.
Mockrát děkuji všem za pozornost, odpovědi a názory a přeji pěkný den.
LENOVO ThinkPad Edge E420 vs. několik dalších
Ahoj. Ja som vlastnik presne toho isteho Lenova, ktore si uviedol. To, ze je tolko typov tych e420-tok je len v tom ze jeden jedna rada ma len integrovanu Intel grafiku, dalsia rada ma prepinatelne grafiky. Potom najdes na alze mozno hardwerovo identicke modely a su tam uvedene 2x preto lebo jeden model ma cierne veko displeya a dalsi model moze mat cervene veko displeya.
Co sa tyka S-rady tak je to hardwerovo myslim totozne s neES-kovou radou. Rozdiel je len v tom ze S-rada je tensia, ma pevnejsie(kovove) telo a je o nieco lahsia.
Co sa tyka vykonnosti v hrach tak neviem posudit lebo sa nehram na nom. Moje postrehy by som zhrnul do nasledovnych bodov:
- telo je velmi pevne a pri beznom pouzivani sa vobec neprehyba
- notebook je vcelku tichy, vetrak si len sem tam odfukne ale inak ho nepocut
- co je na notasi trosku hlucnejsie tak je HDD ale to je asi len moj subjektovny nazor kedze ja som na hluk velmi citlivy. Ak prilozis ucho k miestu HDD tak ho proste pocujes ale nie je to nic strasne
- thinkpadova klavesnica je PERFEKTNA
- najvacsi nedostatok tohto kusu povazujem v tom ze externa graficka karta Radeon nepodporuje openGL zatial a samotne prepinanie medzi grafikami nie je take ako som si osobne predstavoval ale ocakavam ze ci uz Lenovo alebo ATI sa pochlapsia a vyriesia to nejakym driverom
- dalsim drobnym nedostatkom je ze na mojom kuse sa brutalne hybe baterka a vadilo mi to ak som ho mal na kolenach a trosku som pohol s notasom tak bolo citit jak tam ta baterka skace. Ale vyriesil som to kuskom papiera a uz je vsetko v pohode
Moj zaver je ze ak si kupis tento notebook tak budes urcite spokojny. A ak k tomu pripojis kusok papierika pod baterku a ak vyjdu nove ovladace na grafiku tak spokojnost bude este vyssia
Co sa tyka S-rady tak je to hardwerovo myslim totozne s neES-kovou radou. Rozdiel je len v tom ze S-rada je tensia, ma pevnejsie(kovove) telo a je o nieco lahsia.
Co sa tyka vykonnosti v hrach tak neviem posudit lebo sa nehram na nom. Moje postrehy by som zhrnul do nasledovnych bodov:
- telo je velmi pevne a pri beznom pouzivani sa vobec neprehyba
- notebook je vcelku tichy, vetrak si len sem tam odfukne ale inak ho nepocut
- co je na notasi trosku hlucnejsie tak je HDD ale to je asi len moj subjektovny nazor kedze ja som na hluk velmi citlivy. Ak prilozis ucho k miestu HDD tak ho proste pocujes ale nie je to nic strasne
- thinkpadova klavesnica je PERFEKTNA
- najvacsi nedostatok tohto kusu povazujem v tom ze externa graficka karta Radeon nepodporuje openGL zatial a samotne prepinanie medzi grafikami nie je take ako som si osobne predstavoval ale ocakavam ze ci uz Lenovo alebo ATI sa pochlapsia a vyriesia to nejakym driverom
- dalsim drobnym nedostatkom je ze na mojom kuse sa brutalne hybe baterka a vadilo mi to ak som ho mal na kolenach a trosku som pohol s notasom tak bolo citit jak tam ta baterka skace. Ale vyriesil som to kuskom papiera a uz je vsetko v pohode
Moj zaver je ze ak si kupis tento notebook tak budes urcite spokojny. A ak k tomu pripojis kusok papierika pod baterku a ak vyjdu nove ovladace na grafiku tak spokojnost bude este vyssia
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě bych se zeptal na názor na tento http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z570- ... 5.htm#foto model?
Není ještě o něco lepší? Děkuji...
Není ještě o něco lepší? Děkuji...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“