Zdravím,
protože se blíží školní rok, mylsím, že nebude na škodu, když se tu lidé, co studují (nebo mají práci, při které musí notebook často přenášet) podělí o své názory týkající se problematiky ideální vedlikosti notebooku. Budu rád za všechny postřehy. Předpokládejme, že co chceme, je běžná studentská činost - internet, word, filmy. Vynechme hry a jiné grafické operace, u těch je vcelku logické že větší plocha=větší pohodlí.
Budu rád i za argumenty pro / proti, hlavně za osobní zkušenosti. Připiště prosím i jestli leslý / matný. Řešíte vůbec výdrž na baterii, když dnes už josu zásuvky téměř všude?
Všem předem děkuji za postřehy, věřím, že se buhou hodit nejen mě při rozhodování.
Hlasování: Ideální úhlopříčka do školy
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
13" když stačí 1366x768 a hlavní je nízká hmotnost. 14" když se preferuje větší ergonomie, nebo větší rozlišení (až 1600x900).
12" a méně je ok, když jde jen o občasné zkouknutí něčeho na netu. Když se ale musí dělat nějaká matematická analýza, udělat materiál k prezentaci, rychle něco naprogramovat, whatever... a není po ruce na několik hodin nic jiného než ten notebook, je to prostě trochu vopruz.
15"+ už se zas blbě nosí. Zejména pokud jsou budovy školy roztahané po městě a student pořád někde přechází (+ se dopravuje MHD), už se to pronese. Samotný notebook třeba ne, ale když se k němu přihodí ještě nabíječka, nějaké materiály, flaška s pytím a tak, je to už moc.
------
Výdrž na baterku je u studentských notebooků hodně důležitá. Vlastně bych řekl, že je to jeden z nejdůležitějších parametrů. Myslet si, že všude bude poruce nějaká zásuvka, je strašně naivní. Studoval jsem na ČVUT FEL a často jsem byl v situaci, kdy jakýkoli notebook s výdrží pod 4-5 hodin, pro mě byl hodně omezující.
12" a méně je ok, když jde jen o občasné zkouknutí něčeho na netu. Když se ale musí dělat nějaká matematická analýza, udělat materiál k prezentaci, rychle něco naprogramovat, whatever... a není po ruce na několik hodin nic jiného než ten notebook, je to prostě trochu vopruz.
15"+ už se zas blbě nosí. Zejména pokud jsou budovy školy roztahané po městě a student pořád někde přechází (+ se dopravuje MHD), už se to pronese. Samotný notebook třeba ne, ale když se k němu přihodí ještě nabíječka, nějaké materiály, flaška s pytím a tak, je to už moc.
------
Výdrž na baterku je u studentských notebooků hodně důležitá. Vlastně bych řekl, že je to jeden z nejdůležitějších parametrů. Myslet si, že všude bude poruce nějaká zásuvka, je strašně naivní. Studoval jsem na ČVUT FEL a často jsem byl v situaci, kdy jakýkoli notebook s výdrží pod 4-5 hodin, pro mě byl hodně omezující.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- píše často
Re: Hlasování: Ideální úhlopříčka do školy
Troufnu si říct, že většina studentů ve škole notebook vůbec nepotřebuje. I když někteří ať se místo rušení okolí polohlasným vykecáváním raději věnují Facebooku, když už na ty přednášky musí chodit, k tomu je imo ideální 13-14.
16 a více... pro studenty FTVS.
16 a více... pro studenty FTVS.

Tak zásuvky záleží na konkrétní budově. Např. MFF na Malé Straně (kde máme přednášky) je asi 8 let po rekonstrukci, takže na každou 5-ti místnou lavici připadají dvě zásuvky (což je buď v pohodě, nebo se dá domluvit nějaký time-share
). Nadruhou stranu naše další budovy na tom tak dobře nejsou, ale tam mám naštěstí jen cvika a na ty je potřeba jen papír a tužka 

Zpět na „Jaký vybrat notebook“