Ahoj,
po hodně dlouhé době opět vybírám notebook a moc nevím co a také kde nejlépe koupit, tak vás chci poprosit o radu.
Využití:
- práce + škola + multimedia
- praktiky pořád připojen na wi-fi, práce na internetu + MS Office, mimo práci jen hudba/hudební knihovna a filmy, na ntb nebudu hrát žádné hry, ani programovat atd.
Základní požadavky:
- velká výdrž baterie, takže pokud možnost výdrž na úkor výkonu
- nepřehřívání a tichý chod, dost mi záleží na tom, aby při práci notebook nedělal hluk jak továrna
- ntb budu celkem dost přenášet, takže určitě 13" a pokud možno kvalitní konstrukce, klávesnice...
- hlasitý zvuk, setkal jsem se s notebooky, kdy byl zvuk i na max hlasitost opravdu mizerný a na film šlo koukat jen se sluchátky
- co nejnižší cena, jelikož opravdu nepotřebuji nic extra, ale právě moc nevim za kolik jde dneska pořídit ucházející ntb prakticky jenom na práci
Dík moc!
13" notebook na práci
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 265188.htm tenhle?
ještě jsem koukal na tohle lenovo http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-v370-d277173.htm , ale ten E320 bude pravděpodobně lepší volba, ne?
ještě jsem koukal na tohle lenovo http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-v370-d277173.htm , ale ten E320 bude pravděpodobně lepší volba, ne?
Me se cim dal tim vic libi tenhle http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-v370-d277173.htm Jediny co se mi nelibi je ta uvedena vydrz baterky 3 hodiny. Opravdu vydrzi jenom tak malo? Nevite?
Naposledy upravil(a) peppers dne 12 led 2012 00:21, celkem upraveno 2 x.
Jinsan:
Pokud se ti přehřívá, bude to asi chybou kusu, konfiguraci s 6630m má v mém okruhu několik přátel a ani jeden z nich nemá problémy s tím, že by mu notebook neustál plnou zátěž.
Btw. že to bude trochu hřát v loadu při dedikované kartě, je logické, když si vezmeš velikost těla a daný HW.
V370 je minimálně stejně kvalitní, jako E320, co do těla.
Rozdíly tam ale jsou v tom, že to není chápáno jako business třída, takže má lesklý displej, jiný servis (s nemožností dokoupení např. NBD onsite) a chybí i thinkpadí vychytávky jako možnost řídit větrák, atd...
Ano, Edge v základu trochu fouká, ne moc hlasitě, ale při běhu na integrovanou kartu se dá dostat do pasivního provozu.
TPFanControl je odpovědí na hlučnost tohoto ntb.
baterka - dá se dostat na 5hodin reálně, v obou případech.
(sandy dvojádro, igp, 6cell baterka)
Pokud se ti přehřívá, bude to asi chybou kusu, konfiguraci s 6630m má v mém okruhu několik přátel a ani jeden z nich nemá problémy s tím, že by mu notebook neustál plnou zátěž.
Btw. že to bude trochu hřát v loadu při dedikované kartě, je logické, když si vezmeš velikost těla a daný HW.
V370 je minimálně stejně kvalitní, jako E320, co do těla.
Rozdíly tam ale jsou v tom, že to není chápáno jako business třída, takže má lesklý displej, jiný servis (s nemožností dokoupení např. NBD onsite) a chybí i thinkpadí vychytávky jako možnost řídit větrák, atd...
Ano, Edge v základu trochu fouká, ne moc hlasitě, ale při běhu na integrovanou kartu se dá dostat do pasivního provozu.
TPFanControl je odpovědí na hlučnost tohoto ntb.
baterka - dá se dostat na 5hodin reálně, v obou případech.
(sandy dvojádro, igp, 6cell baterka)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
co sa sasi tyka tak V370 je pravdepodobne kvalitnejsi ako E320, V370 ma konstrukciou skor blizsie k E220s/E420s. vydrz urcite nie je rovnaka. oba maju sice 6cell ale bateria E320 ma 63Wh a bateria V370 ma 48Wh takze rozdiel vo vydrzi medzi nimi bude minimalne hodina.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
u260
Ahoj,
ted mi padnul do oka ntb Lenovo IdeaPad U260. Svym rozmerem by mi vyhovoval jeste vic jak 13" a hlavne ma prisnej styl a na prenaseni je hodne lehkej. Akorat me trosku znepokojuje vydrz baterie a hlasitost vetraku. Mate nekdo zkusenost s timhle notebookem nebo nevite jak na tom opravdu je co se tyka tehle dvou aspektu?
Dik moc.
ted mi padnul do oka ntb Lenovo IdeaPad U260. Svym rozmerem by mi vyhovoval jeste vic jak 13" a hlavne ma prisnej styl a na prenaseni je hodne lehkej. Akorat me trosku znepokojuje vydrz baterie a hlasitost vetraku. Mate nekdo zkusenost s timhle notebookem nebo nevite jak na tom opravdu je co se tyka tehle dvou aspektu?
Dik moc.
peppers: chladenie hlucne nie je ale bateria je este slabsia ako V370. http://www.notebookcheck.net/Review-Len ... 768.0.html
ak chces Lenovo tak by som odporucil radsej X220i - slusne sasi, tichy a dobra vydrz na baterie.
ak chces Lenovo tak by som odporucil radsej X220i - slusne sasi, tichy a dobra vydrz na baterie.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“