Zdravím potřebuji notebook jako náhradu za stolní počítač.
Velikost obrazovky si představuji 15,6"
Přenášet ho budu hlavně v rámci bytu takže nemám vysoké nároky na odolnost váhu ani na výdrž baterie.
Rád bych si na něm zahrál nové hry např. batlfield 3
Přemýšlím o Lenovo Y570 či o něčem výkonějším za předpokladu že bych si připlatil.
Notebook +- 20000 nízké požadavky na přenášení
Bude Ti stačit i5tka.Ovšem ta grafická karta je na FullHD rozlišení už vcelku slabá.Takže budeš muset snižovat detaily u nových her.Ale zase na všechno ostatní je ten displej optimální.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
-
xMartys89x
- občas něco napíše
Zdravím.
Nechci zbytečně zakládat nové téma. Už jsem měl dva herní noťasy tak trochu zkušeností mám.
Je velká šance, že si budu kupovat nový cenově do 19k. Můžete mi prosím poradit s výběrem?
Mám pár tipů:
Lenovo Y570 [ ODKAZ ]
Asus N55SF [ ODKAZ ]
HP Pavilion dv6-6b60ec [ ODKAZ ]
Samsung NP-RF511-S05 [ ODKAZ ]
MSI GE620DX-457CS [ ODKAZ ]
Vím, že za tuhle cenu nic lepšího než co má gt555m neseženu. Procák mi stačí i5 a display v HD rozlišení. Celkově od NB očekávám aspoň průměrnou kvalitu (šasí, panty, chlazení, klávesnice, display).
Koukal jsem na recenze MSI a to zpracovaní je na tom asi hodně špatně ( šasí a panty) Velké plus je asi ten výkon a rok záruky navíc.
Nějakou dobu jsem se zajímal o to Lenovo. Ale když jsem se od prodejce dozvěděl, že se tam dává nejnižší možná verze grafiky gt555m s 96ti pixel shadery a také po pročtení zdejšího tématu o tomto notebooku...říkám si že to zas taková bomba není.
O tom Asusu vím asi nejméně. S HP Pavilionem dv6 už jednu zkušenost mám. ( Ten co jsem tu dal přesahuje o něco limit, ale pokud by byl výrazně lepší tak si přišetřím
)
Upřímně mám zálusk na toho Samsunga. V recenzi na [ ODKAZ ] vyšel docela pěkně. Máte s ním někdo zkušenosti? Zpracování by mělo být moc pěkné. Hliníkové šasí, dobrý display... Grafika je v něm o generaci horší. Ve srovnání s gt555m je gt540M o 40%horší, ale předpokládám, že se to týká té nejsilnější verze. A když srovnám parametry s tou nejslabší - počet jader je stejný a frekvence je o trošku vyšší. Jak je to tedy.. je výkon stejný nebo i přesto je ta nejslabší gt555m rychlejší?
Uvítám každý názor. Díky předem za odpovědi
.
Nechci zbytečně zakládat nové téma. Už jsem měl dva herní noťasy tak trochu zkušeností mám.
Je velká šance, že si budu kupovat nový cenově do 19k. Můžete mi prosím poradit s výběrem?
Mám pár tipů:
Lenovo Y570 [ ODKAZ ]
Asus N55SF [ ODKAZ ]
HP Pavilion dv6-6b60ec [ ODKAZ ]
Samsung NP-RF511-S05 [ ODKAZ ]
MSI GE620DX-457CS [ ODKAZ ]
Vím, že za tuhle cenu nic lepšího než co má gt555m neseženu. Procák mi stačí i5 a display v HD rozlišení. Celkově od NB očekávám aspoň průměrnou kvalitu (šasí, panty, chlazení, klávesnice, display).
Koukal jsem na recenze MSI a to zpracovaní je na tom asi hodně špatně ( šasí a panty) Velké plus je asi ten výkon a rok záruky navíc.
Nějakou dobu jsem se zajímal o to Lenovo. Ale když jsem se od prodejce dozvěděl, že se tam dává nejnižší možná verze grafiky gt555m s 96ti pixel shadery a také po pročtení zdejšího tématu o tomto notebooku...říkám si že to zas taková bomba není.
O tom Asusu vím asi nejméně. S HP Pavilionem dv6 už jednu zkušenost mám. ( Ten co jsem tu dal přesahuje o něco limit, ale pokud by byl výrazně lepší tak si přišetřím
Upřímně mám zálusk na toho Samsunga. V recenzi na [ ODKAZ ] vyšel docela pěkně. Máte s ním někdo zkušenosti? Zpracování by mělo být moc pěkné. Hliníkové šasí, dobrý display... Grafika je v něm o generaci horší. Ve srovnání s gt555m je gt540M o 40%horší, ale předpokládám, že se to týká té nejsilnější verze. A když srovnám parametry s tou nejslabší - počet jader je stejný a frekvence je o trošku vyšší. Jak je to tedy.. je výkon stejný nebo i přesto je ta nejslabší gt555m rychlejší?
Uvítám každý názor. Díky předem za odpovědi
Osobne bych sel do Asuse. Nez mit topici i7 s netopici GT 540, radeji netopici i5 s topici GT 555m
Vykon jsem srovnaval podle ntb grafu na notebookcheck.com
3DMark Vantage P- gpu results
Samsung - ~ 3500
Asus - ~ 5000
Nejsou to presne modely, jake jsi uvadel, ale pro porovnani staci.
Takze rozdil vychazi okolo 40% pro GT 555m. I kdyby byl 30%, je to dost.
Rozdil ve hrach bude treba jiny, ale to uz se podivej sam
Vykon jsem srovnaval podle ntb grafu na notebookcheck.com
3DMark Vantage P- gpu results
Samsung - ~ 3500
Asus - ~ 5000
Nejsou to presne modely, jake jsi uvadel, ale pro porovnani staci.
Takze rozdil vychazi okolo 40% pro GT 555m. I kdyby byl 30%, je to dost.
Rozdil ve hrach bude treba jiny, ale to uz se podivej sam
Alienware M17x R3, 2670QM, 2x4GB Kingston DDR3-1333, AMD FirePro M8900 (6970m), SSD Crucial M4 256GB + 2 TB Seagate ST2000LM003, 1080p LCD, Windows 7 Ultimate.
-
xMartys89x
- občas něco napíše
Koukal sem právě na video s přesnou konfigurací a Battlefielda 3ku multiplayer to šlo hrát plynule v HD rozlišení s detaily na medium, pár na high a textury na ultra. To je hodně slušný.
Ano to srovnání grafik znám, ale to je právě ono. Oni srovnávají nejlepší gt555m, která má jak lepší frekvenci-větší rychlost jader tak vetší počet jader-144.
Bohužel neznám konfiguraci grafiky co dávají do toho Asusu. To jsem nikde nenašel
V tom MSI byla měla být ta nejsilnější takže tam platí těch 40%.
Ten Samsung by měl mít dobré chlazení. Někdo psal, že má teploty moc pěkné a i po delším hraní nijak výrazně nestoupají narozdíl třeba od toho Lenova. Nicméně vycházím z recenzí na youtubu, notebookchecku a komentářů ke zboží u různých prodejců.
EDIT: Už jsem našel, že Asus používá taky verzi grafiky se 144 SP s frekvencí 675MHz DD3
. Ta frekvence je ale divná. Asi to Asus trochu přetaktoval viz tenhle výpis [ ODKAZ ]
Ano to srovnání grafik znám, ale to je právě ono. Oni srovnávají nejlepší gt555m, která má jak lepší frekvenci-větší rychlost jader tak vetší počet jader-144.
Bohužel neznám konfiguraci grafiky co dávají do toho Asusu. To jsem nikde nenašel
Ten Samsung by měl mít dobré chlazení. Někdo psal, že má teploty moc pěkné a i po delším hraní nijak výrazně nestoupají narozdíl třeba od toho Lenova. Nicméně vycházím z recenzí na youtubu, notebookchecku a komentářů ke zboží u různých prodejců.
EDIT: Už jsem našel, že Asus používá taky verzi grafiky se 144 SP s frekvencí 675MHz DD3
Zpět na „Jaký vybrat notebook“