Dobrý den,
v současné době mi pomalu ale jistě dosluhuje Lenovo R500 a tak s poohlížím po jeho nástupci.
Primárně bude notebook využíván ke kancelářské práci, připojen k externímu monitoru. Jelikož jsem ale stále student, budu ho nosit i na přednášky atd, takže by určitě měl přenášení vydržet, k tomu se také váže výdrž na baterku, která by se měla pohybovat kolem 4 hodin.
U starého Lenova jsem si poměrně zvykl na dokovací stanici a trackpoint, to by určitě bylo plus, nicméně na tom zase netrvám.
Jelikož nepotřebuji nějakou velkou kapacitu HDD, volil bych asi SSD.
Velikost displaye vidím mezi 13-14. 15 bych již nechtěl, na přenášení je to až dost.
Momentálně se tedy rozhoduji opět mezi Lenovem řady X,T a MacBooky Pro, Air (v poslední době jsem jich pár na chvíli vyzkoušel a musím říct, že mě docela mile překvapily).
Lenovu by hrálo do karet asi dokovací stanice a onen trackpoint, na druhou stranu, jak již jsem uvedl, MacBook mi přišel pocitově svižnější a tišší, což jsou vlastnosti, které od nb vyžaduji.
Za každou radu, nebo nápad, budu vděčný.
Děkuji
PS: Cena okolo 30.000,-
Přenášení, rychlost, dlouhá výdrž na baterku, kancelář
Přenášení, rychlost, dlouhá výdrž na baterku, kancelář
Lenovo TP R500: 15,4", Core 2 Duo 2.26GHz, 2 GB DDR3, Radeon 3470, 16OGB, MS Vista Bus. +
ThinkPad port Advanced mini dock
ThinkPad port Advanced mini dock
- Chlebovnik
- guru
Tak tak, nebo http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t420-p4218 T420 + SSD (také lze použít mSATA) + dokovací stanice.
Jinak ty MacBooky jsou tiché, ale pouze v klidu. V zátěži dokážou pořádně zatopit a hučet.
Jinak ty MacBooky jsou tiché, ale pouze v klidu. V zátěži dokážou pořádně zatopit a hučet.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“