začíná mi dosluhovat můj 3,5 roku starý, denně využívaný notebook Thinkpad R61i. Mé podmínky se za ta léta nezměnily a potřebuji vesměs stejný pracovní notebook jako byl ten předchozí, tj. lehce vyšší výkon a téměř shodně kvalitní provedení.
Na notebooku plánuji provozovat Windows i Linux v dualbootu, na obou systémech budu vyvíjet aplikace, občas (opravdu jen občas) modelovat v blenderu a používat jej především k pracovním činnostem - přičemž mi podle mých zkušeností postačí 4-8 GB RAM.
Můj rozpočet je 18-19k Kč, což není mnoho. Teoreticky by šel navýšit rozpočet, ale potřeboval bych pak odůvodnění, proč ty peníze navíc do toho dát - podle toho, co jsem vypozoroval, tak notebooky ve vyšší cenové hladině už mi nic nenabízí.
Mé možnosti:
1) Dostalo se mi možnosti nakoupit nový Thinkpad T520i s i3 a s rozlišením WXGA a 4 GB RAM za zvýhodněnou cenu (14.5k Kč). Předpoklad by byl, že by se rozšířila záruka na 4yr NBD a že by se dokoupilo SSD (asi Crucial M4) a harddisk by se přesunul do ultrabay
+ nízká cena
+ rozšíření
- hmotnost
- zřejmě kvalita displeje
2) Podobná varianta jako předchozí, akorát T420 s procesorem i5 2520M nebo i3 s HD+ rozlišením. Tentokrát bez SSD (to by se koupilo později, až by se našetřily penízky)
+ o kousek lehčí
+ o kousek výkonnější / podle ohlasů jsou ty displeje s větším rozlišením výrazně lepší (lepší kontrastní poměr, obraz vypadá lépe)
- bez SSD
3) libovolná varianta za 0-19k, která by měla:
- solidní a pevné provedení
- alespoň Core i3 procesor
- slušná klávesnice, na které se bude dát psát
- tiché chlazení
- možnost dokoupení NBD záruky
- možná i Trackpoint, ale není povinností, přežiju i jeho absenci
Kdybyste ale věděli o Thinkpadu T420i, který by měl i3, WXGA rozlišení a byl by za podobnou prodejní cenu, jako T520i (+- 1000 Kč), tak bych možná zauvažoval o něm (kdyžtak níže písněte produktové číslo, či odkaz, prosím
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Děkuji za případné odpovědi.