Santa Rosa do 13 palců

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
jankor

Santa Rosa do 13 palců

Příspěvekod jankor » 12 srp 2007 20:06

Zdravím,
mohl by mi prosím někdo poradit s výběrem notebooku se 4Gb RAM rozšířitelností, digitálním výstupem na monitor kvalitní konstrukcí a velikostí max 13 palců. Za dva hlavní modely jsem si vybral Toshiba U300 a Dell XPS M1330. Jenže cena dellu je velká kolem 50k Kč s dph (výhoda je v LED dys, 7,2k HDD, zárukou, konstrukcí a výběru baterie. Nevýhoda naopak v zabudované slot mechanice => výměna za BR mechaniku bude nerealizovatelná :(, dostupnost a žádná česká recenze. Taky nemůžu určit délku výdrže baterie, protože konfigurace se liší a všude je vystavena jiná hodnota). Toshiba je naopak velmi levná, osvětlí mi někdo proč až tak moc? :?: Nevýhoda je že nemá bluetooth, o výdrži, kvalitě LCD a výstupu na monitor (D-sub nebo DVI) jsem také nenašel zmínku. Pokud měl někdo tip na model "něco mezi tím" nebo mi doplní můj pohled na věc budu moc vděčný.

PS: o VAIU za 60k nepřemýšlím :lol:

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 12 srp 2007 20:16

A kolik by jsi byl ochoten investovat?? :shock: Píšeš, že 50 000,- je moc :? A co nějaký malinký ThinkPad?? 8)
Dell Latitude XT

jankor

Příspěvekod jankor » 12 srp 2007 20:24

Těch 50k Kč se mi zdá moc při zběžném srovnání s Toshibou (navíc ta dostupnost, slot mechanika, neznáma výdrž) je na 50k Kč podle mě hodně. Ideální by pro mě byla částka do 40 tisíc, ale jsem ochotný jít i k 45 tisícům :roll:

jankor

Příspěvekod jankor » 12 srp 2007 20:38

Teď se dívám že se dají na sestavit 14 palcové modely od Barbone a VBI na míru, o kvalitě montáži jsem se na fóru dozvěděl dost, ale o kvalitě dyspleje, šasi a výdrži se nikde moc nepíše :(, Za 30k Kč by to však byl velmi pěkný notebook :lol:

jankor

Příspěvekod jankor » 13 srp 2007 00:10

Gulii:> dvanáct palců je podle mě už moc málo, to radši 14 palcový , ale mě se prostě thinkpady nelíbí :roll:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 13 srp 2007 00:17

jankor:
Len taka otazka, kedy planujes menit za BR mechaniku? Lebo momentalne ju pod $800 nezozenies...

C

jankor

Příspěvekod jankor » 13 srp 2007 00:35

Třeba za 2 roky, jak se bude prodávat okolo 150-200$, pokud má ta M1330 3 letou CC nevidim problém jí tak dlouho používat ...

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 13 srp 2007 14:54

Nechci malovat čerta na zeď... ale už jsem viděl odkaz (ntbreview) na Slim BR mechaniku :wink: a pochybuji, že za 2 - 3 roky nebude běžně dostupná... teda snad :lol:
Dell Latitude XT

jankor

Příspěvekod jankor » 13 srp 2007 19:52

A půjde vyměnit? Zdá se mi totiž že v konstrukci je vytavená díra a tak lze do notbooku vložit pouze tovární mechaniku (dell ani nenabízí žádnou možnost volby mechaniky). To je ta momentální nevýhoda dellu nikdo ho nemá ale stojí to dost :twisted:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“