Prosím o vaše názory jaký s těchto dvou NB upřednostnit. Oba jsou s i7 a full HD.
T530 v je v max. konfiguraci o kousek levnější ale zase má horší grafiku.
Zatím jsem byl rozhodnut pro Y580 bez SSD (cca 27 tis.), jen čekám zda nevylezou s variantou i5 a SSD diskem, která by mohla být cenově přijatelnější.
Ten Think ho má (16GB) i s i7 (cca 26 tis.), tak mě zaujal. Jde mi hlavně o kvalitu provedení, s IdeaPady nemám zkušenost a s manželčiným T420e nejsem zrovna nejspokojenější, ale "téčka" zase mají matný display, to vidím jako nej mínus u Y580. NB bude určen na běžné užívání při studiu, ale ve chvíli volna i na nějaké to hraní novějších her, filmy v lepším rozlišení, sem tam render videa, proto raději i7, ale není podmínkou. 1/2 kg rozdíl ve váze mi nevadí, stejně toho bude v brašně nebo batohu víc ...
Díky za radu či návrh na jiný stroj v podobné konfiguraci a kvalitě.
ThinkPad Edge E530 vs. IdeaPad Y580 - který upřednostnit
- Chlebovnik
- guru
Reálný rozdíl v rychlosti a odezvě systému je mezi 5.4k a 7.2k disky minimální (např. do 20% při startu systému). Záleží však i na jiných parametrech, než jen rychlosti otáček, jako například na hustotě zápisu, či počtu ploten. Ve výsledku tak může být 5.4k disk mnohdy rychlejší než 7.2k disk. Nicméně pokud někdo chce skutečně rychlý systém, koupí si pořádný SSD. Ostatní se spokojí s plotnovým diskem.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“