Multimedialni notebook z rady ASUS N +- 22000Kc

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
matlala
občas něco napíše

disk

Příspěvekod matlala » 12 črc 2012 05:38

no buď bud doma používat tahaání po síti ze stolního nebo vytáhnu HDD ecterně na převodník sata->usb 3.0. Výkon se hodí i na rozbalování a archivaci velkých souborů. Prostě ale nic jiného než ten asus n56, je hezkej a tahle konfigurace má i největší disk, sice jen 5400rpm, ale časem asi vyměním, zatím jsem nenašel disk od wd s takovou kapacitou na notebook v rychlejší verzi.

milous
občas něco napíše

Re: Asusn N56VM

Příspěvekod milous » 12 črc 2012 10:59

matlala píše:Ahoj, taky si ho chci koupit v plné konfiguraci s 8Gb RAM, Full HD a 1TB HDD. Jen by mě zajímala výdrž, v testu uvádí 6h a při wi-fi na netu cca 5h. Nemáte ho někdo kdo by to potvrdil?
cena není takový rozdíl, chci i7 na občasný střih HD a sledování HD videa a možná občas stará hra, ale hlavně škola.
http://www.czc.cz/asus-n56vm-s4272v-cer ... 61/produkt

Akorat pozor na to rozliseni displeje. Treba na Amazonu uvadeji u podobneho modelu rady N56vm rozliseni 1920x1080, ale lidi co to koupili tam pisou, ze skutecne rozliseni je 1366x768.

matlala
občas něco napíše

Příspěvekod matlala » 14 črc 2012 21:20

No tak full HD by snad měl být, už jsem rozeslal dotazy i jinde. Jen ještě mám obrovské dilema kvůli HDD, 5400RPM je prostě pomalejší a když budu často přesouvat velké soubory i když po síti přes wi-fi, případně po převodníku SATA->USB 3 z HDD 3,5" 7200RPM, že bude stejně pomalejší,tady je srovnání na noteboocích
http://www.youtube.com/watch?v=o9f8fKn40kk

Ovšem diplej nevyměním, hDD můžu kdykoliv vyměnit, jen nevím, zda bude stačit jen překopírovat oddíly přes například linuxový GParted, obvovid MBR. Jde i o zachování recovery funkcí a instalace windows z oddílu od výrobce pomocí programů od asusu.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“