Zdravím,
rád bych se zeptal ohledně těchto 2 netbooků:
http://www.alza.cz/acer-aspire-one-722- ... 256187.htm
http://www.alza.cz/acer-aspire-one-d270 ... 332638.htm
Který z nich byste mi doporučili?
Pokud správně chápu, Atom je rychlejší pokud přijde na single procesy, díky, AMD je rychlejší při více (díky tomu out-of-order počítání?)
Prakticky mi jde o to, který bude svižnější při běžném používání. Tzn. kterou s těchto metod uplatním při běžné kancelářské práci, brouzdání po netu, sledování videí atp.
Na tom AMD mne samozřejmě láká 4GB RAM, výkonnější grafická karta (ne, že bych na tom chtěl něco nějak extra hrát, ale stejně), nicméně mě opravdu zajímá čistě svižnost chodu netbooku. ROzdíl ve výdrži doufám nebude nijak výrazný, stačí mi stejně 8h jako 7h, potřebuji jen 6h v kuse garantovaných..
Nainstalované tam budou Windows 7 Professional (32bit/64bit dle té potřeby RAM)
Levný netbook do školy
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
O to mi ale opravdu nejde.
Rozlišení je pěkné, grafika je pěkná, ale můj hlavní požadavek je "svižnost" netbooku.
Pokud D270 při běžném používání reaguje rychleji (tzn. žádné pomalé otevírání všeho ve Windows 7, načítání stránek etc.), pak rozlišení/grafiku oželím.
(jinak ten rozdíl je cca 800Kc, protoze D270 je na czc levnejsi, nicmene ten 722 tam v dane specifikaci nemaji)
Jinak ta výdrž 6hodin je také důležitá. (potřebuji na přednášky)
Rozlišení je pěkné, grafika je pěkná, ale můj hlavní požadavek je "svižnost" netbooku.
Pokud D270 při běžném používání reaguje rychleji (tzn. žádné pomalé otevírání všeho ve Windows 7, načítání stránek etc.), pak rozlišení/grafiku oželím.
(jinak ten rozdíl je cca 800Kc, protoze D270 je na czc levnejsi, nicmene ten 722 tam v dane specifikaci nemaji)
Jinak ta výdrž 6hodin je také důležitá. (potřebuji na přednášky)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych bral ten s AMD. Atomy jsou opravdu zrůdnost a je to právě grafika, která tomu AMD procesoru docela ulehčuje i u věcí jako flash video, nebo překreslování webových stránek. 4GB RAM bude taky znát.
Ne nadarmo se Atomové notebooky skoro neprodávají a v této kategorii vede AMD.
Ne nadarmo se Atomové notebooky skoro neprodávají a v této kategorii vede AMD.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
swarm: Díky za odpověď. Co ta výdrž? To AMD zřejmě žere o dost víc, než Atom a jediné konkrétní battery runtime testy co jsem našel nejsou moc vypovídající..
Testovali jen absolutně žádný jas bez Wi-Fi IDLE vs Wi-Fi a práce s pořádným loadem.. já do toho potřebuji třeba šest hodin nějak normálně ťukat..
edit: Tak jsem se trochu seknul, stačí mi 5 hodin v kuse při nejhorším, což by to AMD mělo hravě zvládnout.. (ostatně jako to D270 také), takže jestli je to tak, že to AMD bude svižnější díky RAM/GPU, asi půjdu do něj..
Testovali jen absolutně žádný jas bez Wi-Fi IDLE vs Wi-Fi a práce s pořádným loadem.. já do toho potřebuji třeba šest hodin nějak normálně ťukat..
edit: Tak jsem se trochu seknul, stačí mi 5 hodin v kuse při nejhorším, což by to AMD mělo hravě zvládnout.. (ostatně jako to D270 také), takže jestli je to tak, že to AMD bude svižnější díky RAM/GPU, asi půjdu do něj..
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“