Mám možnost si vybrat k vánocům/narozeninám na jaře nějakej notebook. Chci ho hlavně pro práci s videem (pořídil jsem nedávno GoPro Hero 2ku) a plánuju se tomuhle "odvětví" věnovat víc, občas to určitě využiju třeba na autocad, invertor, možná okrajově PS. Ještě vlastně plánuju dokoupit externí zvukovku pro alespoň amatérský nahrávání (kapela) takže poměrně dost i práce se zvukem.
Občas plánuju zapnout nějakou tu hru, ale nic náročnýho, když na tom rozjedu hry jako mafii 2ku a nebudu to hrát na nejnižší detaily jako doteď, tak mi to bude uplně stačit, žádný ultranáročný novinky neplánuju.
Jestli jsem se správně zorientoval, měl by ntb mít tak nějak (?):
2-4 jádr. proc. (AMD/Intel ? co frekvence?)
4gb ram by mělo stačit?
s grafikou jsem uplně mimo, v tom se nevyznám vůbec, vim jen že to asi nebude integrovaná, co jsem četl ale zas žádnou extra dobrou nepotřebuju, ne ?
HDD - chci minimálně 500GB, má cenu SSD disk? a jak to vlastně funguje? když dokoupim mít SSD můžu si dovolit mít původní nějakej třeba jen s 5400 otáček? nebo je to vyhazování peněz?
Mám možnost poměrně často bejt připojenej přes 20" HP w2007v, je mi to k něčemu? mám i tak brát ohled na obrazovku u toho ntb, nebo to přes ten monitor bude vpohodě?
Nedovolim si ani moc sem dát konkrétně nějakej model co jsem vybral, ty názvy, parametry procesorů,grafik jsou pro mě španělská vesnice
..Jak tak píšu, napadá mě, nechci od toho trochu moc za tu cenu? nebude v tohle případě reálnější spíš stolní?
Každopádně jsem si jistej že tak či tak to bude velký zlepšení, tenhle šrot s AMD sempronem 3000+ , geforce 6100 a nějakým noname pomalým 160GB diskem se na moje učely, mi přijde, ani trochu nehodí

Díky všem za rady