Příspěvekod Nora » 23 srp 2012 13:50
zac.je toho.loket: jo koupila, zatím bez ssd, neb ho nemají na skladě, ale plánuju upgrade.
Krátce k notesu - určitě se vyplatilo jít do vyššího rozlišení displeje. oproti tomu základnímu je to skok dopředu, jas je dostačující, většinou mám staženo hodně pod půlku, barvy jsou dobré, není to "vyblitý displej", i pozorovací úhly se dají, samo na TN panel. Mřížku vidět není, leda bych na to mžourala fakt zblízka. Takže kdo chce aspon normální kvalitu displeje a ne hnus, tak doporučuju to 1600x900. S drobností písma nebo ikon nemám problém. Není to super extra displej, ale koukat se na to dá v pohodě.
Jinak notes je tichý, spíš slyším HDD než větrák, ten si odfoukne při startu a pak sklapne. I přes ty horka byl notes chladný a tichý..když větráček jede, tak jen lehce šumí. Zpracování je fajn, nezaznamenala jsem nějaké vrzání nebo prohyby (kromě numeriky nad mechanikou). Panty víka působí solidně. Hlasitost repráčků je taky v pohodě, zvuk notebookový, ale nic neškvrčí ani při vyšší hlasitosti. Zkoušela jsem spustit Mafii 2 (na nižší detaily) a v pohodě to šlo, i se na to dalo koukat (ale nejsem pařman, pro někoho to možná nebude dostačující). Při hraní se to už roztopilo víc (hlavně na levé straně, bude lepší si k němu připojit klávesnici, myš, přece jen to je teplé dost), větrák zapracoval víc nahlas...po vypnutí hry to do chvilky bylo zase všechno studené. Teploty při hraní jsem neměřila, v běžném provozu je všechno kolem 40 stupňů. Píše se na něm moc dobře, jen si musím přivyknout, že je v klávesnici trackpoint, občas do něj rýpnu omylem nehtem.
Trochu mě rozčiluje touchpad, jednak to vroubkování, na to jsem si musela pár dní zvykat, prst po něm spíš skákal, než klouzal...a pak dost klepe při klikání (nevím, jestli to dělají všechny beztlačítkové touchpady).
Takže až na ten touchpad zatím spokojenost. Klidně se když tak ptej, co by tě zajímalo, pokud budu vědět, tak povím:)
jo, ještě jsem zjistila, že ta lesklá plocha mezi klávesami se odráží do dispeleje, když na ně v určitém úhlu svítí lampa nebo tak..ale neruší to při práci, já si toho všimla, když jsem koukla na vypnutý displej z určitého úhlu a prvně mě napadlo, jestli je to tak zapatlané nebo co...a ono to dělá ta lesklá vrstva. jinak je notes matný černý, docela příjemný materiál na dotek. Nešpiní se to.