Omlouvám se. Tak ještě jednou.
Nový notebook 15,6. Cenový limit do 14 000,-. Použití doma - internet, kancelářské věci, tu a tam film. Hry vůbec. 99% času bude stát na stole. Domnívám se, že 4GB RAM a právě i3 by měly být dostatečně rychlé. Doteď jsem trpěl s 2GB a Vista home premium.

Svižnost bych však docela rád (v rámci internetu - záložek, reakce počítače...)
Mám dobrou zkušenost (až na nic moc monitor, ale jde o 7 let starý kus) s fujitsu siemens, slyšel jsem na ně dobré reference.
Padl mi tedy do oka model Fujitsu siemens lifebook AH532. Například u CZC jich mají několik a po filtraci s touto cenovou relací a minimálním procesorem i3 mi jich tam zůstane asi 6. Některé červené, některé černé. Červené mi přijdou levnější. Jediné rozdíly jsou 2,2 - 2,4 GHz, přičemž "nejhůř" z toho vychází paradoxně černý kus s 2,2 GHz, který je jinak spíš dražší (rozdíly jsou stovky až tisícovka). Bohužel jsem v tomhle totální lama a nedovedu vložit pěkně odkaz, takže už to ani zkoušet nebudu.
Dotazy mám tedy dva - držet se tohoto modelu (a v případě, že ano - jaké jsou rozdíly mezi jinak na pohled, až na GHz a barvu červená/černá srovnatelnými kusy?) či se poohlédnout jinde - jiná značka?
Díky.
P.S. Jinak mám zkušenost a Acerem (2006) - týden po konci záruky kaput, Toshiba (2008) - zemřela na polití vodou tento týden (v záruce přehřívání, pomalá, ale fungovala) a Fujitsu siemens (2006) - až na divný monitor doteď bezvadně chodí (na XP). Jinak jsem touto problematikou nepolíben a nevím, co jsou lepší a horší značky na výdrž. Ale je to spotřebák, to je jasné, přesto bych alespoň nějakou "kvalitu" rád.