Výběr: HP ProBook 4540s vs. Lenovo TP Edge E530

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit

Který

HP ProBook 4540s
0
Žádná hlasování
Lenovo TP Edge E530
2
100%
Fujistu Lifebook A532
0
Žádná hlasování
Jiný
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 2

Don
občas něco napíše

Výběr: HP ProBook 4540s vs. Lenovo TP Edge E530

Příspěvekod Don » 10 bře 2013 15:19

Zdravím. Vybírám notebook, cenově do 18 000. Jsem student a chci notebook na věci do školy, internet, filmy a občas i nějaké hry, i když se za kdovíjak vášnivého hráče nepovažuji. Výběr jsem zúžil na tyhle dva kousky: http://setronic.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=407713 a http://setronic.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=413122 . Papírově je na tom líp HP, ale na tuhle značku slýchám hodně stížností. I když známý má už nějaký čas HP 4520s a nestěžuje si. Na kvalitu Lenova jsem našel naopak veskrze pozitivní ohlasy. Právě to je moje nejvyšší priorita: nejde mi tolik o výkon, spíš aby byl notebook dobře zpracovaný a dlouho vydržel, nerad bych musel kupovat za 2 roky nový. Takže zde je můj pohled, údaje seřazené podle důležitosti pro mě:

HP:
+ 750 GB harddisk (myslím si, že 500 GB u Lenova bude bohatě stačit, ale stejně)
+ klávesnice odolná proti mírnému polití
+ reproduktory nad klávesnicí
+ hliníkový kryt

- hlučnost (nevím jak tento, ale známého 4520s hlučný je a tvrdí se to celkově o netoboocích HP)
- pověst firmy (ono na důvěře moc nepřidá, když jsou často označovány za šunty atd.)

Lenovo:
+ údajně velmi povedená klávesnice (píšu povídky, tudíž klávesnice je pro mě hodně důležitá)
+ trackpoint (zkoušel jsem ho a vyhovoval mi možná i víc, než touchpad)
+ údajně kvalitní reproduktory
+ dobrá pověst výrobce
+ klávesy nad numerickým blokem
+ vyšší kapacita baterie
+ 3 USB 3.0 (HP má 2)

- umístění reproduktorů
- prohození kláves Ctrl a Fn
- klávesnice nahuštěná do sebe (hlavně numerický blok a šipky, nevím, jestli to bude mít negativní vliv na funkčnost, ale dobře to na mě nepůsobí)

U mě vede Lenovo, připadá mi takové uživatelsky příjemnější a značka důvěryhodnější než HP. Přemýšlel jsem ještě o Fujistu Lifobooku A532, ale nakonec jsem od něj upustil, kvůli vroubkovanému touchpadu, nekvalitním reproduktorům (hudbu poslouchám hodně, takže je pro mě důležité, aby mě reproduktory netahaly za uši) a nelogickému umístění NumLocku. Kdyby byl ale nějak výrazně spolehlivější, než výše zmíněné dva, jsem ochoten o něm znovu uvažovat. Případně kdybyste měli ještě nějaké tipy v ceně do 18 000, budu rád. Díky
Naposledy upravil(a) Don dne 10 bře 2013 17:39, celkem upraveno 1 x.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 bře 2013 15:40

Na tvém místě bych si okoukl Acer TravelMate P453. Je docela tichý i v zátěži (za peníze s přepínatelnou grafikou) a má lepší zpracování než ThinkPad Edge.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“