Notebook okolo 15 tis Kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Petys
občas něco napíše

Notebook okolo 15 tis Kč

Příspěvekod Petys » 12 črc 2013 22:14

Zdravím,
vybirám ntb okolo cenové relace 15 tis Kč. Bude použivám ke studentským učelům, semtam nějaké hry a bude celkem často cestovat. Při hledání mi padl do oka Lenovo ThinkPad Edge E530. Rozhoduji se mezi dvěma konfiguracemi.
První s (myslím si) lepším procesorem: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edg ... 430554.htm
Druhý s lepší integrovanou grafikou: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edg ... 374352.htm

Chtěl bych se zeptat, která z těchto konfigurací je lepší, za předpokladu, že se na něm budou semtam hrát i nějaké ty hry..
Co se týká displeje jsou na tom stejně. Jak to vypadá u displejů lenovo s tímto rozlišením? Jsou kvalitní?

Narazil jsem jěště na jednu variantu a tou je ASUS K55VJ-SX031H
https://www.alza.cz/asus-k55vj-sx031h-b ... .htm#popis

Celkově se spíše přiklaním k Lenovu a to z důvodu toho, že s ntb se bude hodně často cestovat. Byl bych rád, kdyby jste mi doporučili, která z těchto variant by byla nejvhodnější, či doporučili mi i jiný ntb za těch 15k. Díky za reakce.

:)

Chlebovnik
guru

Re: Notebook okolo 15 tis Kč

Příspěvekod Chlebovnik » 12 črc 2013 22:57

Petys píše:Chtěl bych se zeptat, která z těchto konfigurací je lepší, za předpokladu, že se na něm budou semtam hrát i nějaké ty hry..

Lépe specifikuj "semtam" a "nějaké ty hry"
Petys píše:Co se týká displeje jsou na tom stejně. Jak to vypadá u displejů lenovo s tímto rozlišením? Jsou kvalitní?

Všechny notebookové 1366x768 TN panely jsou ten největší odpad. O kvalitě nemůže být ani slovo.
Jediným plusem mohou být u her, kde nižší rozlišení zákonitě znamená i nižší nároky na grafiku.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

blacksool
občas něco napíše

Příspěvekod blacksool » 13 črc 2013 00:39

Za sebe doporučuji rozhodně ten asus, co mohu posoudit tak se mi zdá že má výborně zpracované tělo ,(můžeš se podívat na heurece že je z hlediska oblíbenosti nejlepší), a výkonově je na tom taky nejlíp, ta jeho externí grafika sice není o moc výkonnější než HD 4000 ale je více podporována.

Za tím edge stojí (možná) lepší servis, ale osobně sem se již dlouho nesetkal s odfláknutým nebo dlouho trvajícím servisem (za předpokladu že člověk nakupuje u osvěčených a velkých firem typu alza czc...

Ale při požadavku na cestování bych zvážil něco 13ti palcovýho.
Momentálně koukám po Lenovo IdeaPad Z380, vypadá celkem dobře a má dobrý recenze, ale nenašel jsem nikoho kdo by ho opravdu měl.

V případě větších požadavků na pevnost bych doporučil HP ProBook 4340s
je sice o něco dražší ale do 15k se vejde.

Každopádně zpracování těla Z380 nebude takové jak u edge, na druhou stranu pevnost 13 palcových strojů bývá lepší.

Petys
občas něco napíše

Re: Notebook okolo 15 tis Kč

Příspěvekod Petys » 14 črc 2013 11:50

Chlebovnik píše:Lépe specifikuj "semtam" a "nějaké ty hry"

Ve skutečnosti tento notebook bude pro mou přítelkyni, která si čas od času zahraje Sims 3. Jinak určitě bych si i já rád zahral nějaké novější hry. Moc se ve hrách teď neorientuji, tudíž nejsem schopný blíže specifikovat. Co se týká hraní, předpokladám, že se na ntb bude hrát několikrát do týdne, nevšak každý den. Vím, že za 15 tis Kč nemůžu čekat zázraky, ale chtěl bych aby zvládnul i náročnější hry.

Co se týče displejů myslím si, že nemá cenu hledat v této cenové kategorii notebook s vyšším rozlišením, ikdyž píšete, že to je odpad..nemyslíte? Je lepší připojit externí monitor, než investovat více peněz do displeje notebooku.

Které z těchto ntb by jste tedy preferoval, či doporučil i jiné?

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 14 črc 2013 12:09

NTB s vyšším rozlišením je lepší volba.Anebo připojit externí monitor.Záleží na podmínkách.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“