Výběr ntb pro školu, SolidWorks, matematické simulace, 18k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Sicco
občas něco napíše

Výběr ntb pro školu, SolidWorks, matematické simulace, 18k

Příspěvekod Sicco » 14 črc 2013 14:15

Ahoj, už delší dobu vybýrám nový ntb na kterém budu hlavně modelovat v programu Solidworks a následně na součástkách provádět různé pevnostní výpočty apod. Tyto výpočty se budou týkat i diplomové práce takže se nejedná o žádné mega sestavy ale ani mini sestavičky o dvou kusech.

Ntb bude většinou ležet na koleji kde mám k dispozici externí monitor takže rozlišení není úplně rozhodující, přenášet budu ntb pouze občas do školy na prezentaci výsledků případně na konzultace k vedoucímu.

velikost ntb by měla být 15" a velkou výhodou by byly !windows 7!

případně existuje pro W8 nějaký emulátor ve kterém je možné spustit program jako ve W7?

Co jsem zatím koukal hodně se mi líbí HP ProBook 450, kde váhám mezi verzí s i5 procesorem 3230 zde k němuž bych zakoupil W7 a i7 3632QM zde - myslíte tedy že by to v těch výpočetních úlohách byl znatelný rozdíl v rychlosti?

případně vzít o něco konstrukčně horší ale procesorově silnější - procesor i7 3632 a grafika GF G635M - Lenovo G580 zde

I když něco mi říká že na ten SolidWorks by byla lepší Nvidie.

Ještě bych tedy doplnil že na ntb občas kouknu na film, či seriál, ale nevyžaduji HD kvalitu, také ho využívám na kancelařinu jako je Word a Excel, hry skoro nehraji a když už tak starší kousky jako Heroes III, Mafia I...

Případně máte-li nějaké jiné návrhy sem s nimi budu vděčný. Díky všem.

blacksool
občas něco napíše

Příspěvekod blacksool » 14 črc 2013 19:27

nedokážu takhle posoudit náročnost výpočtů...hodilo by se třeba vědět na čem to děláš teď a jestli je rychlost dobrá nebo špatná ať se máme od čeho odrazit :D

Sicco
občas něco napíše

Příspěvekod Sicco » 14 črc 2013 20:35

Procesor: AMD Athlon X2 QL-65 / 2.1 GHz
GK: Ati Radeon 4570
RAM: 4gb

Současný výkon je sice uspokojivý ale mnohdy při zpacování větší sady dat proces havaruje a spadne nebo se nepříjemně prodlužuje s tím že na PC nelze již nic jiného dělat jen čekat až výpočet skončí.
Co se týká CAD programů tak výkon je vyhovující jen při těch větších sestavách s většími detaily je znatelné zasekávání.

Myslím si tedy že by pro mě byla i ta i5 výrazným polepšením a na mé potřeby studia snad zase na pár let dostačující.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“