NTB pro vysokoškoláka s jalovýma rukama a bolestí zad +-15k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Paseek
občas něco napíše

NTB pro vysokoškoláka s jalovýma rukama a bolestí zad +-15k

Příspěvekod Paseek » 31 črc 2013 14:17

Dobrý den přeji,
jak už je vidno z nadpisu, nejdůležitějšími předpoklady pro onen NTB bude odolnost a nízká hmotnost.

Moje blbé teenagerovské já si v roce 2009 zakoupilo ASUS NV61 a nejenže se tento krám pomalu rozpadá (urvané panty u displeje, teplota motherboardu v tomto "úžasném" počasí konstantně nad 55°C), taktéž je téměř nepoužitelný pro každodenní nošení, pokud tedy člověk nemá radost z pyromanie.

To už sice trochu odbíhám od tématu, nicméně jako představa mé neschopnosti to jistě postačí:)

Teď už k věcem, které si od nové mašinky představuji:
už řečená odolnost (kvalitní materiály výhodou) a nízká hmotnost
pokud možno rychlý startup (SSD disk?)
komfortní a podsvícená klávesnice
z aplikací, které bych na tomto stroji používal, bude asi nejnáročnější každoroční verze Football Manageru, jinak obligátně produkty MS Office
pokud možno ticho jak po pěšině, nechci větrák připomínající mi hudbu Sunn O)))
co nejdelší výdrž na baterku
povinností bude samozřejmě WIFI, ale který notebook to v dnešní době neposkytuje?

Dopředu mockrát děkuji za nápady, připomínky či sprdunky.

blacksool
občas něco napíše

Příspěvekod blacksool » 31 črc 2013 15:13

hmm tvým požadavkům by měl vyhovovat obecně vzato jakýkoliv ultrabook,
pro rychlý start vol nějaký s ssd diskem na základní desce o velikosti 32GB, když k tomu přidáš nějaké kovové tělo bude to přesně pro tebe

PS: pokud chceš větší výdrž baterie tak vol co nejnovější a co nejpomalejší procesor, tak aby si na něm rozjel FM. Také čím ¨horší¨ LCD tím lepší výdrž baterie.

Paseek
občas něco napíše

Příspěvekod Paseek » 01 srp 2013 17:59

díky, nenašel by se někdo s podobným dilematem jako já, který ale překonal lenost a vyhledal si alternativy po českých eshopech?

Sicco
občas něco napíše

Příspěvekod Sicco » 01 srp 2013 20:45

A koupit a poslat v dárkovém balení od nás bys ho nechtěl? :D

koukni na czc.cz nebo alza.cz tam mají celkem dobře dělané filtrování které ti přesně dle parametrů najde odpovídající kusy ;)

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 05 srp 2013 11:05

njnj lenost je svině a protože jsem taky líný tak ti sem napíšu jen že hledáš 13% stroj a .....
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Zpět na „Jaký vybrat notebook“