Ahoj už delší dobu se rozhlížím po nějakém notebooku, ketrý by měl být určený na všechno. Občas tvorba webu, úprava fotek, kancelářské práce, internet, filmy a také i nějaké hry, převážně LoL a FIFA13 - 19(?)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Často mívám puštěných více věcí náráz a na pozadí mi běží např. Fifa nebo internetový prohlížeč s 15 záložkama, apod. Notebook se bude skoro každý den přenášet do práce a zpět. Teď to dělám se svým současným ntb už pátým rokem (MSI ex620) a zatím bez větších problémů. Jen se museli cca po 2 letech povolit panty. Šlo to dost těžce a už se v základně začaly vylamovat plasty, které držely panty, to ale není přenášením jako spíš konstrukcí - je to prostš plasťák. Tím chci tedy říct, že se nebráním podobným plasťákům, ale byl bych radši, kdyby byla konstrukce o chlup lepší než současný MSI. Noťas jede průměrně 12 hodin denně, tak bych ocenil i dobré chlazení a dobrý přístup do vnitřností na čištění a údržbu noťase. Ocenil bych, kdyby grafická karta v noťasu byla vyměňovací jako to mám i teď (V ntb mám v současnosti danou 9500gt). Očekávám i rozumnou hlučnost při zátěži i v idle, nerad bych nějakého hučáka, ale samozřejmě chápu, že při velké zátěži se musí komponenty uchladit.
Jakou výbavu bych v novém ntb očekával a chtěl?
- FullHD displej
- 4x USB, min 1x usb 3.0
- velikost max 15,6
- rozšíření na ssd disk, časem bych chtěl přidat
- proceor intel, osobní preference, podle mě jsou lepší a méně topí
- dobrý zvuk, jsem zvyklý na "woofer" u msi a u filmů je to celkem fajn
- výhodou by byl 90W 4.74A zdroj, mám doma tak i v práci tyto adaptéry na současný noťas
- dobrý příjem wi-fi
- výdrž aspoň ty 2 hoďky
- numerickou klávesnici
Notebook nepotřebuji hned a stále se rozhlížím, teď jsem narazil na tuto nabídkuod ASUSu, která mě zaujala
http://shop.asus.cz/shop/cz/cs-CZ/Home/ ... B-HDD.aspx
Jinak se mě celkem líbí ASUS N56VV-S4028, nebo pokud to můj současný noťas ještě tak půl roku vydrží tak vypadá dobře i ASUS N550. Hlavní důvod proč píší s dotazem na notebook teď, i když ho nepotřebuji kupovat hned, je ten repas od asusu, na který jsem narazil.