Pracovní Ntb (+filmy a hry), náhrada desktopu, max 18k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
avare
občas něco napíše

Pracovní Ntb (+filmy a hry), náhrada desktopu, max 18k

Příspěvekod avare » 29 pro 2013 21:32

Použití:
Minimálně CAD/CAM, modelování a simulace (genetické algoritmy, neuronové sítě). Každopádně i filmy a rád bych si sem tam zahrál i novější hry (klidně i bez větších detailů), ale nejsem ten typ co je schopen u PC her strávit většinu dne.

Mobilita:
Ntb budu často převážet, v brašně zvlášť ale i někdy i v batohu s ostatníma věcma, proto bych preferoval pevnější šasí a vyvaroval se obtisklým hranám na displeji, prohýbající se klávesnici, víku atd... Váha nerozhoduje, takže může mít klidně 5 kilo :D.... výdrž baterie nemusí být extrémní, ale tak aspoň ty 4 hodinky při sledování filmu/čekování netu/kancelářské programy by měl zvládnout.

Displej:
Velikostí si nejsem jistý, tady tápu a chtěl bych poradit. Doposud jsem měl 15". 17" už mi příjde velká kráva, ale všechno je o zvyku. Myslím, že 15,6 bude naprosto dostačující pro všechny činnosti. Full HD by bylo fajn :)
Pokud možno matný, zrcadlo mám v koupelně a chtěl bych dobrou viditelnost i na sluníčku.

Další požadavky:
Dobré chlazení - aby se nepřehříval.
Materiál, na kterém nepůjdou přiliš vidět otisky od zpocených ruk, tmavší barvy.
Aby vydržel 10 roků každodenního používání, jako můj současný ntb (a stále ještě šlape :D) - takové stroje už se dneska nedělají :(

Budu vděčný za jakékoliv návrhy. Projel jsem témata pode mnou, kde je dosti podobných... Zúžil jsem výběr na Asus, Lenovo a HP (v krajním případě :D). Ale nebráním se jakémukoli návrhu.

Předem díky za odpovědi.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 29 pro 2013 22:00

Zkusil bych trochu přitlačit na ThinkPad Edge E531/E540, jinak to bude moc o kompromisech (nízké rozlišení či nic moc zpracování).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Zpět na „Jaký vybrat notebook“