Použití:
Minimálně CAD/CAM, modelování a simulace (genetické algoritmy, neuronové sítě). Každopádně i filmy a rád bych si sem tam zahrál i novější hry (klidně i bez větších detailů), ale nejsem ten typ co je schopen u PC her strávit většinu dne.
Mobilita:
Ntb budu často převážet, v brašně zvlášť ale i někdy i v batohu s ostatníma věcma, proto bych preferoval pevnější šasí a vyvaroval se obtisklým hranám na displeji, prohýbající se klávesnici, víku atd... Váha nerozhoduje, takže může mít klidně 5 kilo .... výdrž baterie nemusí být extrémní, ale tak aspoň ty 4 hodinky při sledování filmu/čekování netu/kancelářské programy by měl zvládnout.
Displej:
Velikostí si nejsem jistý, tady tápu a chtěl bych poradit. Doposud jsem měl 15". 17" už mi příjde velká kráva, ale všechno je o zvyku. Myslím, že 15,6 bude naprosto dostačující pro všechny činnosti. Full HD by bylo fajn
Pokud možno matný, zrcadlo mám v koupelně a chtěl bych dobrou viditelnost i na sluníčku.
Další požadavky:
Dobré chlazení - aby se nepřehříval.
Materiál, na kterém nepůjdou přiliš vidět otisky od zpocených ruk, tmavší barvy.
Aby vydržel 10 roků každodenního používání, jako můj současný ntb (a stále ještě šlape ) - takové stroje už se dneska nedělají
Budu vděčný za jakékoliv návrhy. Projel jsem témata pode mnou, kde je dosti podobných... Zúžil jsem výběr na Asus, Lenovo a HP (v krajním případě ). Ale nebráním se jakémukoli návrhu.
Předem díky za odpovědi.
Pracovní Ntb (+filmy a hry), náhrada desktopu, max 18k
- Chlebovnik
- guru
Zkusil bych trochu přitlačit na ThinkPad Edge E531/E540, jinak to bude moc o kompromisech (nízké rozlišení či nic moc zpracování).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“