předem bych se chtěl omluvit, pokud se moje téma podobá jinému již založenému, ale myslím si, že každý uživatel má svů odlišné požadavky, představy, jak má notebook pro něj vypadat.
1. jedná se o můj druhý NB, který si chci pořídit. První byl Asus k73sv, 17,3 palce, i5 2410M, grafika nvidia geforce gt 540m, displej 1600x900, cena v červenci 2011 okolo 18.000. To jen pro představu, s čím žiju už skoro 3 a půl roku a musím zaklepat, žádná porucha, žádný problém, až na to, že jsem si rozflákal displej, ale youtube a šikovné ručičky mě zachránily a sám jsem provedl výměnu.
2. rád bych další notebook, který by tak 3 roky vydržel, do konce výšky, nejlépe ještě do začátku zaměstnání. Používám ho hodně k práci (microsoft office, internet, pfd) ale také na hraní nových her či sledování filmů s vysokým rozlišením.
Stávající notebook mě až nečekaně překvapil, že i v dnešní době dokáže rozjet nejnovější hry (splinter cell blacklist, ghost recon future soldier, heroes VI, Scyrim) a dají se hrát, aniž by se sekaly a vypadaly jako minecraft.
3. požadavky, které jsem měl:
-> 15,6 displej, 1600x900 nebo fullHD (nakonec i 17,3)
-> cena max 20.000 Kč
-> grafika v horní polovině class II v žebříčku grafických karet (http://www.notebookcheck.net/Comparison ... 130.0.html)
-> procesor i7
4. zjístil jsem, že jediný notebook, který tohle vše má už se nevyrábí a nebo jen tento: Dell Inspiron 15R 5537, červená a podle recenzí s nim jsou problémy při hraní her, vysokém jasu aj.
5. našel jsem pak jiný DELL, který vypadá hezky, a podle mě má i dobré komponenty (jsem laik, možná se pletu a je na prd): http://www.okay.cz/dell-inspiron-17r-5737/
6. Mé dotazy: Je pro mě tento notebook dobrý? (podle požadavku cca), Našli byste pro mne i jiný notebook, který by odpovídal mým požadavkum? Co si myslíte o kartě AMD Radeon HD 8870M??? - nachází se v class I ale podle fps je na úrovni začátku class II a hlavně nemám žádné skušeností s typem grafik AMD... měl jsem jen nvidii a s ní jsem byl spokoje.
Děkuji za pročtení, doufám, že jsem na nic nezapomněl, kdyžtak se ptejte a info dodám

PS: hlavně pro hry..není tomu tak, 85% práce jsou činnosti ve wordu, internet, pdf knihy apod, ale ve volném čase si chci zahrát dobrou hru v dobré kvalitě.