hledám notebook na kancelářinu, občasné úpravy fotek a prohlížení internetu. Notebook bude přenášen/převážen cca obden (proto ideálně do 14'', klidně i méně; výdrž něco nad 2 hodiny by byla ideální). S notebookem bude zacházeno šetrně, proto zvýšenou odolnost nejspíš nepotřebuji, nicméně potěší.
Mělo by se jednat o náhradu za tento Samsung r530, který již nějakou dobu vůbec nestíhá... (Tedy, pokud byste soudili, že bych měl raději upgradovat RAM a třeba přikoupit SSD, asi bych se s tím spokoji...).
Cenový rozpočet hlásá už titulek, rád bych se vešel do 10 000,- (klidně i s rezervou, však to znáte
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nad čím ale váhám je to, že je to investice do 4 (3) roky starého modelu - má to smysl? Nebudu za rok, dva řešit stejný problém, že se stroj neúnosně zasekává i při nenáročné práci? Nemám radši sáhnout po něčem novém (ale po čem?) A když už repas/bazar, mám si připlatit za x230 či něco jiného?
Jak už jsem zmínil výše, má T420 mi slouží moc dobře a nedal bych na ni dopustit. Zde mi však jde o delší výhled - rád bych, aby (při troše štěstí na kus) na kupovaném notebooku šlo pracovat třeba za 4 roky; abych za rok, dva neměl na stole zasekaný, nepoužitelný přístroj...
Předem moc děkuji za odpovědi!
---
Edit 1: x220/x230, které jsem zmiňoval, měly i5
Edit 2:
Nebo něco nového? Někde jsem tu viděl doporučení na Acer Aspire V13... Nebo jiné alternativy?