Kvalitní univerzální notebook cca 30000
Kvalitní univerzální notebook cca 30000
Zdravím. Rád bych nahradil svůj 8 let starý notebook Lenovo TP edge 320 novým kouskem. Sice je stále funkční, ale už nestíhá.
Na klasické Pc v pokoji nemám místo, proto notebook, který mohu v případě potřeby schovávat. Cca 3x do roka budu notebook převážet, v zásadě jen na dovolenou....
Velikost max 15,6", externí displej použit z prostorových důvodů nebude. Používání notebooku vždy s externí klávesnicí a myší, na výdrži baterie nezáleží...
Využití:
80% brouzdání na netu, Facebook, poslech hudby přes externí reproduktory,
5% práce v Office + jednoduchá úprava fotek v Zoneru + amatérský střih FHD videa v Pinnacle Studio,
5% sledování filmů,
10% hry (náročnost max asi jako Train Simulátor 19 či 20, který hraje občas synovec, jinak nic náročného).
Rád bych něco s kvalitním zpracováním, tichého, co se nepřehřívá, ideálně kdyby vydržel jako starý notebook zase 8 let
Zvažuji tento, ale jelikož jsem se o notebooky 8 lety nestaral, vůbec netuším, co vybrat...
https://www.alza.cz/lenovo-legion-y540-15?dq=5638861#discussionPosts
Na klasické Pc v pokoji nemám místo, proto notebook, který mohu v případě potřeby schovávat. Cca 3x do roka budu notebook převážet, v zásadě jen na dovolenou....
Velikost max 15,6", externí displej použit z prostorových důvodů nebude. Používání notebooku vždy s externí klávesnicí a myší, na výdrži baterie nezáleží...
Využití:
80% brouzdání na netu, Facebook, poslech hudby přes externí reproduktory,
5% práce v Office + jednoduchá úprava fotek v Zoneru + amatérský střih FHD videa v Pinnacle Studio,
5% sledování filmů,
10% hry (náročnost max asi jako Train Simulátor 19 či 20, který hraje občas synovec, jinak nic náročného).
Rád bych něco s kvalitním zpracováním, tichého, co se nepřehřívá, ideálně kdyby vydržel jako starý notebook zase 8 let
Zvažuji tento, ale jelikož jsem se o notebooky 8 lety nestaral, vůbec netuším, co vybrat...
https://www.alza.cz/lenovo-legion-y540-15?dq=5638861#discussionPosts
Re: Kvalitní univerzální notebook cca 30000
Jj mam ho a je v pohodě:-) sice trochu hlučnější ale to jsou naprosto všechny.
A je hlučný, ikdyž není vyloženě ve vysoké zátěži? Myslím třeba jen při brouzdání na netu, nebo třeba při sledování filmů...
Při běžné zátěži hlučný není, jen si občas "odfoukne". Mám tedy verzi y530, ale předpokládám, že to bude stejné
Mimo zátěž není slyšet. I při méně náročných hrách.
Co teploty? Pokud je hlucny a pomaly, tak by to mohlo byt ucpane chlazeni a prehrivani. A po vycisteni muze jet jako novy
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Co? To tu nikdo nepíše
Děkuji tedy za info.... Asi ho tedy zkusím koupit a uvidím, jak se bude chovat... Nebo máte někdo tip na vhodnou alternativu?
Za ty prachy nejspíš ne
Děkuji tedy všem za názory. Jelikož mi Legiona nikdo vyloženě nevymluvil a ani nenavrhnul alternativu, jsem již týden jeho spokojeným majitelem. Při vysoké zátěži je opravdu dosti hlučný, aby se uchladil, nicméně v běžném kancelářském režimu je naprosto tichý, což je příjemná změna oproti starému notebooku.
Ahoj mam tu verzi y540 a našel jsem jeden problem mám headset Sennheiser plně funkční po stolního pc avšak po zapojení do ntb je strašně slabě slyšet mikrofon? V čem je problém? To je v ntb tak špatná zvukovka?
Nejdříve bych aktualizoval ovladače.A ano v levných NTB jsou mizerné zvukovky.Kvalita je až u drahých modelů s ESS apod.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Zdravím chtěl bych podvoltovat procesor a grafiku nevíte jak na to jít nejlépe? Děkuji za každou radu. Potrebuju snížit vyzařované teplo a tim snížit hlasitost ventilátorů.
Na CPU se mi nejlépe osvědčilo snížit turboboost ve správci napájení.
Rozklikneš si kolonku u CPU a nastavíš při odběru ze sítě třeba 90%.
Rozklikneš si kolonku u CPU a nastavíš při odběru ze sítě třeba 90%.
Asus ROG Strix G18
Zpět na „Jaký vybrat notebook“