zvažuji koupi nového stroje a proto bych si rád nechal poradit. Momentálně používám notebook Acer Predator (generace s grafikou Geforce 970M, procesor i7-6700HQ a 24GB RAM). S tímto notebookem jsem nadmíru spokojený, dle mého skvělá konstrukce, bytelnost a super chlazení. Bohužel v některých hrách už starší 970M nestíhá a proto zvažuji upgrade na nový stroj. Predator zůstane v rodině
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Cenová relace: cca. 60 000Kč
Použití: Scháním herní notebook, který bude na dobré úrovni zvládat i AAA tituly, notebook budu používat i na programování (Javascript, Java), ale nečekám, že by to mělo mít zásadní rozhodovací roli, jelikož i můj současný notebook všechny úkoly zvládá. Nepotřebuji Next Business Day záruku, jelikož mám i pracovní stroj Dell.
Mobilita: Notebook se skoro nepřenáší, slouží spíš jako desktop s tím, že tak jednou za měsíc si ho autem beru někam s sebou. Takže skladnost či váhá mě vůbec nezajímá. Obecně mám radši větší stroje kvůli chlazení.
Kvalita konstrukce: Byl bych rád, aby notebook působil odolně, ale jak píšu, tak se stejně moc přenášet nebude.
Uhlopříčka: Momentálně mám úhlopříčku 15.6, ale přemýšlel jsem jestli by 17 nebyla lepší, nicméně používám i externí display, takže bych vzal to co v dané kategorii bude výkonější. Kvůli hrám bude asi nejlepší Full HD display s vyšší obnovovací frekvencí.
Další požadavky: Co jsem koukal na současné stroje, tak mě trochu zaskočilo, že hodně strojů jsou úzké žiletky, kde si říkám, jak se to může uchladit?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nebráním se ani bazaru, pokud by to dávalo smysl.
Co jsem koukal, tak mě celkem zaujalo tohle HP
https://www.czc.cz/omen-by-hp-17-cb1007nc-cerna/292022/produkt
nebo toto:
https://www.czc.cz/omen-by-hp-15-dh0108nc-cerna/272583/produkt
A pak také jsem koukal na předváděcí kus MSI GT75 TITAN 8SG-203XIT s Intel Core i9-8950HK a Geforce 2080, který by byl za 60K.
Rád si nechám poradit, jaké stroje bych měl zvážit a kterých se vyvarovat
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dík za Vaši pomoc.