Pro výpočtářsky nenáročnou kamarádku jsem našel http://www.agen.cz/produkt/52340/HP-nx7300-RU373ES.htm tenhle HP nx7300 v ceně za 10 088,-Kč s DPH, ve většině obchodů už není k dostání, byl to výprodej, stihl jsem poslední kus. Myslíte že lze za podobnou cenu (max. by byla ochotná dát 12~13tis. s DPH) získat někde NB s lepším poměrem cena/výkon? Hlavní o co jí jde aby jí dlouho vydržel, rozhodně na něm nebude hrát žádné hry, má to jen na běžnou kancelářskou práci.
V Mironetu mají ještě http://acer.mironet.cz/acer-ex-52200505 ... 4+dp77342/ Acer EX 5220 za 11 300,- ale to asi bude šunt, nemám k tomu důvěru.
Taky by mě zajímalo jestli nemáte někdo zkušenosti s hlučností větráčku u toho celeronovýho HP, z toho mám trochu strach. Je to hodně slyšet, nerezonuje kvůli tomu celej NB? Uváděná doba výdrže na baterky 4,5hod je asi nesmysl, kdybyste někdo věděl kolik to skutečně vydrží tak napište, já tipuju 2 hod max. při kancelářský práci.
Nový NB za cca 10 000,- Kč s DPH
Nevím, kde bereš tu jistotu, že Extensa 5220 je šunt.
To HP co uvádíš, je kromě výdrže ve všech ostatních parameterech daleko větší šunt. RAM,grafika,čipová sada,CPU. Šasi bude srovnatelné.
Levné HP není žádný zázrak.
S tou Extensou za ty peníze neuděláš chybu, jen hned dokup další 512MB RAM(+400,-).
To HP co uvádíš, je kromě výdrže ve všech ostatních parameterech daleko větší šunt. RAM,grafika,čipová sada,CPU. Šasi bude srovnatelné.
S tou Extensou za ty peníze neuděláš chybu, jen hned dokup další 512MB RAM(+400,-).
"Levné HP není žádný zázrak"
No tak ale zase pozor. Toto HP ma az na veko displeja, ktore sa trosku prehyba (podobne ako u konkurencie) velmi solidnu konstrukciu. Zato, ze je lacne neznamena, ze je na tom konstrukcne zle. Je to proste len vybehovy model, ktory nijak neoplyva hardwarovymi vlastnostami, ale konstrukcne je na tom velmi dobre. Viac by som mu veril ako Aceru. Nie je tomu tak davno ked notebooky HP nx s rovnykym sasi stali ovela viac ako 10 000.
Hardwarovo je to HP trosku slabsie. Ale ako pises, tak graficku kartu lepsiu nepotrebujes a 1 GB ram stoji asi 1000 Kc. S tym HP urcite neurobis chybu.
No tak ale zase pozor. Toto HP ma az na veko displeja, ktore sa trosku prehyba (podobne ako u konkurencie) velmi solidnu konstrukciu. Zato, ze je lacne neznamena, ze je na tom konstrukcne zle. Je to proste len vybehovy model, ktory nijak neoplyva hardwarovymi vlastnostami, ale konstrukcne je na tom velmi dobre. Viac by som mu veril ako Aceru. Nie je tomu tak davno ked notebooky HP nx s rovnykym sasi stali ovela viac ako 10 000.
Hardwarovo je to HP trosku slabsie. Ale ako pises, tak graficku kartu lepsiu nepotrebujes a 1 GB ram stoji asi 1000 Kc. S tym HP urcite neurobis chybu.
Dell Latitude D531
AMD Turion X2 TL-60, 2GB RAM, 120 GB HDD 5400, ATI Radeon X1270, WXGA+ 1440x900 TrueLife, Win XP Pro SP2
AMD Turion X2 TL-60, 2GB RAM, 120 GB HDD 5400, ATI Radeon X1270, WXGA+ 1440x900 TrueLife, Win XP Pro SP2
peterer píše:Nevím, kde bereš tu jistotu, že Extensa 5220 je šunt.
Podle mě tam takový výrazný rozdíl není a rozhodně neodpovídá tomu, že ten Acer je ještě o 1300,- dražší. RAM mají oba rozšiřitelnou na 2GB, že má Acer z továrny o 256 MB víc nehraje roli. Co se týká CPU, jestli je mezi Celeronem M430 a M530 nějaký rozdíl, tak podle mě značně mizivý.
Výdrž Aceru 1,5 hodiny..tak to je opravdu slabota. Šasi určitě srovnatelné není, HP věřím mnohem víc. Je stejné jako u dražších modelů, tenhle model je ovšem maximálně redukovaný co se týká vnitřností, trochu jsem googlil a objevoval se hlavně na ukrajinských, pobalstských a ruských eshopech. Stále si myslím, že cena/výkon je u něj nepřekonatelná, za tu cenu kolem 10 000,- seženete v bazarech všelijaké repasy se zárukou 6 měsíců což není konkurence.
Tak jestli máte ještě někdo nějaký názor tak pište, dík.

acer je good
Cau, u nas v praci ma kolega to vase slavny HP jen s bluetooth jinak je to asi stejnej smejd...nekde s nim klepnul a odlomil se mu kousek na na zadi! ma to hrozny display a vecne mu tam zlobi sitovka
ja mel predtim asi 5 let starej acer 1.3 ghz, krasny display a hlavne naprosto bezproblemovy!
Tu 5220 hodlam nasim nadelit pod stromek
a jeste neco, na mironetu maj bludy v popisu... ten acer ma samozdrejme
Li-Ion akumulátor
Výdrž až 3 hodiny
1 x FireWire
tady správný popis!
http://www.alza.cz/notebook-acer-extens ... d78978.htm
PS: ze to ma firewire mas jasne napsano i na mironetu
))

ja mel predtim asi 5 let starej acer 1.3 ghz, krasny display a hlavne naprosto bezproblemovy!
Tu 5220 hodlam nasim nadelit pod stromek

a jeste neco, na mironetu maj bludy v popisu... ten acer ma samozdrejme
Li-Ion akumulátor
Výdrž až 3 hodiny
1 x FireWire
tady správný popis!
http://www.alza.cz/notebook-acer-extens ... d78978.htm
PS: ze to ma firewire mas jasne napsano i na mironetu

Naposledy upravil(a) sszms dne 11 říj 2007 22:48, celkem upraveno 1 x.
Moje nenáročná kamarádka má nx7300 a musim říct že v pohodě, šasi vypadá docela kvalitně, displej taky ujde, baterka s celeronem samo nic nevydrží a panty se trochu kejvou, ale jinak myslim že za ty peníze super volba... Visty na tom běží taky v pohodě. Na srovnání sme vedle toho postavili 6710b a je to jak menší bratříček. Dobrá volba určitě.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“