Výběr notebooku převážně pro zábavu.
Výběr notebooku převážně pro zábavu.
Ahoj,už delší dobu vybírám nějaký notebook,který by splnil moje
požadavky,které jsou:prohlížení internetu,filmy,fotky+běžná úprava,občas nějaká hra...prostě taková mašinka čistě pro zábavu.
Přenášet ho budu minimálně a výdrž na baterku mě taky moc nezajímá,zatím se přikláním k HP pavilion6670,což je nástupce pavilionu 6580,který by měl být k mání od příštího týdne.Protože jsem se s notebooky doposud neměl možnost setkat,chtěl bych od vás poradit jestli je to vhodná volba.Případně poradit nějaké jiné typy.No a nakonec cena,ta by neměla překročit 25t.kč(když,tak jen malinko).Předem děkuji za vaše rady a doporučení.
požadavky,které jsou:prohlížení internetu,filmy,fotky+běžná úprava,občas nějaká hra...prostě taková mašinka čistě pro zábavu.
Přenášet ho budu minimálně a výdrž na baterku mě taky moc nezajímá,zatím se přikláním k HP pavilion6670,což je nástupce pavilionu 6580,který by měl být k mání od příštího týdne.Protože jsem se s notebooky doposud neměl možnost setkat,chtěl bych od vás poradit jestli je to vhodná volba.Případně poradit nějaké jiné typy.No a nakonec cena,ta by neměla překročit 25t.kč(když,tak jen malinko).Předem děkuji za vaše rady a doporučení.
Tak,kdybych chtěl desktop,tak se neptám na notebook.Desktop doma mám,ale ten používají synové 14 a 7 let.Já s manželkou si chceme pořídit z mnoha důvodů notebook,no a protože s ním nemám žádné zkušenosti tak se tady zajímám o radu.Samozřejmě ,že ho budu taky občas někam nosit a nechci ho vyloženě na hry ,jenom abych tam taky něco spustil,třeba když ho někde venku půjčím mladýmu atd..No a z toho plyne,že rady tohodle typu mi asi moc nepomůžou
Dobrá - surfování, filmy a ukládání fotek(na úpravu by to chtělo něco mimo danou cenovou kategorii s připojením LCD) zvládne dnes jakýkoliv notebook.
Takže limitem budou asi ty hry a cena. Záleží co je myšleno hrama - pokud jde o moderní a dnešní hry, je cena příliš nízká. Pokud si dítko vystačí se staršíma hrama, pak zase může stačit i integrovaná grafika a jsme zase někde jinde.
takže je to zatím hodně otevřené, alespoň v otázce nastavení atributů budoucího NB - prostě chybí přesnější specifikace na co bude určen. Pokud nekladeš důraz na kompaktnost a baterii, tak budeš nejspíše chtít maximalizovat výkon za dané cenové úrovně.
Otázka je, jestli jej maximalizovat třeba v ohledech výpočetní síly(procesor, což asi nebude to pro Tebe stěžejní), grafického výkonu, hdd atd.
Zkus blíže specifikovat požadavky(i na příslušenství - třeba máš fotky jen na xD, tak by bylo fajn, aby měl xD čtečku atd. )
Takže limitem budou asi ty hry a cena. Záleží co je myšleno hrama - pokud jde o moderní a dnešní hry, je cena příliš nízká. Pokud si dítko vystačí se staršíma hrama, pak zase může stačit i integrovaná grafika a jsme zase někde jinde.
takže je to zatím hodně otevřené, alespoň v otázce nastavení atributů budoucího NB - prostě chybí přesnější specifikace na co bude určen. Pokud nekladeš důraz na kompaktnost a baterii, tak budeš nejspíše chtít maximalizovat výkon za dané cenové úrovně.
Otázka je, jestli jej maximalizovat třeba v ohledech výpočetní síly(procesor, což asi nebude to pro Tebe stěžejní), grafického výkonu, hdd atd.
Zkus blíže specifikovat požadavky(i na příslušenství - třeba máš fotky jen na xD, tak by bylo fajn, aby měl xD čtečku atd. )
Toshiba Satellite A200-1BJ C2D T7300 2 GHz, 2GB RAM DDR2, 300 GB HDD 4200RPM, ATi HD2600 256MB VRAM(1024 MB Hypermemory), Wista
Já bych to viděl, že jestli chceš čistě multimedia tak si koukni po Pavilionech nebo po Satellitech. Ale podle toho co si psal tak to stejně nijak moc nevyužiješ, tak bych spíš dal přednost kvalitě a přenosnosti... a tam by byla moje volba HP 6510b nebo 6710b. Protože starší hry ti utáhne i ta X3100 a kromě grafiky jsou oba dva výborně vybavený...business class prostě.
edit: třeba tyhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45986
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45992
edit: třeba tyhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45986
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45992
Sony Vaio FE49vn, T5500, 1GB RAM, 120GB HDD, nVidia Go 7400
Zpět na „Jaký vybrat notebook“