Mironet - notebookové centrum
Mironet - notebookové centrum
Tak jsem byl v Mironetu se podívat v tom jejich rozšířeném notebookovém centru a podle mne je to místo, které má smysl navštívit. Je tam vystaveno celkem přes 50 notebooků, každý je k dispozici ve více variantách (různé procesory, pevné disky, ...), takže jak říkají, reprezentuje to přes 300 modelů notebooků - prakticky celý trh. Na webu mají vidět, zda určitý notebook mají vystavený nebo ne. Já jsem si tady notebook úspěšně vybíral. Myslím, že je to skvělá věc, co to teď doladili. Napište, jakou máte s tím zkušenost vy
Kolega tam byl a reklama typu: AKTUÁLNĚ si můžete na centrále Mironetu vybrat z těchto 298 modelů notebooků... je prý do nebe volající blábol. Říkal, že byl osobně hodně zklamaný z jejich nabídky notebooků. Modely co hledal a co prezentovali na webových stránkách tam ani nebyly. Samozřejmě, že pro člověka co nemá jistou představu o tom co chce to může představovat výhodu když si může vybrat z více druhů notebooků, ale osobně dávám přednost specializovaným centrům. Např. Lenovo apod. I když je to taky bída. Chápu taky, že vystavit všechny notebooky co jsou na trhu je taky nad lidské možnosti. Jejich počin spíš chápu jako snahu vystavovat auta ruzných značek na jednom místě s cílem jejich prodeje.
Maji tam asi 40-50 notebooků. Mozna tu informaci o počtu modelů myslí tak, že několik modelu od jednoho vyrobce ma stejnou nebo podobnou šasi. Jsou zaple, maji na nich nainstalovany linux.
Pokud si zajdete treba do Datartu/Electroworldu a pod tak uvidite stejny notebooky.
Ja se tam sel podivat na 12palcovy notebooky, ty tam byly asi tři - čtyři (myslim). Vahal jsem mezi MSI a FS a oba tam byly (vybral jsem FS 3205).
Pokud si zajdete treba do Datartu/Electroworldu a pod tak uvidite stejny notebooky.
Ja se tam sel podivat na 12palcovy notebooky, ty tam byly asi tři - čtyři (myslim). Vahal jsem mezi MSI a FS a oba tam byly (vybral jsem FS 3205).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
Maji tam jen levne plastaky. Kdyz jsem tam byl poprve, nemeli ani zadny 12" model http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=2061 . Ted se to mozna trochu zlepsilo, nicmene normalni modely (za 50k a vice) tam stejne mit nebudou.
Chyba je spise na strane vyrobcu, ze si nedokazi zridit ani jedno "centrum" kde by bylo neco k videni. Chapu ze prodejce si nebude drzet ani par kusu notebooku, ktery se proda jednou za dva mesice.
Chyba je spise na strane vyrobcu, ze si nedokazi zridit ani jedno "centrum" kde by bylo neco k videni. Chapu ze prodejce si nebude drzet ani par kusu notebooku, ktery se proda jednou za dva mesice.
No to je (Praha - Belehradska). Nemaji tam temer nic. Pokud chce nekdo videt jak hnusny je napriklad WUXGA displej u T61p tak si to asi musi koupitxmarek píše:osobně dávám přednost specializovaným centrům. Např. Lenovo apod. I když je to taky bída.
-
- Moderátor
není to přehlídka notebooků, ale skutečně jen přehlídka jednotlivý šasi. V žádným případě bych to ale neporovnával s datartem, tam jsou většinou acery aspire, FSC Amilo a HP Pavilion, dále tam mají většinou jen 15,4" modely, takže Mironet je v tomto o několik tříd lepší. Blbý je to ale s tím linuxem, protože se jim to hodně zasekává a v podstatě si na tom počítači toho nemůžeš moc vyzkoušet. I přesto je ale Mironet rozhodně nejlepším předváděcím centrem notebooků u nás a zájemcům o notebook se tam doporučuji podívat...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Jenze v cenach do cca 30k, coz je stejne vsechno temer "stejne". Plastak, WXGA ...sirius1983 píše:není to přehlídka notebooků, ale skutečně jen přehlídka jednotlivý šasi.
LOL - ani pak nic delat Je pravda, ze nejaky modely s Linucksem jsem tam videl a uzitecnost predvedeni takoveho notebooku mi prisla podobna, jako takove ty makety pocitacu, co se davaji do obchodu s nabytkem To vubec nelze brat vazne.sirius1983 píše:Blbý je to ale s tím linuxem, protože se jim to hodně zasekává a v podstatě si na tom počítači toho nemůžeš moc vyzkoušet.
Coz je naprosto katastrofalni situace. Prakticky asi jedina firma ktera sve notebooky opravdu nabizi k videni je Sony v prodejnach Elvia, vzdy tam byly i nejdrazsi modely (Praha - Karlovo namesti).sirius1983 píše:I přesto je ale Mironet rozhodně nejlepším předváděcím centrem notebooků u nás a zájemcům o notebook se tam doporučuji podívat...
-
- Moderátor
Notebooky v ceně do 30 jsou ale jednoznačně nejprodávanějšími mezi běžnámi uživateli, takže se není čemu divit. Jsou tam ale bussiness modely HP, nějaký thinkpad, takže jsou tam i lepší kousky.
Co vím, tak linux je tam na všech modelech, ale máš pravdu že užitečnost předvádění je nulová.
Se specializovanými prodejnami na jednu značku to nelze srovnávat, to je úplně jiný případ...
Co vím, tak linux je tam na všech modelech, ale máš pravdu že užitečnost předvádění je nulová.
Se specializovanými prodejnami na jednu značku to nelze srovnávat, to je úplně jiný případ...
T420, X31
To Puppy: S tím mi nezbývá než souhlasit. Myslím si, že firmy co vyrábějí notebooky by měly nabízet k vidění především to nejlepší a né to nejhorší. Protože pak se zbytečně připraví o část zákazníků. K čemu jsou hezké fotografie a vychvalující recenze, když to pak nemá zákazník možnost vidět. Osobně znám obchodníka, který prodává levné zboží a má k dispozici k vidění i to drahší. Nejprve ukáže levný model a pak jen tak na okoko ukáže ten drahý a začne nezávazně hovořit o výhodách toho drahého. A schválně si tipněte co prodává nejvíc.
-
- Moderátor
tak to je dobrý obchodní manévr. Pokud se ale někdo trochu v noteboocích orientuje a chce si koupit drahý stroj, tak si vždycky najde nějaké místo, kde se na něho může podívat, třeba předváděcí centrum výrobce. Pokud vystaví někdo v datartu notebook za 50 táců, tak si ho tam nikdo nekoupí. A většina běžných prodejců bude předvádět mainstreamové notebooky, protože ty lidi kupují nejvíce. notebook je v dnešní době spotřební zboží...
T420, X31
A jaky to ma smysl, vzdyt to tam pak ty notebooky nemusi byt vubec ? Kdyz jsem tam byl naposledy, tak byl asi tak na trech modelech.sirius1983 píše:Co vím, tak linux je tam na všech modelech, ale máš pravdu že užitečnost předvádění je nulová.
A kde takove jsou ?sirius1983 píše:Se specializovanými prodejnami na jednu značku to nelze srovnávat, to je úplně jiný případ...
Naposledy upravil(a) Puppy dne 25 pro 2007 20:00, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderátor
Do mironetu se chodím dívat často a zatím tam měli na všech linux a je pravda, že je to jako kdyby byly notebooky vypnuté. Můžeš si osahat časi, porovnat rozměry a hmotnost, ale tím to končí. Jednu dobu jsem se chtěl podívat na WSXGA+ rozlišení a bohužel na tom linuxu se to vůbec nedalo porovnávat.
Předváděcí centrum má určitě dell, asus, sony, lenovo. Samozřejmě ne vždy tam mají vše, ale pořád je to nesrovnatelně víc než v jakémkoliv obchodě.
Předváděcí centrum má určitě dell, asus, sony, lenovo. Samozřejmě ne vždy tam mají vše, ale pořád je to nesrovnatelně víc než v jakémkoliv obchodě.
T420, X31
Zpět na „Jaký vybrat notebook“