Dobrý den,
Po novém roce jsi chci zakoupit notebook a nejvíce mě zaujal VBI Nevada. Jsem student a notebook potrebuju na vysokou školu a hraní her. Potřeboval bych slyšet názor lidí kteří se v této problematice vyznají líp a mohli by my poradit zda neudělám koupí chybu a popřípadě kdy mam notebook zakoupit aby cena byla nejvyhodnější. Při doporučení jiného stroje moje výdaje nesmí překrocit 30 000Kč
VBI Nevada
neni k tomu OS, doporucoval bych kvalitnejsi BATOH, bezdratovou mys a kvalitni sluchatka - to budou jeste dalsi vydaje.
Ruzne konfigurace stejneho notebooku muzes najit zde: http://www.barbone.cz/index.asp?skod=&s ... mit=Hledej
Do 30k jsou i podobne konfigurace u jinych znacek, ty at ukazou ostatni nebo se koukni do jinych vlaken, jelikoz tohle je zdejsi pomerne standartni "potreba".
Ruzne konfigurace stejneho notebooku muzes najit zde: http://www.barbone.cz/index.asp?skod=&s ... mit=Hledej
Do 30k jsou i podobne konfigurace u jinych znacek, ty at ukazou ostatni nebo se koukni do jinych vlaken, jelikoz tohle je zdejsi pomerne standartni "potreba".
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Solitary: Kdyz si vybiraji notebook se silnejsi neintegrovanou GPU, u ktereho je vsude "nejlepsi herni notebook, zahrajete si Crysis, CoD4, apod.", dotycny napise, ze potrebuje hrat hry, tak tam evidentne nebude provozovat Linux.
Navic tady stejne odpovidam na jedny a ty same dotazy, cili odpovedi jsou standardizovane.
Navic tady stejne odpovidam na jedny a ty same dotazy, cili odpovedi jsou standardizovane.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
No opomeneme-li to, ze nejsi Buh... nejsi, ne? Tak si nemuzes byt na stoprocent jisty, jaky system budou pouzivat... ale pak je tu neprehlidnutelny fakt, ze notebook bez OS nema zadnou nevyhodu... lidi rikaj "chci tam XPcka... nee... chci tam Visty" ale kdyz budou mit bez OS, tak maj volne na vyber, to jak si je sezenou uz je jedno. Muzou je mit uz koupeny, muzou si je objednat spolecne s notebookem, CZC nabizi mezi softwarem OS od Microsoftu, muzou si to sehnat pres MSDN AA(sem student a notebook potrebuju na vysokou školu a hraní her)... sakra muzou je treba i ukrast, jestli jde o to kde je seberou. Kdyz si clovek nevsimne ze model notebooku nema tuhle a tuhle grafiku... muzem to povazovat za skodu. Kdyz koupi notes a nema tam OS, ale ocekaval ho... vznikla skoda = nula
Solitary: A co? Tak jsem to tam proste zminil, lepsi nez kdyz mu to dojde az v momente, kdy ho zapne.
A OK, nemel jsem tam napsat, "To budou jeste dalsi vydaje," ale "To mohou byt jeste dalsi vydaje." Protoze stejne jsem myslel na to, ze nekterou z veci - batoh, mys, sluchatka, pripadne i ten OS - uz muze mit.
Tady se zase nekteri snazi delat z komara velblouda. Ve vysledku je mi uplne jedno, jestli si neco koupi nebo ne, ja z toho nemam nic.
Si precti znova, o jake hovadine tady pises nesmyslne sahodlouhe prispevky.
A OK, nemel jsem tam napsat, "To budou jeste dalsi vydaje," ale "To mohou byt jeste dalsi vydaje." Protoze stejne jsem myslel na to, ze nekterou z veci - batoh, mys, sluchatka, pripadne i ten OS - uz muze mit.
Tady se zase nekteri snazi delat z komara velblouda. Ve vysledku je mi uplne jedno, jestli si neco koupi nebo ne, ja z toho nemam nic.
Si precti znova, o jake hovadine tady pises nesmyslne sahodlouhe prispevky.
-
- občas něco napíše
Budeš asi hodně cestovat, takže důležitá bude hmotnost a celková mechanická odolnost.
Budeš potřebovat dobrou výdrž na akumulátor.
Budeš možná potřebovat "lepší" grafiku na hry (pozor na snížení výdrže).
No a když se to pokazí, budeš to potřebovat pokud možno rychle opravit.
Pokud to vyhoví těmto požadavkům, pak snad není co řešit
Otázka OS je vedlejší, zvlášť máš-li přístup ke školní licenci.
Budeš potřebovat dobrou výdrž na akumulátor.
Budeš možná potřebovat "lepší" grafiku na hry (pozor na snížení výdrže).
No a když se to pokazí, budeš to potřebovat pokud možno rychle opravit.
Pokud to vyhoví těmto požadavkům, pak snad není co řešit
Otázka OS je vedlejší, zvlášť máš-li přístup ke školní licenci.
Lenovo TP R61 · 14,1" WXGA 1280*800 · C2D 7250 · 2 GB RAM · Intel X3100 · 160 GB HDD · Vista index 3.5 · Windows Vista Business
Na hraní klasický počítač,
ve škole si moc nezahraješ ruší to učitele - třeba výkřik: A máš to hajzle, nebo což mne docela pobavilo: Bětíku já tě zabiju! přičemž přednášející se Bětík jmenoval
Pokud NB tak jen s integrovanou grafikou zahraješ si na tom klasiky, nic náročného a stíháš i v pohodě výklad, a s 2 giga RAM ti tam pojedou i věci do školy...
O tom konkrétním co píšeš nic nevím, VBI je dobrá značka, a co se týká ceny do 30k tak parametry:
procesor: core 2 duo
RAM: 2 giga
HDD: kolik se ti líbí
grafika: raději integrovana, ale jestli chceš tak si tam dej co chceš
značky: Dell, Lenovo, SONY, 30k není málo, seženež za to dobré kusy snad od všech značek, jedine cěmu bych se vyhnul je Asus a Acer, to už je prej adrenalin a odvaha do nich vrazit 30k. prej se moc kazí, ale kamarádka má asus 6 měsicu a no problem...
ve škole si moc nezahraješ ruší to učitele - třeba výkřik: A máš to hajzle, nebo což mne docela pobavilo: Bětíku já tě zabiju! přičemž přednášející se Bětík jmenoval
Pokud NB tak jen s integrovanou grafikou zahraješ si na tom klasiky, nic náročného a stíháš i v pohodě výklad, a s 2 giga RAM ti tam pojedou i věci do školy...
O tom konkrétním co píšeš nic nevím, VBI je dobrá značka, a co se týká ceny do 30k tak parametry:
procesor: core 2 duo
RAM: 2 giga
HDD: kolik se ti líbí
grafika: raději integrovana, ale jestli chceš tak si tam dej co chceš
značky: Dell, Lenovo, SONY, 30k není málo, seženež za to dobré kusy snad od všech značek, jedine cěmu bych se vyhnul je Asus a Acer, to už je prej adrenalin a odvaha do nich vrazit 30k. prej se moc kazí, ale kamarádka má asus 6 měsicu a no problem...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“